Wat stond er op tafel week 19 -2013

Alleen dankzij mijn verjaardag op de eerste dag van de nieuwe week kon ik deze week al geslaagd noemen. Wat een fantastisch weer hebben we gehad. Tel daar lekker eten en lieve vrienden bij op en de dag is al snel een succes. Voor OMF was dit een rustige week wat afspraken betreft al wordt dit aankomende week wel anders. Wel had ik een hoop andere dingen op de planning staan maar het eten heeft er niet onder geleden. Wat stond er op tafel in week 19?

barbecueZondag
Van 10.30 – 17.00 uur heb ik in de keuken gestaan zaterdag om alles voor te bereiden voor mijn verjaardag. Naast mijn twee verjaardagstaarten wilde ik ook dolgraag zoveel mogelijk voor de barbecue zelf maken en dat resulteerde in een lange keukensessie, heerlijk. Naast een selectie vlees stonden er ook diverse salades, sausjes en andere lekkernijen klaar. Volgens de gasten was het eten een succes en daar doe ik het om. Het geeft toch meer voldoening om mensen te zien eten van zelfgemaakte hamburgers en shaslicks dan wanneer je een barbecuebox uit de diepvries trekt.

babi ketjap Maandag
Afgelopen maandag was ik op visite bij mijn zus in Ede. Ze heeft onlangs een operatie ondergaan en aangezien haar man moest werken maar ze ook twee kleine kids heeft, had ze mij gevraagd om te helpen in huis en ’s avonds voor het eten te zorgen. Ik maakte Babi Ketjap met Sajoer Boontjes en volgens mij viel het in de smaak. De foto heb ik even uit het artikel moeten halen, ik ben vergeten op het moment zelf een nieuwe foto te maken.

varkens fricasseeDinsdag
Twee keer rijst achter elkaar, niet echt mijn ding maar aangezien ik de Varkens fricassee al op de planning had staan besloot ik het gewoon te maken. Dankzij de crème fraîche vind ik het een heerlijk licht gerechtje, goed voor het slechte -hier begon het vanaf 14.00 uur te regenen- doch warme weer van afgelopen dinsdag. Daarnaast is het ook niet lastig om te maken en vrij snel klaar. Aangezien ik om 15.00 uur nog een afspraak in Deventer had, paste dit gerecht eigenlijk perfect in de dag.

gado gadoWoensdag
Woensdag was een mengelmoesje van alles. Maandag had ik eigenlijk al Gado Gado op de planning staan, maar dit ging natuurlijk niet door. Ik had er echter wel zin in en vond het een leuk gerecht voor OMF, dus vandaar dat ik het heb verplaatst naar woensdag. Maar wéér rijst zag ik niet zitten, dus dat heb ik gewoon weg gelaten en er kleine krieltjes doorheen gedaan die ik nog had liggen. Ik heb de Gado Gado uiteindelijk geserveerd met Cassave en leftovers vlees van de barbecue van zondag: kipspiesjes met ananas. Lekker was het!

empanadasDonderdag
Ik heb de laatste tijd steeds vaker zin in Mexicaans, misschien doordat het weer mooier wordt. Maar om nou iedere keer hetzelfde te eten vind ik ook zo wat en daarnaast vind ik het ook wel eens lekker om te ‘snacken’. Ik maakte donderdag Empanada’s met kipgehakt en serveerde er een Mexicaanse salade bij die ik zelf heb bedacht. Beide dingen hebben zeer goed uitgepakt en dus deel ik binnenkort uiteraard beide recepten met jullie.

bigmacVrijdag
Fastfood Friday! De dag dat ik voor deze rubriek aan de slag ga vind ik altijd het leukst. Het is zo tof om een bekend fastfood gerecht zo goed mogelijk proberen na te maken en erachter komen dat het er ook daadwerkelijk op lijkt. En het is me ook gelukt met de beroemde BigMac! En ja, zelfs de saus was nagenoeg identiek. Al het goede van fastfood zonder al het slechte van fastfood en tóch de juiste smaak te pakken krijgen. We aten de BigMac overigens met zelfgemaakte patatjes. Mochten jullie nog verzoekjes hebben voor Fastfood Friday: let me know!

Zaterdag
Wat ik gisteren at kan ik je helaas nog niet vertellen aangezien dit voor de Fooblogswap was! Over anderhalve week zie je het recept.

Zo terugkijkend op de week lijkt de eetplanning in eerste instantie helemaal niet zo gevarieerd… Twee dagen rijst achter elkaar, woensdag Cassave bij het eten en donderdag Tortillachips… Maar aan de andere kant hebben we dan wel weer rijst, aardappelen en salade gegeten.

Komende week gaat even heel anders zijn. Aanstaande dinsdag heb ik een workshop in Hoofddorp die tot 17.00 uur duurt, donderdag heb ik een lunchafspraak en vertrek ik voor twee dagen naar Groningen om deze stad en de provincie op culinair gebied te ontdekken waardoor ik vrijdag ook weer laat thuis ben. Het zal allemaal waarschijnlijk aankomen op veel last-minute beslissingen en niet te ingewikkelde gerechten. Ah well, moet ook een keer kunnen.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Valérie says:

  Net als jij vind ik het super leuk om uitgebreid te koken en met barbecues me uit te leven met salades enzo. Ben daarom razend benieuwd wat jij allemaal had gemaakt voor de barbecue met je verjaardag (nog gefeliciteerd!). Zou het leuk vinden als je een paar gerechten kunt uitlichten :)

  1. Sabine Author says:

   Ik zal er binnenkort een artikel over schrijven!

 2. Moniek says:

  Ik ben benieuwd naar het recept van je Mexicaanse gerecht! en wat Fastfood Friday betreft: mijn vriend is gek op de Big Tasty en met name op de saus. Misschien kun je die een keer maken? :D

  1. Sabine Author says:

   Dat is een goeie, ik zal het opschrijven!

 3. Joyce says:

  Ziet er weer heerlijk uit allemaal! Vooral je bbq!

 4. Laura says:

  Ik ben heel benieuwd naar het recept voor die Big Mac! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close