OMF’s Eetoverzicht week 48

Zo, ik had flink wat goed te maken afgelopen week. Op meerdere vlakken overigens. Zo moest ik écht weer even wat uren in de keuken spenderen (wat meer dan gelukt is) en vooruitwerken voor OMF wil ik straks vakantie kunnen vieren (ook méér dan gelukt, ik ben al bezig met recepten voor januari). Ook ben ik afgelopen week lekker bezig geweest voor Kerst en Oud & Nieuw waardoor de druk een beetje van de ketel af is. Vervelen hoef ik me niet want er is nog genoeg te doen, maar het stressgehalte is drastisch naar beneden gehaald en dat is toch wel erg fijn. Het is een fijn OMF’s Eetoverzicht geworden al zeg ik het zelf. Lekker gevarieerd met een snackdiner als voorproefje op Oud & Nieuw, makkelijke maaltijden op lange dagen en hartverwarmende wintergerechten. Kijk je mee?

Zondag

indonesisch

Vorige week zondag was ik in Haarlem voor de boektour en redelijk laat thuis. Gelukkig had ik ’s ochtends de slowcooker al aangezet waardoor we ’s avonds alsnog een fatsoenlijke maaltijd op tafel konden zetten. We aten de Semoerkip van Danny Jansen die ik gisteren met jullie deelde en aten daarbij Nasi Goreng. Heerlijk.

Maandag

saoto

Maandag gunde ik mezelf een paar uurtjes vrij. Althans, ik was wel gewoon aan het werk maar deed tussendoor ook een hoop niet-werkgerelateerde dingen. Ik deed de boodschappen, surfde wat rond, maakte mijn verlanglijstje voor Kerst, dat soort dingen. Ik vond dat we ’s avonds dan ook wel makkelijk mochten eten. Het werd de snelle Saoto soep. Dit had ik al een tijd niet meer gemaakt en we vinden hem nog altijd lekker. Ook fijn voor drukke of koude en druilerige dagen.

Dinsdag

filodeegquiche

Op dinsdag had ik zin in een hartige taart, dat hadden we al zólang niet meer gegeten. Echter had ik dan weer niet zoveel zin in dat zware taartdeeg en dus ging ik aan de slag met het maken van een filodeegquiche met een flinke groentevulling. Zulke taarten kun je nooit mooi op het bord krijgen wanneer hij eenmaal in stukken is gesneden, maar qua smaak was het een topper. Ik ga het recept nog met jullie delen, al duurt dit nog wel even. Begin januari pas!

Woensdag

visstoof1

visstoof

Een van de goede voornemens voor het nieuwe jaar is meer vis eten. Beter begin ik daar nu al mee, dan kan ik er een beetje aan wennen. Ik maakte een heerlijke visstoof met Tilapia en veel paprika. We aten er rijst bij. Leuk om te zien misschien: de bovenste foto komt op OMF, dit is de ‘professionele’ foto (wel met mijn telefoon overigens, de ‘grote-camera-foto’ komt bij het recept) die ik heb gemaakt. De onderste foto is mijn bord ’s avonds. Wat een verschil he. Het oog wil ook wat ;)

Donderdag

snackdiner

Ken en Annemie kwamen op donderdag eten. Ken vertrekt morgen voor langere tijd naar het buitenland dus het was een soort van afscheidsdinertje. Ik besloot van de gelegenheid gebruik te maken om alvast een aantal snacks voor Oud & Nieuw te maken want op Facebook gaven jullie aan dit graag te willen zien. Uiteindelijk werd het voor ons op donderdag dus een snackdiner met verschillende warme en koude snacks. Lekker en gezellig ook.

Vrijdag

patatjes

Vrijdag ging het even mis. Aan het eind van de middag moest ik naar Amersfoort voor de boektour en ’s ochtends was ik vergeten het gehakt uit te halen zodat ik de slowcooker aan kon zetten. Ook mistte ik een aantal ingrediënten voor het gerecht dat ik in gedachte had. Shit. Uiteindelijk bakten we hamburgers die we nog hadden liggen in de pan (niet op de foto) en deden we wat frietjes in de Airfryer.

Zaterdag

pasta

Vandaag heeft Tim een weightlifting wedstrijd in onze CrossFit-box dus het avondeten van gisteren moest daar op worden afgestemd. Ik maakte pasta met kip maar voegde daar nog wel een aantal restjes uit de koelkast aan toe. Wat champignons uiteindelijk en hamblokjes. Klein beetje truffelolie eroverheen en NOM! Simpel maar lekker.

Ik heb de eetplanning voor aankomende week nog niet gemaakt maar het doel is om een aantal kerstgerechten te maken, al ben ik er bijna! Vanavond maak ik er twee en aankomende week ga ik aan de slag met het vullen en maken van een hele kalkoen. Dat zijn de voordelen van foodbloggen, je bent al vroeg bezig met het hebben van kerstdiners, haha. Voor de rest zien we het wel even. Ik heb niet veel afspraken staan aankomende week, ook wel eens lekker, dus ik ga er vanuit dat ik vooralsnog iedere dag zelf kan koken. Zaterdag gaan we in ieder geval gourmetten, vaste prik op 5 december!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Er zit weer een hoop lekkers tussen! En ik ben benieuwd wat je allemaal aan het maken bent voor de kerst.

 2. Tamara says:

  Wat veel lekkers weer!!

 3. Liliane says:

  Honger honger honger, bij het zien van deze foto’s!
  Ik ga snel de keuken in :D Dankjewel voor de inspiratie.

 4. Samantha - Daily Pleasures says:

  Goed bezig met vooruitwerken! Die semoerkip ga ik echt een keer proberen want het ziet er super lekker uit. Ben benieuwd naar je hapjes voor oud en nieuw. Ik kan wel wat ideetjes gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close