Wat stond er op tafel week 9 – 2014

De eetplanning van week 9 vormde wat mij betreft een perfecte balans. Grappig ook vooral, aan het begin van de week kookte ik nog heel veel, gezond en uitgebreid, maar naar mate de week vorderde werd tijd steeds zeldzamer en grepen we naar makkelijke maaltijden. Omdat ik in verband met OMF niet al te vaak voor simpel kan gaan (er moeten immers wel recepten blijven komen op de site), vormt deze Wat stond er op tafel tevens de afsluiting van de ‘klusmaaltijden’. Hoop ik dan. Vanaf vandaag wil ik weer gewoon koken.

RendangZondag
Hmm Rendang behoort toch wel tot een van mijn favoriete stoofvleesrecepten. Zo bomvol smaken, lekker pittig en het hele huis geurt ernaar wanneer de pan op het vuur staat. Vorige week at ik de Rendang met zilvervliesrijst en pittige sperzieboontjes. Altijd jammer als er geen restjes overblijven… ;-)

pindasoepMaandag
Het Pindasoepje dat we maandag aten zouden we eigenlijk al de week ervoor eten, maar toen ons huis-nieuws kwam besloten we dat te vieren met pizza. Gelukkig heb ik de soep deze week alsnog gemaakt want wauw, wat is die waanzinnig lekker. Ik maakt een mix van diverse recepten die ik vond op Pinterest en moet zeggen dat ik blij verrast was. Deze soep ga ik sowieso vaker maken. Dankzij de noedels vormde het een perfect avondmaal: vullend en de rest van de avond hadden we geen trek meer.

portobelloburgersDinsdag
Het gerecht van dinsdag is alles behalve fotogeniek maar wel supergezond en smaakvol. En dat is stiekem veel belangrijker. Ik ging namelijk aan de slag voor Super Healthy Sunday en besloot Portobelloburgers te maken. Normaliter worden dan de burgers vervangen door de paddenstoelen, nu verving ik echter het brood om het geheel minder machtig te maken. Binnenkort komt het recept voorbij op de blog maar ik kan alvast verklappen dat het erg lekker is. Zeker in combinatie met truffelmayonaise, hmm! We aten er overigens zoete aardappelfrietjes bij.

Ottolenghi's gevulde auberginesWoensdag
Ottolenghi op woensdag. Na de kip-courgetteburgers van een tijdje terug wist ik dat het niet lang meer zou duren voordat ik weer iets van Ottolenghi zou koken. Voordat ik alle kookboeken inpakte zocht ik nog een recept uit en dat werden gevulde aubergines met gehakt. Ik heb het recept hier en daar aangepast omdat ik niet alles in huis had en nu niet (hele) speciale dingen meer in huis wil halen in verband met het verhuizen, maar het was zeker geslaagd. Wat maakt die man toch fijne en bijzondere gerechten..

Snelle pastaDonderdag
Supersnelle pasta à la Jamie en een beetje van mezelf, lekkkeeeer! Eenvoud is soms ingewikkeld genoeg als je het mij vraagt en ik ben juist zo dol op de combinatie van gehakt, tomatensaus, verse pasta en (veel) Parmezaan. Het was een heerlijk maaltje, ideaal voor OMF’s Studentenkeuken en dus komt ‘ie daarin binnenkort voor bij.

PantostiVrijdag
De eerste klusmaaltijd is een feit, haha! Afgelopen vrijdag haalde Tim terwijl ik aan het werk was de sleutels van ons nieuwe huis op. Uiteindelijk was ik om 16.00 uur thuis en maakte ik een boodschappenlijst (voor de verf), laadde ik de auto in en pakte ik wat spullen bij elkaar die we nodig zouden hebben. Tim was pas na vijven thuis en dus aten we tosti’s. We moesten na het eten namelijk nog naar de GAMMA en daarna naar het huis om vast wat voorbereidend werk te doen en dus zaten we niet te wachten op een uitgebreide maaltijd en de bijbehorende afwas. Resultaat? Tosti’s. Wel uit de pan, die zijn namelijk het allerlekkerst.

Loempia van de ChineesZaterdag
Tweede klusmaaltijd! Gisteren vertrokken we om 07.45 uur van huis en uiteindelijk waren we om 18.30 uur weer thuis. De hele dag hebben we besteed aan verven en klussen in het huis. Ik wilde serieus nog gaan koken. We hadden flink trek na zo’n dag buffelen en ook zin naar hetgeen dat op de planning stond. Bij thuiskomst bleek echter dat de loempiavellen die ik wilde gebruiken nog miniaal 45 minuten uit de vriezer moesten liggen voordat ik het kon gebruiken. Ehm ja, dan zouden we nog minimaal anderhalfuur moeten wachten op ons eten, beter van niet. Daarom haalden we maar even wat eten aan de overkant. Loempia’s van de Chinees met kipsaté en kroepoek.

Hilarisch niet waar, die switch op vrijdag? Het nieuwe huis gaat nu eenmaal even voor, zeker in het weekend. ‘Gelukkig’ werk ik aankomende week gewoon en moeten we sowieso tot aankomend weekend wachten voordat we weer echt grote dingen kunnen gaan doen (het leggen van de vloer). Ik verwacht dat ik aankomende week, in ieder geval doordeweeks, gewoon kan – en wil – koken.

Fijne zondag iedereen!

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Ik ben benieuwd naar het recept van de Portobelloburgers!

 2. Sheela says:

  Lekker allemaal! x

 3. Marije says:

  Hmmm, een tosti uit de pan, zó lekker! Jullie hebben weer heerlijke dingen gegeten deze week! Die pindasoep lijkt me mjum! Succes met klussen deze week!

 4. Susanne says:

  Ik heb ook een keer een pindasoep gemaakt en was ook erg lekker. Deze variant ziet er ook errug lekker uit moet ik zeggen. Spannend en leuk om lekker met het huisje bezig te zijn!

 5. De pindasoep ziet er overheerlijk uit!

 6. Roxanne says:

  Tja, eten tijdens het klussen. Altijd problematisch ;) Ach, jullie aten heerlijke dingen, en 2x een klusmaaltijd. Moet kunnen, toch? ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close