OMF’s Eetoverzicht week 29

Aaah jongens, werden jullie ook zo blij van het prachtige weer afgelopen week? Wat een hitte direct he! Typisch Hollands, het moet gelijk weer extreem. Het mooie weer en de hoge temperaturen zorgden er wel voor dat afgelopen eetweek voor ons heel simpel was. Kleurrijk wederom, maar zonder al teveel poespas. Omdat ik jullie niet alleen wil onderdompelen in saaie diners, pakte ik voor deze week mijn lunches er ook even bij. Aangezien jullie, voornamelijk tijdens de Fit Challenge, ook benieuwd zijn naar hetgeen wat ik tussen de middag eet een extra dik OMF’s Eetoverzicht deze week!

Zondag

stadscafe

Het mooie weer begon op zondag natuurlijk al en samen met vriendinnetje Kevser had ik afgesproken om te gaan lunchen bij het Stadscafé in Apeldoorn. Van alle restaurants vind ik dat zij het mooiste en meest gezellige terras hebben op een mooie dag. Ik koos een salade uit met tonijn en zalm. Lekker!

tim_prutje

’s Avonds zorgde Tim voor het eten, heel fijn. Ik was een beetje klaar met het in de keuken staan. Hij flanste simpel wat rijst met groenten, kip en ei in elkaar. Het hoeft ook niet altijd ingewikkeld te zijn om goed te smaken.

Maandag

kapucijnerschotel

Als ambassadeur van de kapucijner staat mijn berging vol met HAK kapucijners. Omdat maandag een volle dag was had ik niet heel veel tijd om uitgebreid te lunchen en dus flanste ik een snelle kapucijnerschotel in elkaar. Deze keer maakte ik hem met hamblokjes, gele paprika, tomaatjes en ui. Heel iets anders dan de Spaanse kapucijnerschotel die ik laatst deelde (stukje gezonder ook), maar alsnog prima voor even tussendoor.

caesar_sald

Tijd voor een lekkere maaltijdsalade. Van salades krijg ik sowieso niet genoeg op mooie dagen. Ik maakte een eenvoudige Caesar Salad met kippendijen en een eitje. Prima bodem voor de workout van maandagavond.

Dinsdag

couscoussalade

In plaats van donderdag werkte Vivian afgelopen week op dinsdag een dag hier. Altijd als zij komt word ik verwend en hoef ik niet over de lunch na te denken, wat een luxe! Deze week had ze couscoussalade bij zich. Lekker met onder andere komkommer, feta en munt. Ik kan het iedereen aanraden om gewoon een flinke bak couscous- of bulgursalade te maken om dat vervolgens een paar dagen te gebruiken als lunch. Zo makkelijk en gezond!

avocadorijst

Wat een kleurrijk feestje he? Dinsdag stond er wederom rijst op tafel, iets wat we veel eten tijdens de Fit Challenge. Ik maakte avocadorijst (gaar gekookte Pandanrijst met verse – versimpelde – guacamole er doorheen geschept) met knoflookgarnalen en daarbij aten we nog wat snoeptomaatjes en komkommer.

Woensdag

tonijnsalade

Al een paar weken staan er blikjes tonijn in onze berging en ik wilde deze nu echt een keer gebruiken. Ik had het idee om rijstwafels te eten met tonijnsalade of anders crackertjes, maar beide hadden we niet in huis. Dan maar de tonijnsalade zo eten. Ik at er nog wel een gekookt eitje en wat snoeptomaatjes bij.

wraps

Aaah wat word ik toch altijd blij van al die schaaltjes op tafel! Ik wilde Caesar Salad Wraps maken maar had totaal geen zin om deze netjes op te rollen. Dan maar alle ingrediënten in bakjes zodat we er zelf iets van konden maken. Wel zo gezellig! Je zit zo bovendien ook veel langer aan tafel.

