Wat stond er op tafel week 48

Zo, ik had behoorlijk wat goed te maken na al dat buiten de deur eten van de afgelopen weken. En daarom zie je in deze editie van De week van OMF vooral weer zelfgemaakte gerechten voorbij komen. Ik kookte lekker divers, verschillende gerechten voor OMF en ging ook weer aan de slag met het maken van een kerstgerecht. De aankomende weken zullen jullie veel meer kerstgerechten voorbij zien komen, nu ik alle baksels voor de OMF Sinterklaasweek echter de rug heb is het voor mij tijd om te gaan focussen op de andere feestdagen die december kent. Geen straf kan ik je vertellen, we eten gewoon wat luxer deze maand.

Zondag

cruesli

Jep, zo heel af en toe gebeurt het zelfs bij foodies: geen zin hebben om te eten. We hebben zondagmiddag lekker geborreld en vervolgens hadden we allebei totaal geen zin meer om warm te eten, laat staan om te koken. Tim kwam op het briljante idee om onze favoriete cruesli (met chocolade) te halen in de supermarkt en gewoon dit als avondeten te eten. Dikke prima! Ik was zeer content met mijn schaaltje yoghurt en cruesli.

Maandag

toad_in_the_hole

Gelukkig was onze eetlust maandag wel gewoon weer terug hoor. Ik ging aan de slag voor Fastfood Friday en maakte voor het eerst Toad in the Hole (ben ik de enige die direct aan ‘kikker in je gat’ denkt? Zo ja, sorry!). In feite is het niet meer dan worstjes in een soort brooddeeg, maar ik besloot het wat op te krikken met rode ui, knoflook en doperwtjes. Serieus, dit is zo lekker! In eerste instantie dacht ik meh en zo ziet het er eerlijk gezegd ook uit, maar oeh echt voor herhaling vatbaar!

Dinsdag

eenpanspasta

Voor recepten na de feestdagen (voor op OMF) ben ik op zoek naar gemak en niet al te slecht, want ik heb het idee dat iedereen daar wel aan toe is na in overvloed te hebben gegeten in de decembermaand. Ik probeerde afgelopen dinsdag voor het eerst een eenpanspasta uit met  letterlijk alle ingrediënten in één pan tegelijkertijd klaarmaken. En wauw, wat een succes! Ik werd intens gelukkig van dit recept en het gerecht smaakte ook nog eens heerlijk. Nog even wachten op het recept dus, maar het gaat de moeite waard zijn!

Woensdag

agv

Het is lang lang geleden dat wij echt Hollands hebben gegeten, Hollands in de zin van: aardappels, vlees en groenten. Zo af en toe kun je daar zo’n zin in hebben! We aten aardappeltjes uit de oven met Boomstammetjes (mijn favoriete stukje vlees van vroeger!) en sla. Nommm! Het is alleen jammer dat het nooit zo charmant fotografeert en alles er verbrand uit ziet in slecht licht.

Donderdag

foto15

Jongens, valt het jullie op dat ik de hele week al zelf heb gekookt? Behalve op de zondag dan. Ik had ook wel echt wat in te halen, gekeken naar de afgelopen weken. Donderdag kookte ik weer een gerechtje voor Kerst, iets waar ik echt aan moet geloven nu ik de OMF Sinterklaasweek achter de rug heb. Ik ging aan de slag met een voorgerecht, een variant op de Vitello Tonnato. Wat het precies is lezen jullie binnenkort. Dit voorgerecht is in ieder geval onderdeel van een groot(s) kerstmenu!

Vrijdag

spareribs

Vrijdag draaide ik mijn aller-, aller-, allerlaatste dienst in het hotel en dit betekende dus ook dat ik voor de allerlaatste keer mee at. Ik verwachtte geen feestmaal, maar was blij verrast door de spareribs! Die had ik serieus nog niet eerder gegeten, dus lekker. We kregen er sla bij en dunne aardappelschijfjes. Dikke prima!

Zaterdag

bietenrisotto van der valk

Gisteren lieten we ons een beetje verwennen. We mochten proefslapen in het nieuwe Van der Valk Hotel in Veenendaal dat vandaag pas officieel haar deuren opent. Na een volledig dagprogramma kregen we ’s avonds het diner ook nog aangeboden, geen straf. Ik vind het zo heerlijk om in een hotel te dineren en vervolgens lekker te luieren op de hotelkamer of aan de bar te zitten met een drankje. Jullie ook? Ik moet zeggen dat ik positief verrast ben door de kwaliteit van het eten bij Van der Valk! Ik had als voorgerecht een heerlijke Steak Tartaar en mijn hoofdgerecht was een bietenrisotto met asperges en chips van truffelaardappel. Deze laatste was overigens een stuk lekkerder dan hij er op de bovenstaande foto uit ziet. Ook Tim zijn kwartel met pompoenchutney (voor) en rib-eye met witlof (hoofd) waren hoog op smaak en perfect bereid. Aanradertje!

Nu mijn diensten in het hotel er definitief op zitten heb ik veel meer zicht op het eten. Hoewel ik het allerliefst weer Paleo ga eten weet ik dat dit voor een foodblogger er in de decembermaand gewoon niet in zit. Althans, niet als je zo blogt zoals ik. En daarom ga ik de komende weken gewoon optimaal genieten van al het lekkerst dat de decembermaand te bieden heeft en van de gerechten die ik nog moet koken in de aanloop naar Kerst.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Kimziej.nl says:

  Dat ziet er echt heerlijk uit allemaal! Ik heb zelf gisteren pasta met rode pesto en worstjes geprobeerd, en deze gelijk op mijn site gezet omdat ik het zo lekker vond. Haha! Ben benieuwd naar deze recepten! :)

 2. Michelle says:

  Wat ziet dat er allemaal lekker uit. Ik ben erg benieuwd naar het recept van de eenpanspasta! X

 3. Eline says:

  Het zier er allemaal heel lekker uit!

 4. Margot says:

  Wat zitten er weer lekkere dingen tussen!

 5. Simone says:

  Cruesli met yoghurt als avondeten is ook echt mijn ideale comfortfood in mijn tentamenweken haha! Gewoon lekker genieten inderdaad van die decembermaand, gezond eten komt in januari wel weer :)

 6. Marijke says:

  Haha, die cruesly met chocolade is ook mijn guilty pleasure ;-) Boomstammetjes zijn ook nostalgie voor mij, af en toe komt het hier ook op tafel! Proficiat met je laatste werkdag, tof dat je fulltime kan gaan bloggen!

 7. Marjoleine says:

  Het ziet allemaal weer zo lekker uit! :) Yummie!

 8. Thefoodiary says:

  Cruesli als guilty pleasure, je bent niet de enige. Het liefst dan nog cruesli met yoghurt ipv andersom haha. Ik ben heeeel erg benieuwd naar de toad in the hole. Hoe minder lekker het eruit ziet, hoe aantrekkelijker ik het vind haha.

  1. Sabine Author says:

   Haha, Tim eet altijd cruesli met yoghurt. Ik ben toch meer van het andersom ;)

 9. Diana says:

  Goeie eetweek heb je gehad, zo te zien! Alles ziet er weer smakelijk uit… Ik ben erg benieuwd hoe je de eenpanspasta maakte!

 10. Nadia says:

  Mmm, lekker gebakken aardappeltjes en boomstammetjes! Gek dat je je laatste werkdag in het hotel had, maar ‘gefeliciteerd’! :D En lekker, spareribs, heb ik deze zomer ook pas voor het eerst op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close