Wat stond er op tafel week 32

Op de een of andere manier is het avondeten van de afgelopen week echt in een waas aan me voorbij gegaan. Waarom weet ik niet, wellicht omdat ik te druk was met andere dingen om me echt compleet te focussen op hetgeen dat we ’s avonds eten. Sowieso verliep de planning een beetje rommelig. Hoewel we normaliter altijd eten als Tim terug komt uit z’n werk, besloten we het deze week iets anders te doen en pas na het CrossFitten te eten. Hierdoor aten we de afgelopen week voor ons doen vrij laat, rond 19.00 uur en zelfs een paar keer na achten. Gek en even wennen, maar ergens ook wel weer fijn. Hoewel ik even in mijn telefoon moest terugkijken om te zien wat we allemaal hebben gegeten, is het me gelukt om het weer allemaal onder elkaar in Wat stond er op tafel te zetten.

broodje varkenshaassateZondag
Vorige week zondag ging ik aan de slag met de bonusaanbiedingen van de Albert Heijn om een recept in elkaar te draaien voor Koken met Aanbiedingen. Het werden broodjes met varkenshaassaté en komkommer. Erg lekker! Zulke broodjes vind ik overigens ook prima als avondeten. Het vult, bevat alle ingrediënten die je nodig hebt voor een avondmaaltje en het is snel klaar. Ideaal voor de zondag.

broodje vissticksMaandag
Zo eet je nooit brood als avondeten en zo twee keer achter elkaar. Maandag werkte ik tot 19.00 uur, dus we aten laat. Ik had ’s middags al een courgettesoep gemaakt en mikte een aantal vissticks in de oven welke we aten op een broodje (ik één broodje en wat losse vissticks ernaast). Vissticks op brood zijn bijzonder lekker, wist ik niet! Nog lekkerder met een beetje Chipotle mayonaise, ik ben dol op dat spul. De soep was overigens ook erg lekker. Ik moet vaker soep gaan maken van mezelf, ook erg lekker als lunch namelijk.

blt pastasaladeDinsdag
Dinsdag aten we pas tegen achten in verband met de CrossFit workout. Hoewel het de bedoeling was om overdag even naar de supermarkt te lopen voor het avondeten, bedacht ik dat ik ook prima een BLT pastasalade kon maken aangezien ik daar alles voor in huis had. Nog zo’n maaltje dat lekker snel klaar is en daarom ideaal te koken is op een doordeweekse dag.

foto13Woensdag
Oma was jarig en we hadden beloofd daar te komen eten. Uiteindelijk gingen we iets voor achten pas aan tafel omdat ik moest werken tot half zeven en er niet eerder dan kwart over zeven kon zijn. We gingen gourmetten en hoewel gourmetten normaal gepaard gaat met kleine stukjes vlees, salades, groenten etc. was het deze keer lekker makkelijk. Biefstukjes, speklapjes, varkenslapjes en chickenwings op de plaat, beetje stokbrood erbij en klaar. Lekker, maar helaas niet erg gezond.

mosselenDonderdag
In de actiefolder van de Lidl spotte ik de mosselen in de aanbiedingen, daar had ik zin in! Hoewel het mosselseizoen er officieel nog niet is (pas als de ‘R’ in de maand is) vond ik ze prima smaken. Niet de beste kwaliteit, maar ach, daar was de prijs dan ook naar. We aten de mosselen met aardappeltjes uit de oven. Ook deze avond waren we nog tot laat (21.00 uur) aan het eten.

sushiVrijdag
Afgelopen vrijdag had Tim een vriendenavond en was ik alleen thuis. Overdag was ik in Amsterdam en hoewel het op de planning stond om risotto voor mezelf te maken, vond ik het toch een beter idee om sushi te gaan eten. Nanda vond dit gelukkig ook een goed idee en dus zaten we de hele avond in het sushirestaurant, geen straf! Bovendien was de kaart aangepast/uitgebreid en daar houd ik van, nieuwe dingen proberen.

patatje oorlogZaterdag
Aan de slag voor Fastfood Friday, dat was namelijk al even geleden en dus maakte ik twee dingen in een keer. Een vette hap dus, maar dat mag wel op zaterdag. Ik maakte zelf een patatje oorlog (met eigen gemaakte satésaus) en gebruikte daar ovenfriet voor. Die zijn ook verrassend knapperig trouwens? Ik denk dat ik dat vaker ga gebruiken dan frituurfriet, scheelt ook wel wat calorieën. Verder maakte ik er een dubbele cheeseburger bij die bijzonder goed lukte. Beide recepten komen binnenkort voorbij op OMF.

Aankomende week heb ik iedere dag de tijd om zelf te koken en ik kijk er erg naar uit. Wat betreft het ontbijt en de lunch wordt het voor mij wat meer puzzelen aangezien ik per vandaag wil minderen met broodeten en koolhydraten in iets beperktere mate wil binnenkrijgen. Tot en met dinsdag is de eetplanning rond, woensdag staat een rondje supermarkten op de planning dus voor de rest van de week moet de eetplanning nog gemaakt worden.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Ohh dat broodje sate ziet er heerlijk uit! Had je het recept daarvoor al gepost?=)

  1. Sabine Author says:

   Nee, heb ik nog niet gedaan!

 2. Sabrina says:

  Oeh lekker allemaal zeg!

 3. MySimplySpecial says:

  Hmm, wat een lekkere dingen allemaal!

 4. Malou+Berghuis says:

  Tip voor ovenfriet: Golden Longs. Die zijn lekker dun en worden dus mooi knapperig (ook zonder olie oid).
  Deze week zag er trouwens weer heerlijk uit. Leuk dat ook ‘simpele’ dingen (vissticks!) er ontzettend lekker uitzien bij jou haha!

  1. Sabine Author says:

   Thanks! Die zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar?

   1. Malou says:

    Ja, gewoon bij de AH/Vomar
    (late reactie ;) oeps)

 5. Roxanne says:

  Oeh, dat broodje varkenshaassaté ziet er heerlijk uit! Even snel spieken naar het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close