Wat stond er op tafel week 7

Man oh man, ik had nooit voor ogen kunnen houden dat februari zo’n drukke maand zou zijn. De afgelopen dagen ben ik ’s avonds voor en na het CrossFitten gewoon nog aan het werk geweest en ik moet eerlijk bekennen dat de zin en motivatie om te koken me een beetje ontbrak. We hebben vorige week zondag en afgelopen vrijdag dan ook flink gezondigd en ik moet bekennen dat ik daar best ok mee was. Gisteren hebben we de week vervolgens afgesloten met een lekker Valentijnsdiner, de rest van de week was allemaal vrij simpel. Anyway, toch is het tijd voor een nieuwe Wat stond er op tafel!

Zondag

Pizza

Pizzzaaaa! We hadden vorige week zondag echt een ultiem luie dag. Alleen maar op de bank zitten en boekjes lezen was het enige dat we deden en hoe kun je nou beter zo’n dag afsluiten dan met pizza? Juist, dat vonden wij ook en dus bestelden we voor het eerst sinds begin december weer eens pizza. Lekkuuhr!

Maandag

Linzenchili

Maandag moest ik voor een campagne aan de gang en het fijne is dat ik steeds vaker campagnes kan verweven met mijn avondeten. Twee vliegen in een klap! Ik maakte een vegetarische linzenchili met lekker veel groenten en avocado ‘on top’. Lekker licht maaltje na de pizza van zondag en zo kregen we ook weer wat meer groenten binnen. Ik deel het recept binnenkort met jullie op OMF.

Dinsdag

Witte kool-gehaktpotje

Op dinsdag reed ik naar Maasdijk voor een rondleiding bij Nature’s Pride en ik kreeg daar zóveel avocado’s mee, dat ik ze gewoon maar nog een keer moest gebruiken bij het avondeten. Ik maakte een simpel pannetje van rundergehakt en witte kool en daar aten we in stukken gesneden avocado bij. Zo’n prutje smaakt overigens beter dan het eruit ziet.

Woensdag

Kip teriyaki

Nommm, het eten van woensdag was zo eenvoudig maar zo lekker. Ik maakte Teriyaki drumsticks uit de slowcooker, recept volgt, en wokte daar heel snel een zak Chinese wokgroenten met extra taugé bij. Ik ben nog steeds even verslaafd aan die slowcooker, het is zo makkelijk op drukke dagen. Daarnaast ben ik ook altijd gek op wokgroenten trouwens. Ik gebruik ze eigenlijk veel te weinig, het is namelijk zo makkelijk om even een hele zak ergens aan toe te voegen.

Donderdag

annemie_eten

Vriendinnetje Annemie kwam donderdag eten maar ik was zó druk die dag dat ik niet heel veel tijd had om me enorm uit te sloven voor het eten. Uiteindelijk maakte ik pizza met geroosterde groenten, zo lekker – favoriet hier in huis, en zette wat schaaltjes op tafel met rucola, tomaatjes en avocado waar we zelf dan weer een salade van konden maken. Simpel, maar wel lekker.

Vrijdag

friet

Afgelopen vrijdag liep mijn hoofd echt een beetje over van alles. Ik werkte tot 17.45 uur door en moest me daarna binnen een kwartier klaarmaken om te gaan CrossFitten. Aangezien ik direct na het CrossFitten weer door moest met werk, had ik geen tijd om te koken. Tel daarbij op dat de koelkast nagenoeg leeg was en je begrijpt dat de keus om patat te gaan halen snel was gemaakt. Ik nam een patatje oorlog met een kroket (ik eet al-tijd een kroket bij mijn patat, ik schep ‘em namelijk uit haha) en een bami-schijf. Eten tijdens het werken, slecht…

Zaterdag

halve_kreeft

Gelukkig werd de rommelige en ietwat slechtere eetweek gisteren meer dan goedgemaakt met het avondeten. Althans, we sloofden ons uit, erg gezond was het niet haha. Weken geleden hadden we al besloten om lekker uitgebreid te eten en te koken op Valentijnsdag en gisteren was het dan zover. We maakten kreeft (JA, HIJ KAN EINDELIJK VAN MIJN BUCKETLIST AF! – en ja, dat verdient capslock na 3+ jaar) met boter als voorgerecht en hadden daar een stokbroodje bij, eend met teriyaki-saus, champignons en aardappelkroketjes als hoofd en als nagerecht hadden we speculaas-tiramisu met Amarula (variant op deze tiramisu dus!). Blijkt maar weer dat je helemaal niet het huis uit hoeft om lekker te eten.

Aankomende week wordt een flinke uitdaging. Aanstaand weekend ben ik namelijk drie dagen op Ameland om daar deel te nemen aan een Bootcamp-Detox-Surivalweekend. Drie dagen lang bootcampen én detoxen. De hele detox duurt officieel 10 dagen en moet vandaag eigenlijk starten, ik moet alleen bekennen dat ik niet zeker ben of dit wel samengaat met het hebben van een foodblog. Detoxen zou namelijk betekenen dat ik 10 dagen lang in ieder geval geen eieren, zuivel (behalve van geit en schaap) en vlees mag eten – en natuurlijk alles dat slecht voor je is. Ik mag wel alle soorten groenten en fruit, vis – mits niet gepaneerd – en zilvervliesrijst en glutenvrije pasta dus op zich kan ik er wel wat mee, maar ik moet even bekijken of dit allemaal wel haalbaar is met OMF in mijn achterhoofd. Je gaat het volgende week zien ;)

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. nicole says:

  En weer een drukke, maar lekkere week. Ik ben benieuwd naar het Bootcamp-Detox-Surivalweekend, klinkt spannend..

  1. Sabine Author says:

   Ik vind het ook spannend!

 2. Margot says:

  Leuk om te zien en ik ben benieuwd hoe komende week je zal afgaan.

 3. Claudia says:

  Ziet er allemaal weer lekker uit! Oehh ik ben benieuwd of je -ondanks je detox- toch nog wat leuke adresjes weet te vinden in Ameland :D Als je wat leuks hebt laat het me weten alstjeblieft, ik kijk nu al uit naar de paar dagen op Ameland!!

  1. Sabine Author says:

   Ik ben bang dat ik je hiermee niet verder kan helpen nog. We eten namelijk iedere dag in het hotel en krijgen een strikt voedingsschema waar we ons aan moeten houden. Niet lekker tafelen bij restaurantjes dus :(

 4. Madeline says:

  Die teriyaki drumsticks zien er heerlijk uit!

 5. Heidi says:

  Spannend die detox! Hopelijk is mijn pakje er morgen. Vandaag ging ik dus de mist in. Ik at gluten en dronk melk… Morgen beter opletten dus :) Tot gauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close