Wat stond er op tafel week 22 – 2013

De afgelopen week was, zoals het lijkt gewoonlijk, weer lekker druk. Veel afspraken en verplichtingen, maar gelukkig wel veel leuks. Omdat vorige week voornamelijk bestond uit snackmaaltijden, wilde ik deze week zoveel mogelijk zelf koken. Helaas was dit niet iedere dag mogelijk, maar de dagen dat er wel gekookt kon worden stond er in ieder geval veel lekkers op tafel. Wat stond er op tafel in week 22?

indonesische rendangZondag
Al tijden hadden we weer eens zin in Indonesische Rendang maar ik vind het benodigde vlees altijd zo duur. Gelukkig waren de riblappen vorige week in de aanbieding bij de Albert Heijn en dus stond de Rendang op de planning. We aten het afgelopen zondag met Sajoer boontjes en Pandanrijst, heerlijk.

risottoballetjesMaandag
Om 08.30 uur stond ik maandag al in de keuken om de risotto klaar te maken voor de risottoballetjes die we aten ’s avonds. Het stond al een tijdje op mijn to-make lijstje en nu moest het er maar eens van komen. Ik maakte de risotto met zongedroogde tomaat en fijngesneden kastanjechampignons. We aten het ’s avonds met een salade, lekker licht en passend bij het (zowaar mooie!) weer van maandag. Zeker voor herhaling vatbaar, ook als snack op een feestje.

noedelsoepDinsdag
Het was de bedoeling om Kip Marsala te eten, maar tegen de verwachtingen in was ik pas om 17.00 uur thuis, was de kip niet uitgehaald en moest vriendlief om 18.30 uur weer weg voor training. Dan maar een last-minute oplossing en hiervoor maakte ik noedelsoep. Een versimpelde variant van dit recept, ik had namelijk geen taugé in huis, moest twee soorten noedels gebruiken en de eieren waren op. Ah well, het was gelukkig wel lekker!

kip marsalaWoensdag
Woensdag dan maar Kip Marsala! Met lekker veel kastanjechampignons en zelfgemaakt aardappelpuree met kaas. We vonden het allebei erg lekker al is dat niet zo lastig met kip- en champignon lovers. Ik zal het recept binnenkort met jullie delen.

pesto polloDonderdag
Afgelopen donderdag ging ik direct uit het werk naar Amsterdam voor de opening van de Magnum Pleasure Store, maar hierdoor had ik geen tijd om te eten. Op de terugweg naar huis heb ik daarom bij Julia’s maar even pasta gehaald die ik rond kwart voor negen pas oppeuzelde in de trein. Ik had Pesto Pollo: volkoren penne met pesto en kip en als toppings koos ik voor Parmezaanse kaas en rucola. Ik ben regelmatig in Amsterdam maar ben tot nu toe nog maar twee keer langs Julia’s gegaan voor avondeten. Vind het echt een aanrader. De porties zijn groot en de prijzen zijn ook wel ok.

thaise kipsaladeVrijdag
In de nieuwe editie van Gezond Eten kwam ik een healthy en lekker licht recept tegen waarvan ik hem eigenlijk direct wilde proberen. Afgelopen vrijdag stond de Thaise kipsalade met zilvervliesrijst en ijsbergsla op de planning. Ik heb het hier en daar wel wat anders gedaan en bij mij was het ook niet echt een salade te noemen, maar het was echt verrukkelijk. Heel fris, een perfect gerecht voor de zomer. En zo geserveerd in een blad sla ziet het er ook nog eens gezellig uit.

kip tartelettesZaterdag
Gisteren vertrok vriendlief voor een weekendje met vrienden en dus at ik alleen. Vind ik niet erg hoor, ik kook dan net zo lief. Ik maakte ’s middags voor lunch deze Kip Tartelettes die ik adopteerde uit de nieuwe editie van Foodies Magazine en die beschouw ik als hoofdmaaltijd van de dag. Ze zijn super simpel om te maken en waren héérlijk. Zeker voor herhaling vatbaar. Ik zal het recept binnenkort met jullie delen.

En dat was het einde van week 22. Week 23 gaat even afzien worden voor mij met slechts twee avonden de mogelijkheid hebben om te koken. Vanavond kook ik nog, maar van morgen tot en met vrijdag heb ik die gelegenheid niet. Met maandag, woensdag en vrijdag een avonddienst waarbij ik moet eten op het werk, dinsdag de verjaardag van Tim waarop we sushi gaan eten en donderdag de opening van Taste of Amsterdam wordt het een makkelijke week voor mij waar ik echter niet om sta te springen. Gelukkig vieren we zaterdag Tim zijn verjaardag voor vrienden en mag ik de hele dag in de keuken staan om de hapjes voor die avond klaar te maken. Toch nog een goedmakertje.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Zitten weer heerlijke dingen tussen! Vind die pasta van Julia´s ook zo lekker, binnenkort weer eens eten!

 2. Hester says:

  Wat ziet dat eten er toch altijd geweldig uit bij jou, haha! Komt er ook nog een recept van de risottoballetjes?

  1. Sabine Author says:

   Haha! Ja, daar komt zeker een recept van online binnenkort!

 3. Sandra says:

  Heerlijke week weer!

 4. Roxanne says:

  Mmmmm, de risotto balletjes zien er smakelijk uit! En ook het laatste gerecht :)

 5. Marita says:

  Dit ziet er ook weer prima uit!
  Mijn eten is dan maar saai, vergeleken met jouw recepten en foto’s!

 6. Maxime says:

  Hm ziet er weer lekker uit! Ben wel benieuwd naar de kip tartelette en naar de risottoballetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close