OMF’s Eetoverzicht week 20

Deze editie van OMF’s Eetoverzicht is weer eens een normale. Niet zo zomers als afgelopen weken helaas, maar alsnog prima. We aten overwegend makkelijk en snel, maar dat heeft met tijdgebrek te maken. Aankomende week zal dat niet veel anders zijn, dan is namelijk de OMF Workshopweek dus ik kan me voorstellen dat er dan van koken niet heel veel terecht komt. Moet kunnen, ik ben ook maar een mens!

vivian

Zondag

Vorige week zondag schoven we aan bij Tobias (jep, trainer Tobias!) en Vivian (jep, OMF’s nieuwste aanwinst!). Vivian is afgelopen vrijdag begonnen met werken maar vorige week zondag kregen Tim en ik al een voorproefje van haar kookkunsten. Er komt een boel lekkers jullie kant op hoor, poef! Er stonden verschillende hapjes op tafel waaronder buffelmozzarella met pistou, rundvleessalade, aardappeltjes uit de oven, zoete kip met bacon (drool..) en gambaspiesjes. Heerlijk was het. En gezellig.

noedelsoep

Maandag

Nadat ik een paar maanden geleden voor het eerst zelf kippenbouillon had gemaakt, stond het hoog op mijn lijstje om ook eens runderbouillon te maken. Dus dat deed ik afgelopen maandag. Uiteindelijk maakte ik met die bouillon een waanzinnig lekkere noedelsoep met onder andere shiitake. Toen ik de foto op Instagram plaatste kreeg ik een aantal keer de vraag of ik het recept wilde delen. Was ik eigenlijk niet van plan dus ik heb ook geen goede foto’s gemaakt. Ik kan het recept alsnog delen maar dan met de foto zoals hij ongeveer hierboven is. Yaay or naay?

stach

Dinsdag

De foto van mijn eten dinsdag is niet bijzonder zoals je ziet. Het is niet eens een foto van mijn eten maar meer van waar het inzat haha. Ik moest dinsdag bij een workshop in Amsterdam zijn die duurde tot 17.00 uur, maar in verband met files moest ik vanuit daar direct door naar mijn training met Tobias. Gelukkig zat Stach op de hoek en dus haalde ik daar op aanraden van Pauline de Caesar Salad die ik vervolgens met een beetje moeite al rijdend op at. Hij was wel lekker hoor! Ik had er achteraf iets meer dressing overheen moeten doen, maar zie dat maar eens voor elkaar te krijgen achter het stuur haha.

aardappeltjes_asperges

Woensdag

Ik geloof dat het alweer twee weken geleden was dat we asperges hadden gegeten. Kan natuurlijk niet, geen optie in het aspergeseizoen. En dus ging ik wederom aan de slag met een nieuw recept. Ik maakte ze met zalm, maar op een leuke en hele lekkere manier. Ik ga het recept nog met jullie delen binnenkort zodat jullie het ook nog een keer kunnen maken voor het seizoen over is. We aten er aardappeltjes uit de oven bij. Ik had ze gekruid met rozemarijn en knoflook, jummm! Ik ben geen groot aardappelfan maar op deze manier wil ik ze iedere dag wel eten.

spaghetti

Donderdag

Ik had een recept gevonden voor champignongehaktballetjes maar ik had me even verkeken op dat recept. Of nouja, ik had gewoon niet goed gelezen haha! Het ‘beslag’ moest namelijk een nacht de koelkast in en tja, daar had ik even geen zin in. Uiteindelijk maakte ik dus een makkelijke pasta, altijd een goede to-go als ik het even niet meer weet. Het werd spaghetti met gehakt, tomatensaus en veel champignons. Lekker makkelijk maar prima zo af en toe.

mcd

Vrijdag

#notime #guiltypleasure

salland

Zaterdag

Gisteren waren we uitgenodigd door regio Salland om te komen dineren bij een pop-updiner van sterrenrestaurant De Swarte Ruyter. We wisten van tevoren eigenlijk niet zoveel. We kregen een vergunning om een zandpad in te rijden en de auto in het bos te parkeren en vanaf daar moesten we lopend naar de locatie. Uiteindelijk stond er een prachtige tafel gedekt bovenop de Holterberg. Van daaruit hadden we uitzicht over de Sallandse Heuvelrug, het nationale park. Práchtig en wat een mazzel hadden we met het weer. Chefkok Erik de Mönnik loodste ons in 4 gerechtjes door het diner. De amuse bestond uit 3 bereidingen van wortel met onder andere kokos en gember. Het voorgerecht was rundertartaar van rund uit de IJsselvallei met gemarineerde asperges uit Raalte. Door naar het hoofdgerecht: lokale varkensworst met quinoa, groene curry, garnaal en kruiden uit de omgeving. Afgesloten werd met een aardbeien-rabarberdessert met crumble, mousse, crème, taart… Heerlijk vond ik het!

Zoals ik al zei is het even afwachten hoe het aankomende week gaat zijn. Vanaf morgen start de OMF Workshopweek en ben ik 4 dagen Nederland aan het door crossen. Súper leuk, ik heb er enorm veel zin in. De meeste workshop zijn vlak voor, direct na of tijdens het avondeten dus van fatsoenlijk eten komt niet heel veel terecht ben ik bang. Ik moet Tim maar lief aankijken om af en toe iets voor me klaar te maken denk ik.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Florence Vlogt says:

  Ooohh zaterdag moet toch geweldig zijn geweest zo buiten. Succes deze week!
  Liefs xx

 2. Het diner van zaterdag klinkt fantastisch en zo’n bijzondere locatie.

  Ik mag donderdag naar één van je workshops komen, zin in!

  Veel plezier met alle workshops deze week.

 3. Rachel Kromdijk says:

  de mac donalds mag ook nog weleens! ziet er weer verrukkelijk uit!

 4. Kelly says:

  Hmm zo lekker allemaa! En n yaay voor t recept :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close