Maak het jezelf gemakkelijk #1

Een nieuwe categorie in op OhMyFoodness is Maak het jezelf gemakkelijk. Ondanks dat Annebeth en ik beide dol zijn op koken en lekker eten, hebben ook wij wel eens geen zin om uren in de keuken te staan of alles vers te maken. Ja, ook wij kiezen wel eens voor gemak. In Maak het jezelf gemakkelijk laten wij simpel en niet tijdrovend avondeten zien dat in principe weinig bijzonders is, maar wel voedzaam en smakelijk is. En ja, in deze categorie ga je óók kruiden uit zakjes, groente uit blik of voorverpakt vlees zien. Zoals Rudolph altijd zegt: Maak het jezelf gemakkelijk, maar maak het wel lekker!

Beginnend met de makkelijkste van de drie: een gegrilde kippenborstfilet, prei uit de oven en gekruide krieltjes. De krieltjes kun je zo kopen in een zak bij de Albert Heijn, ze liggen tussen de normale aardappelen.

– Kies voor kleine krieltjes die nog in de schil zitten en kook ze tot ze bijna gaar zijn.
– Snijd de prei in lange repen en was ze goed onder de koude kraan. Verdeel ze over de bodem van een ovenschaal en voeg er wat olijfolie aan toe. Kruid de prei vervolgens met peper en zout en zet de prei zo’n vijftien minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
– Kruid de kipfilet flink met Cajun Kruiden en grill de kip in een grillpan tot het gaar is.
– Haal de ovenschotel uit de oven en leg de kipfilet boven op de prei. Voeg vervolgens de krieltjes toe en kruid de ‘schotel’ met wat paprikapoeder en rozemarijn. Zet de ovenschotel voor tien minuten terug in de oven.
– Kruid de krieltjes op het bord nog met wat aromat.

Kipcordonbleu met kapucijnerschotel en een makkelijke salade. De kapucijners dienen als aardappelvervanger en dus zit je ook met dit gezonde gerecht dus vol genoeg om de hele avond op te teren. De kipcordonbleu komt gewoon van de Albert Heijn en is gebakken in een koffielepeltje olijfolie. De salade stelt ook vrij weinig voor:
– Een halve zak ijsbergsla
– Cherrytomaatjes door vieren gedeeld
– Stukjes augurk
– Ringetjes lente-ui
– Calvé Ceasar Dressing

En tot slot nog taco’s! Niet uit een geheel maaltijdpakket overigens dus hier is dan weer iets meer moeite voor gedaan. Je hebt nodig:
– Een zakje taco kruiden
– Taco shells
– 400 gram extra mager rundergehakt
– ½ rode paprika
– 1 ui
– 1 jalapeno peper
Bak de gehakt rul in de koekenpan en voeg hieraan de in blokjes gesneden paprika, de gesnipperde ui en de in ringetjes gesneden peper aan toe. Deze laatste kun je uiteraard ook weglaten. Zodra de groenten gaar zijn voeg je het zakje tacokruiden, samen met 100ml water toe aan de pan. Even goed doorroeren en je taco vulling is klaar.

Terwijl je de tacovulling maakt, rooster je de taco shells in de oven op 200°C voor tien minuten, zodat deze lekker knapperig zijn. Vul de taco shells met de taco vulling en serveer er een lekker sausje en gemengde salade bij.

Het sausje heb ik zelf gemaakt van twee eetlepels Yofresh, één eetlepel magere yoghurt, cajunkruiden en knoflookpoeder. Erg lekker en fris. En de salade? IJsbergsla, tomaat, augurk, zilverui en een klein beetje Ceasar Dressing.

De foto’s uit dit artikel zijn genomen met mijn iPhone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close