Wat stond er op tafel week 14 – 2014

De laatste dagen van maart en de eerste dagen van april zorgden weer een hilarische afwisseling in het eetpatroon. Enerzijds veel salades, veel gezonde en verse producten maar anderzijds ook best wel slecht met een pizza-avondje en homemade burgers. Echter zorgen dergelijke weken wel voor leuke Wat stond er op tafels als je het mij vraagt en heb ik veel aan jullie te laten zien. Wie weet haal je ook uit deze Wat stond er op tafel in week 14 inspiratie voor jezelf.

burgersZondag
Aan de slag voor de Fastfood Friday van afgelopen vrijdag. Ik trachtte de Big Tasty van McDonald’s na te maken. Homemade burgers zien er altijd zo waanzinnig lekker uit vind je niet? We aten er RAS patat bij, hier hadden we nog een klein beetje van liggen. Prima gelegenheid om dat even op te maken.

salade met aardbei

Maandag
De mister had een beetje last van zijn maag en wilde dus niet te zwaar eten en ik kreeg een mega goodiebag mee naar huis van de Culiperslunch die maandag georganiseerd werd en dus werd het iets heel anders dan ik gepland had. Ik maakte een superzomerse salade met aardbei, parmaham en geitenkaas. Erg lekker en ik zie mij dit straks in hartje zomer ook nog wel regelmatig eten. Het recept volgt binnenkort.

salade met rivierkreeftjesDinsdag
Met een inmiddels ziek vriendje werd het avondeten wederom anders dan gepland. Hij at een kopje soep met een broodje, ik at de salade die sowieso al op de planning stond. Het recept kwam uit de nieuwste Foodies Magazine en oooh it is good! Een salade van veldsla met avocadosalade, vinaigrette, rivierkreeftjes en een gepocheerd ei. Ik ga het recept nog met met jullie delen binnenkort.

citroenkipWoensdag
Tim was inmiddels aan de betere hand maar zwaar eten was nog geen goed idee. Op zoek naar iets dat we allebei konden eten dus. Uiteindelijk werd het citroenkip van kippendijen met gebakken kriel en een homemade komkommersalade. Van zowel de komkommersalade als de citroenkip komen de recepten nog online. Wat ben ik toch blij met mijn nieuwe (oude) oven <3

pizzatestDonderdag
Donderdag aten we iets wat niet helemaal op de planning stond, maar waar ik uiteindelijk wel heel blij van werd! We aten pizza(‘s) van hetzelfde merk, speciaal voor een Grote Pizzatest op OMF! Ik loop al maanden met dit idee rond maar steeds wist ik niet hoe ik het vorm moet geven. En eindelijk ben ik eruit. Binnenkort zie je in OMF’s Studentenkeuken dus een Grote Pizzatest voorbij komen met verschillende pizza’s van een en dezelfde supermarkt.

uientaartVrijdag
Vrijdag kookte ik wel weer gewoon, ik maakte eindelijk de rode uientaart met geitenkaas die al de hele week op de planning stond maar steeds door omstandigheden werd verschoven. Ik ben uiteindelijk wel blij dat ik hem heb gemaakt, ik vond hem namelijk zeer geslaagd. Lekker zoet en een perfect duo met de geitenkaas. Ik maakte er een snelle salade bij van veldsla, komkommer, zonnebloempitten en hennepzaad.

draadjesvleesZaterdag
Zaterdag draaide ik een avonddienst in het hotel en omdat we de rest van de dag nogal druk waren, besloot ik zelf geen eten mee te nemen maar gewoon te eten wat de pot schaft. Het voordeel van in het weekend werken is dat je zo af en toe enig invloed kan uitoefenen op hetgeen we zullen eten. We konden kiezen tussen pasta met boursin of draadjesvlees met patat en sla. Mijn collega’s kozen collectief voor het laatste en ik ging daar vrolijk in mee. Heerlijk was het, een prima bodem voor de rest van de zaterdagavond.

Na het verhuizen moet ik echt nog even in het ritme komen van boodschappen doen. Voorheen deed ik echt voor een hele week de boodschappen, nu is het vaak last-minute. Aankomende woensdagochtend kan ik weer boodschappen gaan doen, ik denk dat ik vanaf dan weer gewoon de boodschappen voor een week doe en dus ook van te voren een weekplanning in elkaar draai. Dan wordt het alleen voor maandag en dinsdag nog even een verrassing.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Marije - BakingBeautyNL says:

  Leuk om te zien wat een ander zoal eet door de week! En je heb he-le-maal gelijk: die homemade burgers zien er waanzinnig uit!!

 2. MySimplySpecial says:

  Die eerste twee salades zijn er allebei wel erg goed uit!

 3. Oeh die salades zien er heerlijk uit!

 4. Susanne says:

  Weer lekker gekookt zie ik! Ik heb toevallig net een zelfgemaakt broodje hamburger op maar die zag er toch een stuk minder mooi uit dat die van jou haha. De citroenkip klinkt echt onwijs lekker!

 5. Roxanne says:

  Oeh, die citroenkip ziet er heerlijk uit!

 6. Hester says:

  Jullie eten altijd zulke lekkere, originele dingen! Superleuk om te zien.

 7. My happy kitchen says:

  Die salade met rivierkreeftjes en gepocheerd ei lijkt me heerlijk!

 8. Jessica says:

  Jammie, die burgers zien er lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close