OMF’s Eetoverzicht week 15

I’m on a roll met het bedenken van fijne en gezonde lentegerechten jongens, ik word er zo blij van! Nu ik weer zoveel train (vier keer per week) merk ik dat ik er veel baat bij heb om veel groenten te eten. Mijn conditie gaat met sprongen vooruit en mijn darmen kunnen het allemaal ook prima aan. Neemt niet weg dat ik wel Sabine van OhMyFoodness blijf natuurlijk, dus ik kan het niet laten om er iedere week wel iets slechts tussendoor te gooien. Of om iets te maken wat er enorm guilty uitziet maar wat uiteindelijk toch best gezond is (zie mijn lasagnewraps van woensdag bijvoorbeeld). Bovendien merk ik dat ik de laatste weken wel meer van het ‘ik doe maar wat’ ben in de keuken. Eigenlijk een hele fijne ontwikkeling want hier komen klaarblijkelijk erg leuke recepten uit. Yes, ik ben blij met mijn eetweken momenteel en ook weer blij met dit OMF’s Eetoverzicht.

pizza

Zondag

De ovenpizza’s die in onze vriezer lagen moesten echt een keer op, die dingen nemen zóveel ruimte in beslag. Ik vind ze handig om achter de hand te hebben hoor, maar aangezien pizza’s mijn favoriete fastfood zijn, maak ik het mezelf ook wel heel makkelijk om te zeggen ‘ah, laten we maar pizza’s eten’ als ik een keer geen zin heb om te koken. Geen goed idee, die dingen moesten dus op. En daarom aten we ze vorige week zondag. Ik ben niet heel erg fan van ovenpizza’s, maar zo af en toe zijn ze wel lekker.

maaltijdsalade

Maandag

Het zondigen van zondag maakten we op maandag weer goed. Ik maakte een heeeeerlijke maaltijdsalade met heel veel groenten. Het recept komt binnenkort online. Echt een ideale maaltijd voor mooie dagen (want wat was het maandag fijn!!). Deze salade gaat zeker vaker voorbij komen aankomende zomer. Jammie.

gestoofde_prei

Dinsdag

In de lente heb ik bizar veel zin in prei, ik vind het zo lekker! En daarom besloot ik een gerecht te bedenken om de prei heen. Uiteindelijk aten Tim en ik apart van elkaar afgelopen dinsdag, dus deze maaltijd die ik maakte kwam ook nog eens goed uit. Ik maakte prei gestoofd in kokosmelk met gamba’s (en nog wat andere ingrediënten uiteraard). Geserveerd met meergranenrijst vormde het ook de perfecte bodem voor een flinke kickbokstraining later die avond. Het recept ga ik gauw met jullie delen, weer zo’n blijvertje. Ik ben lekker op de dreef met fijne gerechten maken de laatste weken.

lasagnewraps

Woensdag

Op het bord ziet het er niet zo appetijtelijk uit maar ik vond het héérlijk. Woensdag maakte ik lasagnewraps, een combinatie tussen Mexicaanse enchilada’s en Italiaanse lasagne dus. Een hitje vond ik hoor. Minder zwaar op de maag dan normale lasagne en opgerolde wraps uit de oven worden zo heerlijk zacht. Nom.

bagel_carpaccio

Donderdag

De donderdagafspraak overdag liep grandioos uit dus ik had ’s avonds niet zo’n zin meer om te koken. Bovendien was Tim wat vroeger thuis en aangezien hij de koning is in het maken van broodjes, mocht hij lekker aan de slag. We aten bagels, zo lekker. Ik had een bagel met carpaccio (met truffelmayonaise uiteraard) en een bagel met filet americain en uitjes. Ik ben niet zo’n groot voorstander van broodjes als avondeten, maar zo af en toe is het zo lekker.

pad_thai

Vrijdag

Het was tijd om weer eens courghetti te gaan eten, maar wel een beetje anders deze keer. Ik vond via Pinterest een recept voor pad thai van courgette (zonder noedels dus) en daar had ik wel oren naar. En wow, dat was een goed idee! Dit is zo lekker, gezond en smaakt inderdaad naar pad thai. Het recept komt gauw op OMF!

