OMF’s Eetoverzicht week 6

Als ik nu naar buiten kijk ligt er gewoon sneeuw. SNEEUW. Als er iets is waar ik gewoon niet meer op zit te wachten is dat het wel. Gad-ver. Ik wil zon, lente, maaltijdsalades, de barbecue lekker aan kunnen doen. Of buiten werken en zéker buiten eten. Maar als ik het nu zo zie lijkt dat nog heel ver weg te zijn. Blegh. Ik vind de donkere foto’s in OMF’s Eetoverzicht dan ook steeds meer een doorn in het oog worden maar ik denk dat ik het nog maar even moet uitzingen. Gelukkig aten we afgelopen week wel lekker! Gevarieerd, een mixje van alles. Ik ging voor gemak maar kookte ook uitgebreider. Kijk je mee?

truffelspaghetti

Zondag

Toen ik in een van de vorige OMF’s Eetoverzichten een foto plaatste van truffelspaghetti met rosbief kreeg ik een aantal keer de vraag of ik daar het recept ook van ging delen. Eerhm, dat was eigenlijk niet de bedoeling en dus had ik er geen ‘site-proof’ foto’s van gemaakt. Blijkbaar was er toch interesse naar en dus maakte ik het gerecht gewoon nog een keer maar dan met biefstuk in plaats van rosbief. En nu maakte ik er wel foto’s van dus het recept komt binnenkort online.

courghetti

Maandag

Het was alweer even geleden dat we courghetti hadden gegeten dus voor deze week had ik het weer ingepland. Wel weer een nieuwe variatie op de bekende recepten: ik maakte courghetti met avocadopesto en kip. Voor de kleur (en smaak uiteraard) serveerde ik er tomaatjes uit de oven bij. Jumm!

maaltijdsalade

Dinsdag

Dinsdag ging ik weer eens aan de slag met het zelf (na)maken van een maaltijdsalade. Het werd de maaltijdsalade met gamba’s en oosterse vinaigrette van de Albert Heijn maar dan dus zelfgemaakt. Het resultaat was heel fijn, zéér goed geslaagd. Jullie kunnen hiervan het recept nog verwachten dus.

kip

Woensdag

Omdat ik woensdag overdag een paar uur weg was zette ik de slowcooker aan voor het avondeten. Bovendien at Tim niet mee, of in ieder geval een stuk later, dus dan is een slowcookergerecht ook veel makkelijker. Ik had knoflookkip met citroen in de slowcooker zitten (recept volgt) en daarbij maakte ik voor mezelf mosterdaardappeltjes uit de oven (recept volgt ook hiervan). In de vriezer vond ik nog een restje bloemkool dus dat kookte ik erbij. Ik ben dol op bloemkool!

indonesisch

Donderdag

Ik heb zo’n nare eigenschap dat er de hele week iets op de eetplanning kan staan en ineens heb ik er op de dag zelf geen zin meer in. Dit was donderdag ook het geval en uiteindelijk besloten we eten te bestellen. We gingen voor Indonesisch en dat was een hele goede zet! Jumm.

zalmpizza

Vrijdag

Pizzatime! Maar wel een stuk healthier dan take-out pizza. Ik maakte vrijdag een volkorenpizza met gerookte zalm en avocado. Héél lekker was ‘ie, vooral Tim was er weg van. Wel had ik teveel gemaakt, de pizza was door die volkorenbodem zo vullend dat ik de helft nog niet op kreeg. Recept volgt binnenkort op OMF!

pulled_pork

Zaterdag

Na wekenlang alleen maar positieve dingen te hebben gehoord over de Indo pulled pork van Simone besloot ik deze gisteren zelf ook maar eens te maken. Was erg lekker! Ik at de pulled pork in pitabroodjes (was geen succes, die pitabroodjes vielen uit elkaar als je er alleen al naar keek) en ik maakte een klein restje ovenfrietjes dat nog in de vriezer lag ook direct op. De Indo pulled pork smaakt héél anders dan ik gewend ben maar was wel lekker!

Vandaag is het Valentijnsdag en Tim en ik hebben een soort van datenight vanavond. We gaan een hapje eten bij het net nieuw geopende tapasrestaurant ’t Zusje en daarna gaan we naar Deadpool in de bioscoop, een film die we allebei graag willen zien. We ‘vieren’ Valentijnsdag dus niet echt maar gaan eigenlijk ieder jaar wel buiten de deur eten. De rest van de week staat er qua eten niets spannends op de planning eigenlijk, het lijkt een normale week te worden dus.

Fijne Valentijnsdag! x

Join the Conversation

 1. Catho says:

  Oeh, ben benieuwd naar het recept van die maaltijdsalade van de Ap!
  (ik was degene die hier op Youtube een suggestie over had gedaan, dus vind het echt heel fijn dat je hier wat mee doet hihi :))
  En ooh die courghetti van maandag ziet er goddelijk uit!

 2. Kelly says:

  Het ziet er allemaal weer erg lekker uit! Ik ben ook benieuwd naar die maaltijdsalade! Veel plezier vanavond :)

 3. Linda Delichef says:

  Je hebt een goede eetweek gehad! Het ziet er allemaal echt super uit. Ik ben wel benieuwd naar je pizzabodem. Ik ben gek op pizza, dus gezondere versies zijn altijd welkom!

 4. Cheese and Chinese says:

  Ben erg benieuwd naar het pizzarecept! Je eetweek ziet er weer lekker uit!

 5. Margot says:

  Wat een goede pizza! Ik ben benieuwd naar het recept!

 6. Rachel Kromdijk says:

  Ziet er heel goed uit zeg wauw

 7. Jaimyskitchen says:

  Ohh, ik ben benieuwd naar de maaltijd salade, want het zier er echt enorm lekker uit.

  En haha, herkenbaar dat weekboodschappen doen en dan halverwege geen zin er in hebben… Maar toch blijf ik wekelijkse boodschappen doen ;)

 8. Simone says:

  Wat leuk dat je de Indo pulled pork gemaakt hebt!
  Liefs, Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close