How-to: Eendenborst bereiden

Eendenborstfilet is een van mijn favoriete ‘luxe’ stukjes vlees. Als we iets te vieren hebben eet en maak ik het bijzonder graag. Eigenlijk zouden we het vaker moeten kopen en er meer mee moeten variëren maar voor nu ben ik dolblij wanneer er een eenvoudig stukje gebakken eendenborst op mij staat te wachten. Vandaag ga ik je laten zien hoe het eendenborst bereiden in zijn werk gaat. Het is een vrij duur stukje vlees en het is natuurlijk zonde wanneer je het verpest doordat je niet weet hoe je het moet bereiden. Gelukkig is het helemaal niet zo lastig, je moet alleen je aandacht erbij houden.

how-to eendenborst bereiden

1. Leg de eendenborstfilets met de vleeskant naar beneden op een snijplank. Dep het vel goed droog met een stuk keukenrol. Hoe droger het is, hoe knapperiger het vel straks zal worden en dat is wat je wil.

2. Snijd het vel kruislings in met een scherp mes. Zorg ervoor dat je niet te diep snijdt, je hoeft het vlees zelf namelijk niet in te snijden.

3. Bestrooi het vel met peper en zout. Het zout zorgt ervoor dat er nog meer vocht uit het vel wordt getrokken.

how-to eendenborst bereiden

4. Verhit een droge koekenpan op hoog vuur en leg de eendenborstfilets er met de vel-kant naar beneden in. Bak het vel in ongeveer vier – vijf minuten goudbruin en knapperig.

5. Draai de eendenborstfilets om bak ook de onderkant goudbruin. Bak de eendenborst net zolang tot hij rosé gegaard is of iets verder wanneer je dit prefereert.

De baktijd is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de filets. Deze eendenborstfilets (± 2 centimeter dik) hadden vijf tot zes minuten aan weerszijden nodig.

how-to eendenborst bereiden6. Snijd de eendenborstfilet in schuine plakjes en serveer bijvoorbeeld met een heerlijke rode wijnsaus.

Bon appetit! 

Join the Conversation

  1. MySimplySpecial says:

    Ik heb nog nooit zelf eendenborst klaargemaakt, maar lekker si het zeker!

  2. Ooooh dat ziet er zooo lekker uit.. heb het nog nooit gegeten maar begon al te watertanden toen ik de eerste foto zag!

  3. Charlotte says:

    jamjamjam! Mijn favoriet is nog steeds eend met sinaasappelsaus <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close