Kabeljauw met mosterd-dillesaus

Ik ben dol op vis en heb altijd geroepen dat wanneer ik zou moeten kiezen tussen een leven lang geen vis of een leven lang geen vlees, ik de keus heel makkelijk zou kunnen maken. Echter eten wij thuis veel te weinig vis en dat is zonde. En daarom haal ik de laatste weken op de markt iedere zaterdag verse vis om de volgende dag te kunnen eten. Laatst maakte ik dit heerlijke visgerecht klaar: kabeljauw met mosterd-dillesaus. Ik ben dol op de smaak van kabeljauw en het fijne is dat je deze vis met de saus werkelijk met alles kunt combineren. Zelf aten we er geroosterde groene aspergetips bij, maar je zou dit ook prima met rijst en geroerbakte groenten kunnen eten of met dikke frieten. Waar je maar zin in hebt.

Wat heb je nodig? (4 personen)

 • 4 moten kabeljauw

Voor de saus:

 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 250 milliliter kookroom
 • 2 eetlepels grove mosterd
 • 1 ½ eetlepel gedroogde dille
 • olijfolie
 • peper en zout

1. Dep de kabeljauw droog met een vel keukenpapier en kruid de vis aan weerszijden met peper en zout. Bak de vis om en om in een koekenpan in ongeveer 5 – 6 minuten gaar. De gaartijd is afhankelijk van de grootte/dikte van de vis uiteraard, dus houd hem even goed in de gaten. Kabeljauw moet mooi ‘vlokken’.

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook even kort aan in een beetje olijfolie.

3. Schenk vervolgens de kookroom bij de ui en knoflook in de pan en voeg hier de grove mosterd aan toe, gevolgd door peper en zout.

4. Draai het vuur laag en laat de roomsaus een klein beetje indikken.

5. Roer tot slot de gedroogde dille door de mosterdsaus.

6. Serveer de gebakken kabeljauw op een diep bord en schenk de mosterd-dillesaus hier overheen. Garneer met extra dille en zwarte peper.

Super easy en vooral de saus is bijna geen recept te noemen, maar de combinatie van de vis plus de saus is waanzinnig lekker.

Kabeljauw met mosterd-dillesaus

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kabeljauw met mosterd-dillesaus

Join the Conversation

 1. Emily van Kampen says:

  Dit klinkt als een heel fijne combinatie! Ik eet ook echt te weinig vis momenteel, maar als ik dit zie motiveert het zeker wel om weer gauw een visje te gaan halen :)

 2. nicole says:

  Wij eten ook te weinig vis en kabeljauw is hier zeker niet favoriet. Maar dit ziet er heerlijk uit en met een andere vis is het natuurlijk net zo lekker!

 3. Margot says:

  Wat een heerlijke combinatie! En een goede reminder dat ik de afgelopen week niet zo veel vis gegeten heb als normaal.

 4. Madeline says:

  Klinkt super goed! Ik ben dol op vis, maar ik vind het toch altijd flauw smaken als ik het zelf bereid. De mosterd geeft het hopelijk een beetje een kick! Deze ga ik bewaren om binnenkort klaar te maken :)

  1. Frederiek says:

   En, hoe is het bevallen?

 5. Thefoodiary says:

  Yum! Eigenlijk zou ik ook meer vis moeten eten.. het is zo lekker maar toch eet ik het bijna nooit? Ik hou echt van mosterd en het lijkt me echt een heerlijke combi, zou ik in een restaurant ook kiezen!

 6. Ik heb dit gisteren (inclusief de aspergetips!) klaargemaakt, en het was heerlijk!
  Het enige probleem wat ik had was dat mijn kabeljauw volledig uit elkaar viel toen ik m uit de pan wou halen.. Heb jij hier tips voor?

 7. Elsemiek says:

  Net gegeten, alleen de dille vervangen door peterselie (ik hou niet van dille). Heerlijk!!

 8. patries says:

  Vandaag de dillesaus gemaakt, het was heerlijk. We willen wat minder uit pakjes gaan eten, we gebruikte altijd de maggi stoom variant voor vis. Deze is beter vonden we, dus bedankt.

  1. Sabine Author says:

   Wat fijn om te horen!

 9. Een heerlijke maaltijd, alleen pak ik de volgende keer de vis in met ontbijtspek, door het omdraaien van de vis valt het uit elkaar. Maar al met al heerlijk recept.

 10. Heerlijk was dit gerecht!
  Heb op tv gezien dat je kabeljauw rustig moet laten bakken en er verder niet aankomen. Dat doe je maar 1 keer als je het keert. Dan kun je de vis voorzichtig wel in zijn geheel uit de pan halen.is mij dit keer gelukt.
  Gegeten met aardappeltjes uit de oven en worteltjes. Kun je de saus ook invriezen? Heb nog veel over.

  1. Sabine Author says:

   Helaas kun je vanwege het gebruik van room de saus niet invriezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close