Wat stond er op tafel week 43

Deze week was een echte OMF-week. Normaliter eten we vrijwel iedere dag iets nieuws maar de afgelopen week heb ik eigenlijk voornamelijk bekende OMF gerechten gegeten. Dar vond ik het wel eens tijd voor. Er zijn zóveel dingen die ik maak en die we ook zo lekker vinden, maar die daarna simpelweg nauwelijks meer worden gegeten omdat ik ook graag nieuwe dingen wil uitproberen. Tijd om een OMF-week in te lassen dus en een aantal van onze favoriete gerechten uit te kiezen. Drie keer nam ik eten mee naar mijn werk deze week en eindelijk stond gisteren dan Pulled Pork op het menu, een gerecht waar ik al maanden naar uit keek. Tijd om je alles weer te laten zien in Wat stond er op tafel week 43.

pompoenstoofpotjeZondag
Koken voor Kerst in oktober is helemaaaaal niet erg, zorgt er alleen maar voor dat er (extra) veel lekkers op tafel komt. Vorige week zondag ging ik aan de slag met een vegetarisch hoofdgerecht voor Kerst: pompoenstoofpotje met kikkererwten en spinazie. Zelf aten we er Naan bij om lekker mee te dippen, maar uiteraard kun je er diverse andere (meer kerst-proof) bijgerechten bij serveren. Heerlijk was het! Jullie moeten nog wel een paar weken wachten op het recept, maar uiteraard deel ik hem met jullie in de OMF Kerstweek.

kip in mosterdsausMaandag
Afgelopen week draaide ik drie avonddiensten in het hotel en maandag was hiervan de eerste. Foodpreppen dus om een gezond prakje mee te kunnen nemen. Ik maakte weer eens kip in mosterdsaus, een van mijn favoriete Weight Watchers prakjes. Zó lekker! Overigens ook prima om mee te nemen wanneer je een magnetron tot je beschikking hebt. Normaliter gaat er door dit gerecht geen groenten op een uitje na, maar deze keer deed ik er voor mezelf prei en spinazie doorheen. Goede combi!

pastaprutjeDinsdag
Ook dinsdag draaide ik een avonddienst en deze keer nam ik pasta mee. Ik maakte een simpel prutje van biologische volkoren penne, kastanjechampignons, ui, knoflook, cherrytomaatjes en spinazie. Voordat ik het in een bakje deed om mee te nemen mikte ik er nog een klein beetje Parmezaanse kaas overheen en ’s avonds at ik het koud op. Dat is het fijne van pasta: of je het nu koud of warm eet, het smaakt allebei prima.

quesadilla'sWoensdag
Afgelopen woensdag bezocht ik het Origin Event om ’s werelds beste chocolatier Santiago Peralta te interviewen. Uiteraard gaat een chocolade-evenement gepaard met veel proeven en dus at ik ’s avonds niet te veel. Ik maakte deze Quesadilla’s en had zelf voldoende aan een kleine (meergranen) tortillawrap. Het was echt een OMF-eetweek deze week, allemaal gerechten die al eens voorbij zijn gekomen.

oosters preistamppotjeDonderdag
Ondanks dat het donderdag helemaal niet zo koud was, had ik zin in een stamppotje. Voor de verandering maakte ik weer eens mijn Oosterse Preistamppotje, zó lekker. Ik at er satéstukjes van Quorn bij, wat een aanrader is dat voor de vegetariërs onder ons zeg! Hoewel de satésaus natuurlijk niet bijzonder gezond was, ging ‘ie wel perfect samen met de andere smaken en was het ook gewoon wel een keer lekker. Satésaus eten we vrijwel nooit, maar soms mag het.

jamie's gehaktballetjesVrijdag
De laatste avonddienst op het werk voor deze week en ik nam gewoon mijn eigen eten weer mee. ’s Ochtends stond ik al in de keuken om Jamie’s prachtige gehaktballetjes te maken, een makkelijk gerecht om mee te nemen en eventueel op te warmen. Overigens ook prima koud te eten! Voor mijzelf kookte ik er een klein beetje pasta bij aangezien ik er wel de rest van de avond op moest teren en omdat ik anders nog teveel WW punten over zou houden. Het was weer lekker.

pulled porkZaterdag
Na maanden stond er gisteren eindelijk Pulled Pork op het menu. Ik kreeg een slowcooker opgestuurd afgelopen week en die moest natuurlijk direct getest worden. Acht uur lang heeft het vlees gekookt in de slowcooker en ’s avonds konden we genieten van een fantastisch broodje. Ik snap compleet waar de hype vandaan komt want wat is dit geweldig. Ik heb nog een stuk vlees in de vriezer liggen dus dat gaat ook zeker nog opgemaakt worden over niet al te lange tijd. Binnenkort deel ik het recept met jullie in Fastfood Friday en zal ik ook iets meer over een slowcooker vertellen.

En dat was de OMF-eetweek alweer, vanaf vandaag gaan we weer ‘in het gareel’ met meer onbekende gerechten. De eetplanning moet nog gemaakt worden en zelfs voor vanavond heb ik nog geen idee wat er op tafel moet komen, maar daar komen we vast wel uit.

De komende week is voor mij vrij rustig. Ik werk niet zoveel in het hotel de komende weken en daarom kan ik mooi wat dingen voor OMF regelen, er zitten spannende dingen aan te komen namelijk.

Leuk voor jullie: vanaf morgenmiddag starten er een aantal leuke winacties waaraan je mee kunt doen! Er gaan er vijf van start verspreid over twee weken en je maakt onder andere kans op het Voedselzandloper kookboek en een goed gevuld Sinterklaaspakket. Houd de site dus in de gaten.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Jessica says:

  Ik ben heel erg benieuwd naar het pompoenstoofpotje! Ik houd van pompoen, kikkererwten en spinazie dus hier kan niks meer mis gaan volgens mij…

 2. Tess Evea says:

  Ziet er heerlijk uit.

 3. Sanne - xminimuis says:

  Het klinkt en ziet er allemaal super lekker uit!

 4. Debbie says:

  Die broodjes vlees zien er heerlijk uit, ben benieuwd naar het recept.

 5. tineke says:

  Het ziet er allemaal zo onwijs lekker uit! :)

 6. MySimplySpecial says:

  Wat een lekkere dingen allemaal! Ik ben wel benieuwd naar meer info over slowcookers.

 7. Nikki says:

  Die Quesadilla’s zien er echt superlekker uit!

 8. Julie says:

  Komt het recept van het pompoenstoofpotje nog online? Dat ziet er heerlijk uit!!
  Gr. Julie

 9. Wendy Jansen says:

  ik ben er benieuwd naar de slowcooker verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close