Video: Oreo Tiramisu

Ik ben echt een dessertmens en wanneer het aankomt op mijn favoriete desserts staat Tiramisu er sowieso tussen. Nu heb ik het echte recept al eens met jullie gedeeld, een snelle variant en afgelopen december ook een variant met kruidnoten (goed te vervangen door speculaas!) en Amarula, maar nu vond ik het een keer tijd worden voor een kindvriendelijke variant. Aanschouw hier een van de lekkerste Tiramisu’s ooit: Oreo Tiramisu! Doordat ik geen rauwe ei en alcohol heb gebruikt kunnen kinderen maar ook zwangere vrouwen prima genieten van dit dessert. En geloof mij: hier wil je ook echt van genieten. Klaar voor het recept? In de video laat ik hem je ook zien!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (1 schaaltje voor 2 personen)

 • 1 rol Oreo’s (154 gram)
 • 250 gram Mascarpone
 • 250 milliliter slagroom
 • 50 gram poedersuiker
 • 1 verse vanillepeul
 • 150 milliliter halfvolle melk
 • 2 eetlepels cacaopoeder

1. Doe de helft van de poedersuiker bij de slagroom in een kop en klop dit stijf.

2. Schraap het merg uit de vanillepeul en doe dit samen met de rest van de poedersuiker en de mascarpone in een andere kom. Klop dit goed door tot een mooi romig mengsel.

3. Spatel vervolgens voorzichtig de slagroom door het mascarponemengsel en zet dit even apart.

4. Verhit de halfvolle melk in een steelpannetje op het fornuis en roer hier de cacaopoeder doorheen.

5. Dip de Oreo’s in de chocolademelk en vorm een laagje onderin een schaaltje.

6. Schep hier een laag van het mascarponemengsel overheen en leg hier weer een laagje met Oreo’s op. Eindig met een laagje van het mascarponemengsel en zorg ervoor dat je een stuk of drie Oreo’s overhoudt ter garnering.

7. Strijk de bovenkant van de Tiramisu glad en zet het schaaltje een paar uur in de koelkast zodat het goed kan opstijven.

8. Haal na een paar uur de Oreo Tiramisu uit de koelkast. Verkruimel de overige Oreo’s in een keukenmachine of sla erop met een deegroller. Verdeel de verkruimelde Oreo’s over de Tiramisu en serveer direct.

Oreo Tiramisu

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Oreo Tiramisu

Join the Conversation

 1. Maris Maria Renne says:

  Oooooh yes! Hier een zwangere dessert,- en Oreoverslaafde die heel blij is met dit recept :-)

  1. Sabine Author says:

   Haha, YES!

 2. Nuria says:

  Wauw, dit recept is echt perfect!! Love it!

 3. Emily van Kampen says:

  Oh my! Hoe fantastisch kan het zijn? Oreo tiramisu klinkt heerlijk!

 4. Margot says:

  Wat een leuk idee!

 5. Marissa says:

  Ik zag de link voorbij komen op Twitter en ik zag dus staan ‘dessert geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen’. Ik snapte er helemaal niks van, want ik dacht elk dessert is toch geschikt daarvoor. Maar oké, ik begrijp hem nu helemaal ;) Ik vraag me af hoe jij het met dit soort dingen doet. Jij hebt toch ook lactose intolerantie? Eet jouw vriend het dan op (ik neem aan dat je het niet weg gooit) of maak je het zo lactosevrij mogelijk (lactosevrije melk, lactosevrije slagroom etc.) en eet je dan zelf ook mee? Ik eet zelf niet compleet lactosevrij, omdat ik merk wanneer ik dat doe dat ik nog gevoeliger wordt voor lactose. Ben er wel benieuwd naar hoe jij dat doet!

  1. Sabine Author says:

   Ik denk dat het bij mij een periode is geweest waarin ik héél slecht tegen lactose kon. Gewone melk en yoghurt kan ik wel weer aan alleen Griekse Yoghurt is nog een groot probleem. Ik maakte in ieder geval alles zoveel mogelijk lactosevrij en gebruikte inderdaad lactosevrije melk/yoghurt of ik gebruikte soja als vervanger. Van Alpro heb je bijvoorbeeld ook soja-slagroom, yoghurt, kookroom etc. en die hebben voor mij altijd heel goed gewerkt.

 6. Amanda says:

  Dit lijkt me zo lekker! Ik heb een keer kruidnoten tiramisu gemaakt, dat vond ik erg leuk om te maken.

 7. Anouk says:

  Ohhh wat krijg ik hier trek van! Het lijkt me heerlijk

 8. Marloes says:

  Oehhh, dat ziet er goed uit!

 9. Stephanie says:

  Lekker! Ik zou er wat mandarijntjes of frambozen door doen. Oreo’s zijn altijd goed!

  1. Sabine Author says:

   Lijkt me erg lekker met toevoeging van fruit!

 10. Marvin says:

  Jammier, dat ziet er lekker uit :)

 11. Hallo,

  bedankt

  gr

 12. Vorig jaar gemaakt met kerst.
  Machtig maar o zo hemels!!!

  Wss dit jaar weer!

  1. Sabine Author says:

   Haha, ja heftig is ‘ie he!

 13. Brigitte Kuijl says:

  Lijkt mij heerlijk. Ga het maken met de kerst. Mij kleinkinderen zij gek op oreos

 14. Rebekka says:

  Oooh, dit klinkt zo lekker! Wel een vraagje: is t recept echt maar voor 2 personen? Lijkt me zoveel..

  1. Sabine Author says:

   Dat ligt eraan hoe lekker je het vindt en hoe erg je er van blijft eten natuurlijk haha. Je maakt in principe twee schaaltjes maar één schaaltje zou je ook met z’n tweeën kunnen delen.

 15. Angelo says:

  Ohhhhhh dit soort artikelen zijn absoluut niet goed voor mij haha, ik krijg direct trek! Volgens mijn is dit ook wel een perfecte treat voor de krachtsporters onder ons tijdens een bulk! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close