Wat stond er op tafel week 11

Ik heb het gevoel dat ik dit tegenwoordig iedere week zeg, maar afgelopen week was een heerlijke week! Ik stond vooral zelf in de keuken en vond een goede balans tussen uitgebreid koken en lekker makkelijk doen. Hoogtepunt van afgelopen week waren de friet bij Frites uit Zuyd/Par Hasard tijdens de boeklancering van mijn lieve foodievriendinnetje Pauline. De friet – en de rest van de snacks – waren zó lekker dat ik gewoon ben vergeten een foto ervan te maken. Gelukkig heb ik al eens de mazzel gehad er te mogen eten, dus ik kon mooi een oude foto gebruiken ;) Tijd voor het wekelijkse eetoverzichtje, het is alweer zondagmiddag en dus tijd voor Wat stond er op tafel.

Zondag

Vlees met brood

Het stond al de hele week op de planning dat we zondag vlees met brood en gezouten boter zouden eten. Zo gezegd zo gedaan! Zaterdag haalden we op de markt een vers brood en als vlees bakte ik de Entrecotes die we hadden gekregen van Koop een Koe. Een ultiem zondagmaal als je het mij vraagt. Lekker snacken tijdens het kijken van een film en nauwelijks afwas hebben. Beter kan het niet toch!

Maandag

Groenteloempias met kip

Ik hou ervan als ik voor OMF twee recepten in één avond kan maken, lekker makkelijk en we eten gegarandeerd semi uitgebreid. Maandag maakte ik Groenteloempia’s en daarbij aten we kipfilet met Mango-Srirachasaus. Beide recepten komen binnenkort voorbij op OMF maar ik kan alvast verklappen dat we van beide gerechten onder de indruk waren. Een perfect maandagavondmaaltje wat mij betreft.

Dinsdag

Par Hasard / Frites uit Zuyd

Dinsdag was dus het verwenmomentje bij Par Hasard in Amsterdam. Naast de heerlijke frieten en bitterballen proefden we ook van de Flammkuchen uit Pauline haar nieuwe kookboek en ik kan je alvast verklappen dat die dik de moeite waard zijn. Heerlijk! Mocht je nog nooit bij Par Hasard aan de Ceintuurbaan in Amsterdam zijn geweest dan verzoek ik je met klem dit zo snel mogelijk te doen. En vergeet dan ook niet om de garnalenkroketten te proeven. Te lekker.

Woensdag

Biefstukspiezen met zoete aardappelsalade

Sinds de vorige keer dat we de Zoete Aardappelsalade aten had ik er alweer zin in en dus maakte ik hem woensdag gewoon. Omdat ik wel per se iets nieuws wilde proberen maakte ik er biefstukspiezen in geroosterde paprika-marinade bij. Hiervan komt het recept binnenkort online, voor zulke spiezen heb je namelijk helemaal geen barbecue nodig. Die zoete aardappelsalade komt nog veel vaker hier op tafel de komende tijd denk ik, zo lekker!

Donderdag

Groentedips

Het was mijn bedoeling om donderdagavond een zoete aardappelfrittata te maken, maar ik was relatief laat thuis van een dag vol afspraken in Amsterdam. Gelukkig bezorgde AH To Go ’s middags een aantal van hun nieuwe producten en uiteindelijk hebben we daar maar ons diner van gemaakt. We aten diverse rauwe groenten met verschillende dips (wat is de pompoenhummus toch waanzinnig lekker) en daarbij ook twee van hun nieuwe salades. Ik had wel rundersaucijzen van Koop een Koe uitgehaald en uiteindelijk bakte ik die er nog even gauw bij. Prima maaltje, bijna zondagavond waardig (snackdiner!).

Vrijdag

Meatloaf Muffins

Op vrijdag eten we nooit zo bijzonder, vaak gaan we namelijk eerst CrossFitten om 18.30 uur en als we dan om 20.00 uur terugkomen hebben we vaak niet zoveel trek meer of geen zin om te koken. Wel had ik ’s middags al Meatloaf muffins gemaakt dus die konden we sowieso eten. Van video-opnames lagen er nog twee wraps in de koelkast die ik opsneed en in de vriezer vonden we een restantje aardappelkroketjes. Alles bij elkaar en tadaaa, avondeten!

Zaterdag

Mislukte pizza

Het stond eigenlijk vorige week al op de planning maar steeds kwam het er niet van. Uiteindelijk maakte ik gisteren alsnog Pizza Calzone, een soort dubbelgevouwen en gevulde pizza. Ik maakte het deeg zelf en we vulden de pizza met mozzarella, champignons en diverse vleeswaren. Laat ik het zo zeggen: het idee was goed, de uitvoering beroerd. De bovenkant van het deeg werd perfect gaar, de onderkant bleef enorm nat en wilde niet garen. En dat terwijl ik de pizza bakte op een pizzasteen. Ook de normale pizza die ik met het restant deeg maakte mislukte. Meh! Gelukkig komt het niet zo vaak voor dat het avondeten compleet mislukt maar gisteren was dat dus wel zo. Uiteindelijk at ik een stokbroodje als avondeten, haha.

Wat de plannen voor aankomende week zijn weet ik nog niet zo goed. Vanavond eten we in ieder geval met zijn zessen. Iedereen neemt wat lekkers mee en uiteindelijk wordt dat dus een tafel vol hapjes waar iedereen gewoon van kan pakken. Heerlijk! Aankomende zaterdag eten we waarschijnlijk bij het Farmer’s Steakhouse in Apeldoorn aangezien we daar nog een bon voor hebben liggen, maar de rest van de week heb ik zin om lekker te kokkerellen dus vooralsnog is dat ook het plan. Het is natuurlijk wel altijd de vraag of daar niets tussen komt ;)

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Marissa says:

  Ik vind deze artikelen altijd zo leuk om naar te kijken! Geeft heel veel inspiratie voor het eten!

 2. Simone says:

  Een heerlijke eetweek! Ik vond het vaak heerlijk om restjes op te maken en vanalles door elkaar te eten! :)

 3. Margot says:

  Wat een lekkers allemaal! Leuk om te zien!

 4. sandra says:

  Mmm staan wel lekkere dingen tussen, alvast zeer benieuwd naar het receptje van de biefstukspiezen in geroosterde paprika-marinade en wow wat ziet die Groenteloempia’s en kipfilet met Mango-Srirachasaus er superlekker uit.

 5. oeh, ziet er ontzettend goed uit. Vooral die frietjes haha!

 6. Nadia says:

  Oeh, wat heb je lekker gegeten!

 7. Nathalie says:

  Fijn toch dat je iedere week met plezier beleefd! Ik ben benieuwd naar je nieuwe recepten!!

 8. Ellen says:

  wauw, alles ziet er zoo lekker uit!

 9. Roxanne says:

  Oeh, ik ben benieuwd naar de recepten van jullie maaltje van afgelopen maandag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close