Wat stond er op tafel week 21 – 2014

‘Weekie, wat een weekie, weekie wat een week.’ Op deze manier wordt de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM iedere vrijdag afgesloten en ik sluit mijn eetweek ook maar eens zo af. Wat een heerlijke eetweek is het geweest. Hoewel er doordeweeks vrij weinig tijd was om te koken, stonden er eenvoudige maar gezonde en smaakvolle maaltijden op tafel. Als klapper op de vuurpijl sloten we op vrijdag de week af bij Mercat en gisteren bij Julius Bar & Grill. Helemaal niet vervelend hoor, zo’n eetweekend in Amsterdam. Laten we eens kijken naar Wat stond er op tafel in week 21?

BBQZondag
Vorige week zondag was het veel te warm om te koken. Aangezien we nu optimaal kunnen genieten van een heerlijke tuin, hadden we een barbecue voor twee. Ik moest ‘s ochtends wel eerst werken, maar des te fijner is het om een paar uur later heerlijk te kunnen genieten van geroosterd vlees en een stukje stokbrood. We haalden al het vlees overigens van de markt, zoveel lekkerder dan het barbecuevlees uit de supermarkt!

bruschetta'sMaandag
Ook maandag was een warme dag en wat is dan lekkerder dan een snack-diner. Ik maakte een variatie op de bruchetta’s met doperwtenpuree. Althans, variatie… ik bouwde ze beter gezegd gewoon helemaal om. Stokbroodjes met geitenkaas, doperwtjes met een klein beetje knoflookolie, alfalfa, en gekookt eitje en stukjes gebakken kipfilet, dat is het uiteindelijk geworden. Ziet het er niet waanzinnig leuk uit op een houten plank? Zo smaakte het gelukkig ook!

OmeletwrapsDinsdag
Dinsdag werkte ik een avonddienst in het hotel en dus nam ik mijn eten mee. Ik had wel zin in wraps maar besloot daarmee te experimenteren. Uiteindelijk maakte ik mijn wraps van eieren en vulde ik deze met rucola, taco-kip, kastanjechampignons en bosui. Te lekker! Het recept deel ik binnenkort met jullie want naast dat het érg goed smaakte, is het ook nog eens gezond. Fijnn!

kip met saladeWoensdag
Warme temperaturen, drukke dagen. Het zorgt er allemaal een beetje voor dat de eetplanning in de soep loopt en dat ik ook helemaal de behoefte niet heb om veel te eten. Ons eten was woensdag dan ook enorm eenvoudig. Ik grillde twee kippenbouten in de oven en serveerde er een Japanse salade met onder andere edamame’s en soja-gemberdressing bij.

snelle Foe yong HaiDonderdag
Donderdag was een beetje zo’n breakingpoint. De dag ervoor werkte ik van 06.45 – 23.00 uur, donderdag was ik ook van 06.15 – 16.30 uur onderweg, ik had er even genoeg van en helemaal geen zin om te koken. Uiteindelijk toch maar gedaan want hoewel de neiging tot emo-eten enorm groot was, damn wat had ik zin in pizza, weet ik dat het gevoel naderhand minder fijn. Tim hielp met het snijwerk en binnen een kwartier toverden we de Supersnelle Foe Yong Hai op tafel. Boordevol groenten, wat kippendijen en een beetje chilisaus. Dikke prima.

MercatVrijdag
Yaaay, de start van ons ‘culinaire weekend’! De hele week, of misschien al langer, keken we hiernaar uit en eindelijk vertrokken we vrijdag na het werk naar Amsterdam. We trapten ‘s avonds om half acht af bij Mercat, een Spaans restaurant dat gevestigd is tegen Panama nabij het Centraal Station. Vooraf kozen we voor een combinatie van charcuterie en tapas en een bordje calamares. Vooral dat laatste wauw. Als hoofdgerecht koos Tim voor de Iberico Sparerib en nam ik de Pollo al ajillo, in knoflookolie gekonfijte kip. Beide ook erg lekker. We sloten af met een kop thee met zoete lekkernijen. Wat was het waanzinnig eten bij Mercat, binnenkort vertel ik je er veel meer over.

JuliusZaterdag
Julius Bar & Grill stond al tijden op mijn bucketlist om te eten en eindelijk aten we er gisteravond. Natuurlijk gingen we voor het vlees en op aanraden van jullie bestelde ik het Vietnamese Buikspek vooral, Tim ging voor de Pulled Pork. Mijn hoofdgerecht bestond uit een grote burger met coleslaw en gepofte aardappel, Tim ging voor een dry aged staartstuk van Angus Beef. Mijn nagerecht? Tarte Tartin van appel met hazelnootkruim. Wat een verwennerij. Binnenkort ook meer over Julius Bar & Grill!

En dat was mijn eetweek, wat een heerlijke afsluiter ook vooral. Ik ben dol op buiten de deur eten en na een week hard gewerkt te hebben, is zo’n relax-weekend bijzonder welkom. Vandaag sluiten we het weekend dan ook nog even goed af. Met een boekje genieten van de zon, een terrasje met een biertje wellicht en wat betreft het avondeten: we zien wel. Lekker genieten vandaag.

Fijne ZONdag!

Join the Conversation

  1. Zo leuk om te zien wat je eet in een week, doe ik ook weer wat inspiratie op

  2. Lekker allemaal! Ik ga straks ook barbecueën, heerlijk met dit weer!

  3. Mm ziet er lekker uit!

  4. Ziet er allemaal lekker uit! En wat een onwijs goede afsluiter van de week, ik ga bijna watertanden!

  5. Wat een lekkere dingen allemaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close