Wat stond er op tafel week 14 – 2013

Met de twee Paasdagen aan het begin van de week en gerechten die van vorige week zijn doorgeschoven naar deze week, was het maken van een eetplanning dit keer geen uitdaging. We hadden afgezien van Eerste en Tweede Paasdag ook geen afspraken staan en dus kon ik fijn zelf in de keuken staan de rest van de dagen. Wat stond er op tafel in week 14?

kip kormaZondag
Zondag aten we bij mijn ouders voor Eerste Paasdag. We hadden ’s ochtends met ons tweeën al een uitgebreid Paasontbijt gehad, dus het was best lekker om ’s avonds niet te hoeven koken. Mamma maakte zelf Kip Korma. Het is een mild Indiaas gerecht met onder andere kerrie en garam masala. Erg lekker was het en goed vullend. Ik zal het ook eens zelf maken, dan kan ik het recept met jullie delen. Ik was helaas mijn camera vergeten, ondanks dat ik het me zo had voorgenomen.

patat met chickenwingsMaandag
Maandag was het Tweede Paasdag en op deze dag hadden we afgesproken om bij mijn schoonmoeder en -zusje te eten. Lekker simpel maar wel erg lekker: mosterdsoep gevolgd door patatjes met chickenwings en een salade. Overigens wordt mij vaak gevraagd of ik, wanneer we bij anderen eten, het eten niet altijd te simpel vind. Helemaal niet zelfs. Wij zijn beide hele makkelijke eters en het maakt me totaal niet uit wat er op tafel staat. Wanneer we bij anderen eten gaat het me altijd meer om de gezelligheid en de mensen bij wie we zijn dan hetgeen dat er op tafel staat.

spitskoolstamppotDinsdag
Deze stamppot bleef ik maar uitstellen vorige week. Meer omdat ik geen zin had om te koken overigens, want ik sta al een tijdje te popelen om dé spitskoolstamppot van Kay (Unox eigenlijk) te maken. En dinsdag was het dan eindelijk zo ver. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen omfwtfbbq gevoel had toen ik een hap nam, maar ik vond het wél erg lekker. In ieder geval voor herhaling vatbaar. Ik denk dat veel van jullie het stamppotje kunnen waarderen en dus zal ik binnenkort het recept delen. Mazzel dat spitskool officieel een zomergroente is en dus hoef ik geen rekening te houden met het warmer wordende weer ha! Ik at de spitskoolstamppot overigens met een gehaktbal, altijd goed.

pasta ovenschotelWoensdag
Pastatijd op woensdag! Tim ging direct uit werk door naar zijn training en een pastaovenschotel is dan lekker makkelijk. Ik maak het vaak van te voren klaar en schuif het de oven in, ongeveer een half uur voor hij thuis komt. Wel weer een nieuw pastagerecht voor ons overigens: ovenpasta met mascarpone. Ik moet er nog even een andere naam aan geven want met drie soorten kaas en pittig worstvlees verdient dit gerecht veel meer. Het was in ieder geval heerlijk.

gebakken aardappels met kipDonderdag
Het was al lang geleden dat ik gebakken aardappeltjes heb gegeten (de echte dan he, niet de geroosterde uit de oven) en daar had ik echt weer een keer zin in. Ik haalde vorige week een ovenschotel bij de AH (was in de bonus) met Sweet Chili Chicken. De gebakken aardappeltjes verdienen een artikel, ik maak ze altijd op dezelfde manier klaar en de kip was heerlijk. We aten er een groentenmix met wortel, brocoli, groene asperge, bleekselderij en ui bij (uit de diepvries) die ik op smaak had gebracht met een beetje sojasaus. Over de aardappels zit overigens Aromat, een moetje wat mij betreft.

antipasti saladeVrijdag
Ik had zo’n zin in Caprese salade maar om dat nu alleen te eten is ook zo wat. Ik voegde er gemengde rucola sla en Italiaanse worst aan toe en maakte zo een gigantische Antipastisalade (waar ik nog een artikel over zal schrijven). Zó lekker. Om ons een beetje op te warmen aten we er een paddenstoelensoepje bij, niet zelf gemaakt deze keer. Nadeel van soep + een dergelijke salade, je hebt zo weer trek.

risottoZaterdag
Twee keer Italiaans in één week, dat moet kunnen. Toen ik in de actiefolder van Lidl zag dat ze risottorijst in de aanbieding hadden was het duidelijk: zin in risotto! Ik kocht een zakje risottorijst met truffel, een bakje spekblokjes en zaterdagochtend op de markt haalde ik 250 gram gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, cantharellen, kastanjechampignons, oesterzwammen) en ’s avonds maakte ik mijn Risotto Funghi met spekjes, maar dan dus een klein beetje anders. Heerlijk weer, we hebben er van genoten.

Komende week weer weinig bijzonderheden wat betreft het eten. Aankomende dinsdag ben ik aanwezig bij de opnames van College Tour met Nigella Lawson (omg!) en dus eten we die avond kliekjes. Woensdag heb ik contractbespreking voor een nieuwe (parttime)baan en dan hoor ik ook direct wanneer ik start. Even afwachten dus of ik iedere avond kan koken.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Daniëlle says:

  Aah die antipastisalade <3 Lijkt me zo lekker!

 2. Joyce says:

  hmm heerlijke dingen zitten er weer tussen!

 3. LaraLaurentia says:

  Ja daar is mijn favo artikel weer. Vooral de risotto maakt mijn maagje hongerig :D

  1. Sabine says:

   Haha, was je er weer op aan het wachten? ;)

 4. Simone says:

  Heerlijke dingen!

 5. Sandra says:

  Oei die spitskoolstamppot ziet er lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close