Donderdag

kliekjes

Er stonden flink wat restjes in de koelkast die ik op wilde maken. Voor de lunch donderdag kookte ik rijst waar ik geraspte courgette en wat mozzarella doorheen schepte. Daar bovenop gebakken champignons met ui. Ik prijs mezelf iedere keer weer gelukkig dat ik de luxe heb gewoon te koken voor de lunch als ik dat wil.

grieks

Wederom een vrolijk maaltje ’s avonds, ook nu stonden er weer allerlei bakjes met salades op tafel maar ik maakte een foto van mijn bord. Ik maakte ’s middags al verse tzatziki en Griekse salade en ’s avonds bakte ik er een kipfiletje bij en grilde ik paprika. De leftover wraps die er nog lagen aten we erbij. Hoera voor restjes opmaken!

Vrijdag

soupenzo

Rond lunchtijd hadden Viv en ik een afspraak in Amsterdam. Met de vorm- en uitgever van mijn nieuwe boek, zo gezellig! Aangezien we nog moesten eten liepen we met Willemijn van Nieuw Amsterdam naar Soup En Zo waar ik een salade samenstelde. Ze hadden zóveel keuze op dat moment. Ik baal echt dat we dit soort fijne tentjes niet in Apeldoorn hebben, al is dat wel goed voor de portemonnee haha. Op mijn bordje belandde uiteindelijk gegrilde paprika, zoete aardappelsalade met vijg en feta (ga ik zéker nog een keer thuis namaken), linzensalade en gestoomde broccoli.

mangosalsa

Hoeraaa voor zomerfruit en kleurrijke gerechten! Op de planning vrijdagavond: rijst (ik zei toch dat we dit veel aten nu!) met gebakken zalm en mango-avocadosalsa. Het recept hiervan komt nog voorbij op OMF binnenkort. Het is een beetje passen en meten met onze zomerrecepten dit jaar. We zitten inmiddels met de planning al in september maar ik durf er nooit vanuit te gaan dat het dan ook nog mooi weer is. Dilemma’s, dilemma’s.

Zaterdag

kip

Onze lunch van gisteren voelde een klein beetje als cheaten. Ik at weliswaar kip maar in een ideale wereld had ik daar nog iets van groenten bij moeten eten. En tja… daar had ik even niet zoveel zin in. Oops! De kip was gelukkig wel lekker. Lang leven de kipkraam op de markt.

erwtjes

Om het gebrek aan groenten van zaterdagmiddag goed te maken at ik flink wat doperwtjes bij het avondeten. Daarbij gekruide kippendijen en geroosterde zoete aardappel met ui en feta. Dat laatste ga ik nog even uitbreiden en dan komt er nog een recept van online. Zo lekker namelijk!

Heerlijk he, zo’n vol OMF’s Eetoverzicht? Ik word er zo tijdens de Fit Challenge wel blij van om terug te kijken op mijn eetweken. Ik mag niet klagen dacht ik zo. Tot zover weet ik het nog lekker gevarieerd en gezond te houden. Hopelijk wordt het aankomende week net zo! Er staats niets/weinig op de planning dus we zien wel waar het schip strandt.

Fijne zondag! Xohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 402232324 3

Join the Conversation

  1. Laura - Dagelijkse hap says:

    Al die salades zien er heerlijk uit! Ideaal voor deze warme dagen :D

  2. Julie says:

    Mmm die caesar salad ziet er overheerlijk uit!!

  3. Tanja says:

    De salades zien er heerlijk uit maar ik maak salades toch niet vaker dan 2x in de week. De Caesar salade op die manier, in een wrap, vind ik een heel goed idee!. En een koude pastasalade vind ik met dit weer ook heerlijk. Ik maak verder altijd met warme weer een soepje of bouillon voor extra zout on vocht vast te houden. Omdat je veel meer transpireert verlies je veel vocht. Op koude kippenkluifjes ben ik ook dol, vooral met warm weer. Dan heb ik weinig zin in ander vlees. Verder heb ik weinig gekookt, een keer een hamburger compleet ( zoals hij op vakantie in Spanje een keer at :-) ) voor mijn lief . Ikzelf at verder brood met bv roomkaas met kruiden, kaas-uienbroodjes of een zelf gemaakt broodje gezond. ! Op zaterdag had ik een heerlijke bbq bij mijn zus, zalige dingen had ze! :-) Jij hebt dus veel beter gegeten met dit warme weer dan ik ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close