Wat stond er op tafel week 6

Vorige week kreeg ik een aantal keer de opmerking dat de Wat stond er op tafel vooral uit vlees bestond. Oops, toen ik de week terug keek bleek dat inderdaad zo te zijn. Stom, dat was namelijk helemaal niet bewust zo gekozen. Deze week moest daar maar eens verandering in komen en dus plande ik vooral lichte gerechten met veel groenten in. We aten twee keer vis, ik at twee keer buiten de deur en de rest werd weer gevuld met Paleo-proof gerechten. Precies zoals ik het lekker vind. Ik kan mijn ei helemaal kwijt in dat koolhydraat-arm eten en ik moet zeggen dat ik er ook totaal geen moeite mee heb om pasta en/of rijst te vervangen. Sterker nog, ik denk dat ik nu op zo’n punt ben aangekomen dat ik het niet eens meer mis. Begrijp me niet verkeerd, ik zou echt wel weer eens een moddervette Mac and Cheese willen eten hoor, maar als het niet past op de zaterdag – omdat we buiten de deur eten of iets anders op de planning hebben – dan is dat ook ok. Hoera voor gewenning!

Zondag

Panga met kapucijnerschotel

Zondag visdag! Wordt het al een beetje standaard? Bij de visboer zag ik de laatste weken al steeds gemarineerde pangafilet liggen. Nu ben ik geen groot fan van panga, vind het eerlijk gezegd een beetje saai, maar de knoflook-, Japanse en Hollandse marinade staarden me toch een beetje aan. Tijd om een keer wat filetjes mee te nemen! We aten de pangafilet in knoflookmarinade vorige week zondag, samen met een kapucijnerschotel. Visje was heerlijk, kapucijnerschotel (wel zonder de spekjes) ook. Score!

Maandag

Thaise groentecurry

Wat was het koud afgelopen week he! Curry’s zijn voor mij dan altijd hartverwarmende gerechten en daarom maakte ik dit voor de verandering weer eens. Ik maakte een Thaise curry met pompoen en verder heel veel groenten. Normaliter zou ik er rijst bij serveren maar omdat ik zoveel groenten in de curry had gemikt, miste ik dat in dit geval totaal niet. Heerlijk was ‘ie, ik zal binnenkort het recept met jullie delen.

Dinsdag

Gerookte zalmwraps

We hadden wel een keer zin om iets met gerookte zalm te eten maar dan kom je toch al gauw uit op broodjes. Uiteindelijk hebben we gekozen om voor de verandering een keertje wraps te eten. Niet Paleo, maar verder wel gezond. We aten er ieders twee en ik belegde mijn wrap met een beetje bio-dressing van Bio Bandits, ijsbergsla, komkommer, rode ui, augurkjes, gerookte zalm en veel dille. Het was al bizar lang geleden dat ik wraps had gegeten en ik was ook even vergeten hoe lekker ze kunnen zijn. Zo vond ik het een prima healthy maaltje voor een doordeweekse dag.

Woensdag

Saoto zonder noedels

Toen ik Tim vroeg of hij nog een voorkeur had voor het avondeten deze week riep hij al gauw ‘Saoto soep’. Ja, lekker dan. Ik maak mijn Saoto altijd met rijst, vermicelli, gefruite uitjes en van die frietchipjes. Voor een zaterdag (cheatdag) vind ik dat prima maar op een doordeweekse dag niet. Uiteindelijk fabriceerde ik dus een noedel-/saoto soep zonder alle koolhydraatrijke producten. Ik kookte de kip in groentebouillon van Zonnatura (zonder toegevoegde meuk) en kruidnagelen en in plaats van noedels of rijst gebruikte ik heel veel taugé – JUM! – en Paksoi. Ook erg lekker! Ik kookte er uiteraard wel een eitje bij.

Donderdag

Afgelopen donderdag moest ik voor een fotoshoot naar Amsterdam en helaas was deze zo gepland dat het precies in en rondom etenstijd viel. Echt iets noemenswaardig heb ik niet gegeten. Ik heb een klein stukje pizza gehad, wat plakjes worst en een stukje stokbrood en op weg naar huis at ik een Lovechock reep die ik in mijn tas had gemikt. Uiteindelijk was ik iets voor half tien ook pas weer thuis en toen vond ik het te laat om nog wat te eten.

Vrijdag

Courghetti met champignonsaus

Ooh wat had ik een vréselijk zin in pizza afgelopen vrijdag. Voor het eerst sinds 1 januari had ik echt, écht cravings naar iets vet toen ik terugkwam van CrossFit. Uiteindelijk niet gedaan, vrijdagavond is voor mij immers nog geen weekend. Toen ik thuiskwam maakte ik courghetti met champignonsaus en geplozen kip. Een stuk gezonder en achteraf voelde het ook een stuk beter dat we niet hadden toegegeven aan onze cravings.

Zaterdag

Restaurant Mooirivier

Sinds best een tijdje hebben we gisteren héérlijk uitgebreid getafeld. We waren uitgenodigd om een nachtje te slapen in Hotel Mooirivier in Dalfsen en mochten ook in het restaurant komen eten. Ik vertel jullie er binnenkort alles nog over maar ik kan alvast verklappen dat we waanzinnig lekker hebben gegeten. We kozen beide voor een vier-gangenmenu van de chef en lieten ons verrassen. Ik gaf de voorkeur aan vis en kreeg drie heerlijke visgerechten voorgeschoteld, Tim ging voor het vlees en kreeg ook drie fenomenale vleesgerechten. Ook onze desserts verschilden van elkaar. Het eten rook zo lekker en zag er zo goed uit dat ik bij de eerste gerechten bijna vergat om foto’s te nemen, ik had dan ook al een hapje gegeten. Oops! Op de foto hierboven zie je mijn voorgerecht: lauwgerookte zalm met bloemkoolcrème, beurre noisette en gebrande hazelnoten.

Een stuk meer vis deze week zoals je ziet en dat vond ik voor de verandering ook wel eens erg lekker. Wat een top afsluiting van de week met het eten in Mooirivier gisteren, heerlijk lang getafeld en genoten van het eten en de wijnen.

Aankomende week zijn er qua avondeten nog geen plannen gemaakt. Wel gaan we aanstaande zaterdag op Valentijnsdag samen lekker koken en uitgebreid eten, maar dit doen we thuis. Ik twijfel nog een beetje of we vanavond wel voor de pizza gaan (als ik eenmaal zin heb in iets dan kom ik er niet vanaf voordat ik het gegeten heb) of dat ik zelf alsnog ga koken. Donderdag komt Annemie gezellig bij ons eten, eens kijken wat ik dan op tafel ga toveren..

Ondanks het skippen van fatsoenlijk avondeten op donderdag, ben ik blij met de afgelopen eetweek. Lichte gerechten, véél groenten en vis. Nom!

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Die wraps vind ik wel een heel goed idee!

 2. EasyDailyFood says:

  Ziet er allemaal heerlijk uit! Is de courgette spaghetti bij jou ook zo ‘nat’? Zodra ik het kort wok komt er zoveel vocht uit dat het bijna soep is. Heb je tips?

  1. Sabine Author says:

   Klopt, het is een vrij natte groente. Ik zou het dan ook zo min mogelijk mee wokken want in principe kun je het ook rauw heel goed eten, dan blijft het ook wat knapperiger. Als je het vuur uitzet en de courgette even gauw door de warme ingrediënten schept is het al genoeg. Dan heeft het ook geen tijd om vocht vrij te laten :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close