OMF’s Eetoverzicht week 5

Ik heb een beetje moeite met het typen van een inleidend stukje voor dit OMF’s Eetoverzicht. Het was eigenlijk een hele normale week. Die zitten er hier zo heel af en toe ook wel eens tussen namelijk. Ook bizar eigenlijk he. Er zijn zóveel gezinnen in Nederland die iedere week een normale week hebben. Als in: die iedere dag naar kantoor gaan, die iedere dag rond dezelfde tijd thuis zijn en iedere dag rond hetzelfde tijdstip aan tafel zitten. Don’t get me wrong, daar is echt helemaal niets mis mee maar ik kan me dat gewoon niet voorstellen. Iedere week is bij ons namelijk anders. Er gebeurt altijd wel iets waardoor het een of ander in de soep loopt, plannen worden altijd wel op het laatste moment gewijzigd enzovoort. Afgelopen week was in ieder geval dus een vrij normale week en dus schotel ik je een normaal OMF’s Eetoverzicht voor. Ook wel eens lekker.

pulled_pork

Zondag

Het meest belonende avondeten was toch echt wel dat van zondag. De hele middag (lees: 6 uur lang) hebben we de barbecue in de gaten gehouden omdat ik daar voor het eerst pulled pork op ging maken. Normaliter doe ik dit in de slowcooker en in mijn boek staat een recept voor pulled pork uit de oven, dus ik moest het écht een keer proberen op de Weber. Het resultaat was echt verrukkelijk en ik baalde eigenlijk dat ik na twee broodjes stampvol zat want ik had nog wel een derde willen eten. Haha!

polentafrietjes

Maandag

Het avondeten van maandag was gelukkig een stuk minder tijdsintensief. We aten polenta frietjes met gerookte paprikakip uit de oven en zoet-zure komkommer. Ik ga de recepten voor de frietjes en paprikakip nog met jullie delen binnenkort. Was erg lekker namelijk!

tortellinisoep

Dinsdag

Ik had een drukke thuiswerkweek deze week en had een flink aantal video’s om op te nemen. Eén van de video’s richtte zich op een heerlijke maaltijdsoep en het fijne van zulke soepen is dat je ze kunt bewaren voor het avondeten. Dinsdag aten we dus de tortellinisoep die ik overdag al maakten. Recept volgt uiteraard.

noodles

Woensdag

Had ik me even grandioos vergist in de dag woensdag! Ik was er heilig van overtuigd dat ik donderdag naar Den Haag zou moeten voor een afspraak maar een blik in mijn agenda ’s ochtends vertelde mij dat ik er diezelfde middag moest zijn. Shit! Daar ging mijn idee voor het eten van woensdag maar gelukkig heeft Den Haag de ultieme mazzel dat er een gigantische vestiging van Marks & Spencer zit dus nam ik daar eten van mee voor thuis. We aten twee soorten noedels (zoals altijd deelden we ook nu weer, dan hoeven we niet te kiezen): Shanghai Beef Noodles – favoriet van mij – met udon noodles, gemarineerde bieflapjes, paksoi en rode peper, en Singapore Noodles met rijstnoedels, kip, varkensvlees, ei en gamba’s in een kokos-kerriesaus. Die Marks & Spencers weet wel wat lekker eten is.

enchiladas

Donderdag

Ik heb het weer in mijn hoofd gehaald om de vriezer een beetje leeg te eten en aangezien er nog een grote zak gamba’s ligt/lag, werd het tijd om die weer eens te gebruiken. Ik koos er voor om enchilada’s met gamba’s te maken, weer eens iets anders! Erg lekker was het, ultiem comfortfood en vooral bij Tim viel het enorm in de smaak. Recept volgt dus nog.

tikka_masala

Vrijdag

Over het avondeten van vrijdag was ik niet zo tevreden. Ik volgde een recept van een Amerikaanse foodblog voor Kip Tikka Masala uit de slowcooker maar ik vond het resultaat niet om over naar huis te schrijven. Ik had de kooktijd al teruggedraaid met een paar uur maar nog steeds vond ik de kip (erg) droog. En de overall-smaak vond ik geen succes. Helaas!

truffelfriet

Zaterdag

Het avondeten van gisteren was daarentegen wél erg lekker. Ik maakte truffelfrietjes (die onwijs makkelijk zijn: patat bakken, husselen door de truffelolie en bestrooien met zout en Parmezaanse kaas) en van een restje kalkoen dat nog in de vriezer lag maakten we Turkey melts. Jam!

We hebben echt een truffelweekend dit weekend want vanavond eten we de truffelspaghetti die ik vorige week liet zien nog een keer. Ik kreeg een aantal keer de vraag of ik het recept wilde delen en aangezien ik er geen foto’s van had gemaakt, moet het recept nog een keer opnieuw. Geen straf, de pasta was echt goddelijk namelijk. Voor de rest van de week zien we het wel eigenlijk! Er staan een aantal afspraken op de planning maar niets dat ons avondeten in gevaar zou kunnen/moeten brengen.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Cheese and Chinese says:

  Ik zit echt via mijn beeldscherm te smullen, wat een heerlijke week heb je gehad! Ik heb nog nooit eerder bedacht om pulled pork op de barbecue te maken (wij doen het altijd in onze nieuwe slowcooker, 2 keer al in één week oepsie), maar ziet er erg lekker uit! Die polenta frietjes staan ook al een tijdje op ons to make lijstje!

 2. Margot says:

  Ik ben heel benieuwd naar het recept voor die maaltijdsoep!

 3. MARIJKE says:

  Ziet er uit als een lekker weekje!

 4. Kelly says:

  Hmm allemaal zo lekker ! Krijg er honger van haha

 5. Wat heb je lekker gegeten!

  Ik hoop dan maar dat jouw recept voor tikka masala uit de slowcooker lekkerder is, want die staat nu te pruttelen thuis :)

 6. Rachel Kromdijk says:

  ziet er weer heerlijk uit zeg

 7. Marieke says:

  Ben zo benieuwd naar het recept van de pulled pork van de BBQ, komt die nog online?

  1. Sabine Author says:

   Uiteraaaard! Morgen zelfs ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close