Wat stond er op tafel week 24

Wat is het toch heeeeerlijk dat we de afgelopen weken steeds hebben afgesloten met mooi weer vinden jullie niet? Klein minpunt dat het in de weekenden vaak wat minder mooi was, maar op vrijdagavond werd ik er alsnog heel gelukkig van. De afgelopen eetweek was een hele fijne. Sinds lange tijd at ik eindelijk weer eens met mijn lieve foodievriendinnetjes en kookte ik heel gevarieerd. De week is met recht een multi-culti week te noemen denk ik. We aten Frans, Aziatisch en Surinaams en alles was verrukkelijk. Van de meeste gerechten volgen de recepten nog, maar kijk je gauw mee naar een nieuwe Wat stond er op tafel?

Zondag

Biggest Bloggers BBQ

Het is al weer een week geleden dat Brenda en ik de Biggest Bloggers BBQ organiseerden.. Idioot hoe snel de tijd gaat! Ik had van te voren al een beetje verwacht dat er van eten niet veel terecht zou komen en daar kreeg ik gelijk in, we waren allebei veel te druk met kletsen en kennis maken. Tijdens de barbecue (of beter gezegd, toen de gasten weg waren) at ik een stukje vlees en een groentespiesje maar daar is het ook wel bij gebleven. Thuis (om half 10) nam ik nog een stukje cheesecake dat nog in de koelkast stond. Ik heb het avondeten dus een beetje overgeslagen zondag.

Maandag

Zoete aardappel-courgette koekjes

Het overslaan van het eten op zondag maakte ik maandag wel weer goed. Ik had zin in groenten en dat aten we dan ook in overvloed. Ik maakte zoete aardappel-courgette koekjes (recept volgt) en daarbij aten we een stukje lamsfilet dat nog in de vriezer lag en een flinke berg salade. Lekker simpel, licht en healthy. Prima basis voor de CrossFit workout van die avond.

Dinsdag

La Cage

Eindelijk was het dinsdag weer tijd voor een etentje met mijn foodievriendinnetjes. Phillipine en Francesca waren er deze keer niet bij, maar Pauline, Monique, Brenda en ik gingen gewoon met ons vieren eten. We aten bij restaurant La Cage in Amsterdam, een restaurant waar voornamelijk Franse gerechten geserveerd worden. Het is altijd een feestje om met de foodies te eten, we willen namelijk allemaal alles proeven en dus delen we onze gerechten altijd. De voorgerechten die op tafel kwamen: Cesar Salad met kreeft, Steak Tartare en een broodplankje. Als hoofdgerecht hadden we wel onze eigen keuze, ik nam de Steak & Frites welke geserveerd werd met Bavette. ZO LEKKER! De desserts deelden we ook: crème brûlée met koffie, brownie met witte chocolademousse en Oreo, chocolade lavacake en panna cotta met fruit. Uitgebreid hotspot-artikel van het restaurant volgt nog!

Woensdag

Noedelsoep met Peking Eend

Tijdens de workshop Aziatische koken die ik laatst volgde werkten we met Peking Eend. Bij toko Dun Yong in Amsterdam lag deze eend gewoon in de diepvries en op woensdag besloot ik er iets mee te doen. Ik maakte een lekker noedelsoepje en serveerde daar de peking eend bij. Oooh wat ben ik toch gek op het eend. Het is een van mijn meest favoriete stukjes vlees. Als ik nu de foto zie heb ik er direct weer zin in. Zo lekker!

Donderdag

Donderdag at ik alleen en aangezien ik ’s middags een boekrecept moest maken, at ik dat als avondeten. Geen foto dus!

Vrijdag

BBQ

Het mooie weer van afgelopen vrijdag konden we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Na een flinke CrossFit WOD staken we om 20.00 uur de barbecue nog aan. We hadden nog vlees in de vriezer liggen van de vorige barbecue dus dat maakten we op. Ik had Kisir gemaakt voor erbij (Turkse Bulgursalade, het recept volgt nog) en meloen-ham-mozzarella spiesjes. Heerlijk was het, perfect einde van de week.

Zaterdag

Patatjes

Gisteren stond voor ons het doen van de tuin op de planning. Gras leggen, plantjes poten etc. We waren er langer mee bezig dan ik van te voren had gedacht en uiteindelijk waren we tegen 18.00 uur klaar om te eten. Na sinds 08.00 uur non-stop bezig te zijn geweest had ik niet zoveel zin meer om te koken en dus bestelden we patatjes (onze cafetaria bezorgd tegenwoordig, woohoo!). Ik had er een kroketje en bamischijf bij.

Aankomende week kook ik het allerlaatste boekgerecht en dan zit het er op! Alle 92 recepten die in het boek komen zijn dan gemaakt, gefotografeerd en uitgewerkt. Bi-zar, wat een tijd zal ik ineens overhebben. In ieder geval aankomende week! Ik kijk er wel naar uit om weer lekker gezond te eten en ik laat de guilty pleasures de komende weken dan ook weer even voor wat ze zijn. Leuke challenge: het After Guilty Pleasures dieet ;) Als het weer nog even meewerkt de komende weken kook ik iedere dag lekker zomers. Goede deal?

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Na zo’n hele dag in de tuin kan ik em goed voorstellen dat je geen zin meer had om te koken!

  2. Tamara says:

    Haha ooh ik krijg bijna weer trek van het eten!

  3. Roxanne says:

    Het after guilty pleasures dieet haha ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close