OMF’s Eetoverzicht week 2

Is het gek als ik nu al vind dat de tijd vliegt? Ik weet niet wat het is maar ineens was het vrijdag en ineens is nu het weekend alweer bijna voorbij. En dat terwijl de echt drukke weken er nog aan moeten komen want tot nu toe is het relatief rustig geweest. Week 2 van 2016 was een fijne eetweek, ik maakte veel voor OhMyFoodness en vind zelf dat er leuke recepten aankomen. Sowieso vind ik het heerlijk om zoveel in de keuken te staan. Het afgelopen jaar had ik af en toe het idee dat ik meer bezig was met alles behalve koken en daar gaat dit jaar verandering in komen. Van dit tweede OMF’s Eetoverzicht van het jaar word ik in ieder geval blij. Lekker gevarieerd, wederom veel groenten en als hoogtepunt de vrijdagavond waar ik enórm verwend werd tijdens een feestje.

clubsandwich

Zondag

Mijn allerliefste meneer is de koning van de broodjes en salades en hij stond zowaar een keertje in de keuken om voor het eten te zorgen. Hij maakte een lekkere Clubsandwich, compleet met kip, ei én bacon. Fijn hoor!

ovenschotel

Maandag

Ik moest maandag de eetplanning voor de rest van de week nog maken en besloot eerst de vriezer eens in te duiken om te kijken wat voor een restjes ik nog had liggen. Er bleek nog aardig wat vis in de vriezer te liggen en ik besloot de Pangafilets te gebruiken om een ovenschotel mee te maken. Sowieso een handig gerecht aangezien we van half 6 tot half 7 trainden op maandag en ik het na het training dus al voorbereid in de oven kon schuiven. Het recept komt nog online een dezer dagen.

pindakip

Dinsdag

Ik had er rekening mee gehouden dat ik dinsdag de hele dag niet thuis zou zijn en dus plande ik iets uit de slowcooker in. Uiteindelijk bleek ik toch de hele dag thuis te zijn maar de slowcooker heeft haar werk wel gedaan. Ik maakte pindakip en die deed me zo erg denken aan de kipsaté van de Chinees! Heerlijk was het. We aten er eenvoudige Aziatische wokgroenten bij.

soep

Woensdag

Ik ging woensdag aan de slag met een recept van Donna Hay en maakte haar romige bloemkoolsoep. Oh loooorrrd have mercy. Alleen Donna Hay kan ervoor zorgen dat ik verliefd word op een soepje. We aten de soep met carpaccio-rolletjes. Beide recepten ga ik nog met jullie delen.

pasta

Donderdag

Pasta time! Donderdag aten we tagliatelle met gamba’s en spinazie. Alles in één pan klaar gemaakt. Ik ben de laatste tijd echt dol op eenpanspasta’s. Zoveel makkelijker en ook smaakvoller als je het mij vraagt. Recept komt er uiteraard nog aan.

feestje

Vrijdag

Monique van Culy vierde afgelopen vrijdag haar verjaardag bij Hutspot in Amsterdam (ook al was ze in oktober jarig) en een foodie viert haar verjaardag met foooood. Mijn hemel wat hebben we lekker gegeten. Lamsrack, kogelbiefstuk, pulled pork, krieltjes- en bietjessalade… Zó lekker allemaal. Hulde aan The Food Mood voor de catering.

broodjes

Zaterdag

Tim had al een paar weken zin in het broodje gekruide kipfilet van La Place maar ook in een broodje met homemade kipsalade. Gisteren aten we ze allebei voor het avondeten. Blijven fijne recepten!

Wanneer ik op zondagochtend dit artikel typ is het altijd afwachten wat er aankomende week op tafel gaat staan. Meestal maak ik mijn eetplanning pas op zondagavond of maandagochtend dus ik kan jullie er nog niet heel veel over zeggen. Wel eet ik aankomende dinsdag misschien in Rotterdam aangezien ik daar tot 17.00 uur moet zijn en eten we zaterdag bij oma. De overige dagen staan nog open.

We’ll see!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Kelly says:

  Hmm lekker ! Ik krijg altijd honger als ik hier begin te scrollen haha.

 2. Margot says:

  Wat een lekkers allemaal! Ik ben benieuwd naar het recept voor die ovenschotel.

 3. Laura - Dagelijkse hap says:

  Mijn maag was al aan het knorren, maar het wordt er nu niet beter op xD Ziet er allemaal zo lekker uit :D

 4. Wederom dank voor de leuke inspiratie voor de eetplanning van aankomende week.

 5. Cheese and Chinese says:

  Kijk elke week weer uit naar deze post! Die clubsandwich ziet er belachelijk goed uit!

 6. Mooie week  De sandwich ziet er erg lekker uit! De broodjes met kip ook trouwens! De laatste tijd geniet ik erg van broodjes en broodgerechten. Kan ook enorm uitkijken naar een belegd broodje bij een delicatessezaak.

 7. Ben benieuwd weer naar de nieuwe recepten, zitten paar lekkere dingen bij volgens mij.

  Morgen gaat de slowcooker hier weer aan, ga jouw chili con carne maken.

  1. Sabine Author says:

   Lekkeeeer, lang leve de slowcooker!

 8. Rachel says:

  ziet er allemaal zeer smakelijk en verrassend uit! liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close