Wat stond er op tafel week 23

Ik durf het bijna niet te zeggen maar nog een week alles staat op de kiek voor het boek. Hoe fantastisch ik dit hele traject ook vind, het is toch wel bijzonder lekker als ik straks niet meer ‘per se’ gerechten hoef te koken en alles op alles moet zetten om deze niet te delen via OMF of een van de social media kanalen. Nog heel even en dan begint het lange wachten tot eind oktober pas echt. Maar goed, over tot de orde van de dag! Deze Wat stond er op tafel is weer een bijzondere. We aten afgelopen week twee keer voor het boek, aten twee keer buiten de deur en de rest van de dagen kookte ik relatief gezond. Een wisselvallige maar erg lekkere eetweek waar ik met veel plezier op terugkijk dus.

Zondag

Zondag stond er een recept voor het boek op de planning, die deel ik dus nog even niet met jullie. Excusez!

Maandag

kabeljauw_sriracha

Mooi weer en zin in een lekker fris, zomers en Aziatisch gerecht. Ik kookte kokosrijst en maakte daar Kabeljauw in Sriracha-Cassave korst bij waar het recept deze week nog van online komt. Erbij aten we de Komkommer-Sesamsalade waar het recept vanochtend van online stond. Zo’n lekker maaltje!

Dinsdag

tortellini met witte asperges

Ik moest nog even een keer genieten van witte asperges nu ze er nog zijn, ik ben zo dol op dat witte goud! Wel wilde ik nog een recept maken dat ik nog niet eerder had gemaakt, voor OMF. We aten tortellini met witte asperges – de bedoeling was + een gepocheerd ei maar mijn eieren waren niet vers genoeg meer, bah – en lekker veel dille. We hebben gesmuld, zo lekker!

Woensdag

Alí

Woensdag waren we uitgenodigd om te komen eten bij restaurant Alí aan de Herengracht in Amsterdam. Het restaurant heeft een authentieke Turkse keuken en omdat we ’s avonds in Amsterdam moesten zijn voor een optreden van onze favoriete band, leek het ons leuk om die twee ’tripjes’ te combineren. We kregen diverse gerechten van de kaart te proeven, uitgekozen door de chef en de eigenaar van het restaurant. Tim en ik waren allebei blown away door de smaken van alle gerechten. Uitgebreide hotspot komt deze week nog online. Ik zal je dan ook uitgebreid laten zien wat we aten.

Donderdag

Edison Roadhouse

Mijn liefste was donderdag jarig en had ’s avonds zin om een hapje te gaan eten bij het Edison Roadhouse. Misschien kun je je onze slechte borrelervaring nog wel herinneren daar? Sauzen in ijscupjes, nacho’s met enkel plastic strooikaas, guacamole die bij AH inmiddels uit de schappen is. Toch hoorden we van diverse kanten dat het eten daar verder wel prima moest zijn inmiddels en dus besloten we het nog maar eens te proberen. FAAL! We namen als voorafje een ‘Mixed Fingerfoods’ plate om te delen wat niet meer was dan acht(?) gefrituurde hapjes die bij elkaar in een snackbox hadden kunnen zitten en een bakje nacho’s met inderdaad weer die plastic strooikaas. Ik nam een burger, Tim de spareribs en samen deelden we een broodje pulled pork omdat we daar zo nieuwsgierig naar waren. Mijn burger kwam uit de diepvries en was prefab, dat was aan alles te merken. Niet vies, maar zo zó zonde van een restaurant. De pulled pork? Dankzij de coleslaw die op het broodje zat was het te eten, een hapje varkensvlees zonder iets was gortdroog. Nope, nog steeds geen aanrader en wij komen er niet nog eens.

Vrijdag

Zoete aardappelsalade

Na een stevige CrossFit WOD vrijdagavond dook ik om 20.00 uur nog even de keuken in om een maaltijdsalade te maken. Het was vrijdag ontzéttend warm dus zin in iets moeilijks hadden we niet. Ik maakte de Zoete Aardappelsalade weer eens – blijft favoriet hier in huis – en vulde hem extra goed met komkommer, tomaat, rode ui, kip en ei. Een flink bord, maar dat hadden we wel verdiend na het zweten in de box.

Zaterdag

Boekdiner, sorry!

Aankomende week staat er eeeeeeindelijk weer een etentje gepland met mijn liefste Foodie vriendinnetjes. EN! Op het moment dat jullie dit lezen staat de BrendaKookt x OhMyFoodness BBQ op het punt om te beginnen, zo spannend! Het hele weekend heb ik er al zin in ook al vind ik het best spannend om een aantal van jullie te ontmoeten. Van de barbecue schrijf ik nog een sfeerverslag uiteraard. Wat er verder allemaal op de planning staat zien jullie volgende week!

Join the Conversation

  1. Wat zien die asperges er lekker uit zeg! Krijg altijd honger van deze blogposten :)

  2. Margot says:

    Wat balen dat dat restaurant donderdag toch zo tegenviel!

  3. Wat ziet dat er allemaal weer heerlijk uit. De BBQ was zeer geslaagd. Komen de recepten van de gerechtjes die we hebben geproefd nog online? Vond de gazpacho en caprese salade met nectarine erg lekker!

  4. Roxanne says:

    Hè balen dat het restaurant ondanks andere geluiden alweer zo tegen viel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close