boeuf

Zaterdag

Gisteren waren Tim en ik uitgenodigd om te komen eten in het Panorama Rail Restaurant. Onlangs is Railpromo in samenwerking met Julius Jaspers dit restaurant gestart. Tijdens een treinreis van bijna 3 uur krijg je een volledig menu voorgeschoteld, samengesteld door Julius Jaspers. De rit gaat door het groene hart en doet onder andere Den Haag en de bloemenvelden aan. Ondertussen vertelt de conducteur wat je ziet en hoor je wat geschiedenis over de trein. Ik vond het vooral heel grappig dat op ieder station treinspotters stonden die de trein wilden fotograferen. Ik heb totaal geen verstand van treinen, maar blijkbaar is het een bijzonder exemplaar om te zien haha. Wat betreft het eten: je hebt natuurlijk geen uitgebreide keuken aan boord en dat in mijn achterhoofd houdend vond ik dat de koks een mooi menu hebben weten te maken. Wel vond ik de uitvoering iets minder. Het eten was niet héél bijzonder en ook niet altijd even warm of vers. Aangezien het personeel van Julius Bar & Grill de bediening doet, het menu samen is gesteld door Julius Jaspers en zelfs het logo van de Bar & Grill op de menukaarten prijkt, had ik er iets meer van verwacht. Het was leuk om mee te maken, maar de € 109 per persoon die je normaal betaalt als je met twee personen komt, vind ik het niet waard. Op de foto hierboven zie je in ieder geval het hoofdgerecht: Boeuf bourguignon entier, chutney van tomaat, mousseline van knolselderij, chips van oesterzwam.

Het is bijna asociaal maar vanavond gaan we weer uit eten. Deze keer met mijn ouders, die zijn morgen alweer 30 jaar getrouwd! Holy shit, dat is lang. De rest van de week is nog even afwachten. Ik ben morgen nagenoeg de hele dag weg dus heb geen tijd om boodschappen te doen. Het avondeten van morgen wordt dus echt een lastminute beslissing. De rest van de week heb ik aardig wat afspraken buiten de deur dus ik verwacht dat het allemaal wat makkelijker wordt wat betreft het avondeten. Aanstaande zaterdag gaan we wéér uit eten (jep, het zijn echt de uit-eten-weken), maar dan met de opa en oma van Tim.

Fijne zondag! 

Join the Conversation

 1. Ik kijk nu al uit naar je courgetti recept.
  Ik heb EINDELIJK afgelopen week de spirelli draaier gekocht en direct gebruikt ook.
  Wat is dit lekker zeg, afgelopen week al 2x gebruikt ;-)
  Heb jij alleen n tip om het vocht wat uit de gourgette komt te reduceren?
  Kan dit net als bij aubergine met door er zout over testrooien of gaat de gourgette er dan naar smaken…?
  groetjes, Olga

 2. Saskia says:

  Oeeeh zou het recept van lasangewraps wel willen hebben! Kan ik deze ergens vinden

 3. Probeer zoveel mogelijk koolhydraat beperkt te eten, en jouw Pad Thai gaat dus perfect in mijn eenpersoons passen! Ik vervang ook regelmatig bami met taugé. Werkt ook supergoed! Die lasagne wraps ga ik ook zeker een keer proberen met kha wraps als basis, dus kom maar door met dat recept! Is je volgende boek al in de maak?

 4. Simone | Simone's Kitchen says:

  Nice! En goed bezig jij met je trainen… Ik zou willen dat dat al ging. Haha… Ik ben momenteel kampioen ‘gat-zitten’ telt dat ook als training? :)
  En wat een geinig idee om de courgette te gebruiken als noodles. Ik gebruik het heel vaak als ‘spaghetti’ maar eigenlijk nog niet eerder voor andere keukens. Ga hem onthouden!

 5. Denise says:

  Ik zou graag het recept willen voor de maaltijdsalade die je op maandag hebt gemaakt, ziet er echt zo lekker uit!! Ik heb de hele website doorgezocht, helaas zonder resultaat. Ik zie overigens ook niet goed of het zalm of kip is haha!

  Ik hoor het graag!

  Groetjes,

  Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close