Wat stond er op tafel week 29 – 2014

Ik houd heel erg van de zomer en het mooie weer. Vooral ook op het gebied van eten want op de een of andere manier eten we allemaal veel meer groenten en fruit in dit seizoen. Zo ook wij. Zware vleesgerechten worden achterwege gelaten en eenvoudige maar zeer smaakvolle gerechten worden op tafel gezet. Ik word dan ook iedere zondag weer vrolijk wanneer ik de Wat stond er op tafel schrijf. Hoewel er altijd één of twee cheatdagen tussenzitten is het daartussen gezond, gevarieerd en bevatten de gerechten vooral veel goeds. En daar worden we blij van, iedere keer weer!

pizzaZondag
Wauw, wat waren wij lusteloos afgelopen zondag. We hadden allebei nergens zin en dit resulteerde uiteindelijk ook in het geen zin hebben om te koken. We hadden goede aanbiedingsbonnen van NYP liggen en dus bestelden we pizza. Jum!

GumboMaandag
Maar maandag gingen we wel weer in het gareel hoor. Ik maakte Gumbo naar een recept van Weight Watchers. Er zitten veel groenten in het gerecht, een beetje kip en een kipworst. Ik serveerde het zelf met witte rijst, wat een knaller van een recept! Het ziet er niet zo spannend uit, een beetje winters zelf (heeft wat weg van goulash, vind je niet?), maar de smaken maakten het gelukkig goed. Zeker een aanrader dit gerecht, het recept deel ik nog op OMF binnenkort.

Melanzane alla parmigianaDinsdag
Melanzane alla Parmigiana, een zeer populair vegetarisch en Italiaans gerecht stond al tijden op mijn lijstje om te maken en aangezien het perfect past binnen het Weight Watchers programma, maakte ik het afgelopen dinsdag. Bij dit soort ovenschotels eet ik altijd graag een salade en die flanste ik ook nog even snel in elkaar. Uiteindelijk was het complete avondeten dus Melanzane alla Parmigiana (waar het recept nog van komt) met een salade van eikenbladsla, zongedroogde tomaat en artisjokharten. Het was begin deze week nog niet zo warm, dan kunnen dit soort schotels prima als je het mij vraagt!

ovenschotelWoensdag
Op de blog van Annemiek kwam ik afgelopen week een recept tegen voor broccoli-ovenschotel. Met een ovenschotel waar veel groenten en kip in zitten maak je mij al gauw blij en daarom stond ‘ie woensdag al op de planning. Hoewel ik ovenschotels eigenlijk niet zo bij de zomer vind passen, was deze perfect. Rode paprika, champignons, broccoli, kip, we hebben er echt van gesmuld. Hij gaat zeker nog vaker voorbij komen. Het recept vind je hier.

AGVDonderdag
Omdat we nog krieljes overhadden van de ovenschotel van woensdag, besloot ik donderdag maar weer eens een keer te gaan voor iets simpels. Aardappels, groenten en vlees. Het kippetje maakte ik klaar in de slowcooker waar ik citroen en rozemarijn aan toevoegde, de krieltjes bakte ik samen met wat paprikapoeder in de pan en de salade: ijsbergsla met komkommer, tomaat, rode ui, hennepzaad, een klein beetje Parmezaan en basilicum-mayonaise. Zo simpel hebben we al in geen tijden meer gegeten, maar lekker was het zeker.

maaltijdsaladeVrijdag
Het liefst eet ik op warme dagen de hele dag fruit. Je krijgt het er niet warm van (hebben jullie dat ook? Zweten wanneer je warm avondeten eet?), het neemt je dorst weg en het smaakt gewoon waanzinnig dit seizoen. En daarnaast hoef je er niet voor in de keuken te staan. Vrijdag besloot ik een beetje te schipperen. Ik had geen zin om boven de pannen te staan en dus maakte ik weer een maaltijdsalade. Deze keer met Serranoham, galiameloen (fruit!) en mozzarella. We aten er bruschetta’s bij. Super simpel maar beter dan dit kan het wat mij betreft niet met die tropische temperaturen. Recept volgt nog deze zomer.

bbqZaterdag
De hele week keken we er al naar uit. Waar we een week geleden nog op de planning hadden staan dat we een avondje uit zouden gaan gisteren, veranderde dit naar gelang de weersvoorspellingen al gauw naar een barbecue. Het fijne aan met niemand rekening te hoeven houden is dat je kunt beginnen wanneer je wilt. Omdat wij wilden wachten tot het iets zou zijn afgekoeld, begonnen we een keer tegen 20.30 uur met barbecuen en stopten we rond 23.00 uur. Dat zijn de betere avonden!

Aankomende week heb ik ten opzichte van de voorgaande weken vrij weinig invloed op het avondeten. Aankomende woensdag vlieg ik naar Noorwegen waar ik drie dagen zal blijven. Woensdag en donderdag eet ik dus daar. Vrijdagavond land ik rond etenstijd weer op Schiphol dus dan valt het nog te bezien wat we eten. Ik kijk er erg naar uit en ben benieuwd wat we allemaal te proeven krijgen!

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Mmm ziet er lekker uit!

 2. Anniek says:

  Wauw, wat heb je heerlijk gegeten deze week zeg! Ik ben zelf ook helemaal gek op Melanzane alla Parmigiana, het is zo simpel, maar zó lekker! Ik ga binnenkort op vakantie, en dan zullen we ook wel weer heel anders eten dan normaal. Dat vind ik altijd zo leuk aan het buitenland: een ander land, andere eetgewoontes!

  1. Sabine Author says:

   Dat vind ik ook altijd enorm leuk! Zoveel mogelijk onbekende dingen proberen. Fijne vakantie alvast!

 3. MySimplySpecial says:

  Die maaltijdsalade met ham en meloen lijkt me heerlijk!

 4. Nicole says:

  Wat lekker allemaal

 5. Hester says:

  Ik hoop voor je dat het in Noorwegen ook nog een beetje lekker weer is! Hier in Denemarken in elk geval wel :) Het eten ziet er superlekker uit en die avond barbecueën klinkt ook super gezellig, heerlijk die vrijheid inderdaad.

  1. Sabine Author says:

   De weersvoorspellingen zijn vooralsnog heel goed, dus ik hoop dat ik in Noorwegen ook van de zon kan genieten.

   Veel plezier in Denemarken nog!

 6. Joyce - Beamingbeautynl says:

  Oh die pizza haha! Krijg er spontaan zin in.

 7. Susanne says:

  De salade met ham ziet er super lekker uit! En ik ga ook meer zweten van warm eten of drinken, dus alles lekker koud!

 8. Tamara says:

  Waar blijft het recept voor de komkommernoedels met pindasaus?? Ik heb er zó’n zin in!!

  Verder ziet alles er wederom heerlijk uit, vooral de melanzane!

  1. Sabine Author says:

   Het recept komt eind volgende week online :)

 9. Nathalie says:

  Oeh die maaltijdsalade met seranoham ziet er erg goed uit. En lekker zomers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close