Wat stond er op tafel week 25 – 2013

Wat een drukke week is dit geweest voor OMF! Ik werkte afgelopen week twee dagen in het hotel, had een aantal afspraken maar moest voornamelijk hard vooruit werken. Aankomende donderdag vertrek ik voor vijf dagen naar Zweden om het land op culinair gebied te gaan ontdekken en twee dagen na thuiskomst zit ik in het vliegtuig naar Oostenrijk om dáár eens culinair te genieten. Waanzinnig leuk, ontiegelijk verwend en ongelofelijk dat dit allemaal maar kan dankzij OhMyFoodness, maar het vergt een goede planning en hard werken vooraf. Ook omdat ik begin augustus twee weken op vakantie ga en natuurlijk moeten de artikelen daar ook klaar voor zijn! Maar goed, voor nu neem ik je nog even mee naar afgelopen week: wat stond er op tafel?

ouders etenZondag
Vorige week zondag was het Vaderdag en mijn ouders hadden ons uitgenodigd om te komen eten. Er stond zoals gewoonlijk weer veel lekkers op het menu: asperges met ham, hardgekookt ei en een kaassausje, dé gebakken aardappels van mijn pap -die het allerlekkerst zijn met een beetje Aromat-, gebakken champignons met een uitje, mijn moeder had een heerlijke Ceasar Salad gemaakt en als klapper: een hele kip uit de oven. Het is altijd fijn om weer een keertje thuis te eten. Hele kip met gebakken aardappels en gebakken champignons aten we regelmatig op zondag, dus het voelt ook echt als thuiskomen. Ik heb mijn ‘kookkunsten’ en vooral de voorliefde voor lekker eten zeker niet van vreemden zoals je ziet!

Maandag

capreseLunch
Afgelopen maandag draaide ik weer een sluitdienst in het hotel en dat betekent dat ik daar moest eten. Tijd voor een ietwat uitgebreidere lunch en ik vond het wel weer eens tijd voor een Caprese Salade, perfect voor bij het warme weer. Heerlijke buffelmozzarella met een biologische tomaat, biologische pesto, een beetje peper en bio basilicum. Ik heb er weer even van genoten.

werkDiner
Verrassing voor het diner want op het werk weet ik tot het laatste moment niet wat ik eet. Ik had de mazzel dat ik kon kiezen. Of ik ging voor aardappelpuree met twee (wtf.. echt hoor) slavinken, een flinke schep jus en bloemkool met een sausje. Of ik ging voor een kipschnitzel van normaal formaat, aardappeltjes uit de oven met champignons en bloemkool met een sausje. Dat laatste is het uiteindelijk geworden en gelukkig heb ik kunnen voorkomen dat er een flinke schep jus overheen werd gegoten. Ik vond het lekker! Ruim voldoende om de hele avond mee door te komen ook.

Dinsdag

falafelLunch
Voor het eerst ben ik zelf aan de slag gegaan met het maken van falafel en ondanks dat het goed is gelukt kan ik je vertellen dat het maken van falafel zonder keukenmachine geen pretje is. Zeker een kwartier ben ik bezig geweest om met mijn staafmixer de erwtjes fijn te malen, maar a fijn… Hard work pays off en het was lekker. Ik at de falafel met pitabroodjes (niet zelf gemaakt) en tzatziki (wél zelfgemaakt). Absoluut voor herhaling vatbaar en het legde een fijne bodem voor een loeiwarme werkmiddag in het hotel.

frietDiner
Friet met een gehaktbal stond er op het menu afgelopen dinsdag.. Meh. Gelukkig was er niet zoveel friet op mijn bord geschept en kon ik zelf de salade erbij scheppen. Resultaat: een berg sla met een paar patatjes en een gehaktbal. Geen jus, slechts een heel klein kloddertje mayonaise en water met een citroentje erbij. Om het zo gezond mogelijk te houden voor mezelf. Lekker was het echter wel en het vormde een goede bodem om een avond te bikkelen bij temperaturen van 27 graden.

barbecueWoensdag
Eigenlijk zou ik woensdag naar Amsterdam gaan, maar woensdag kwam ik ook (vanuit het niets) het nieuws dat ik twee dagen na terugkomst uit Zweden vertrek voor een culinaire perstrip naar Oostenrijk! Ontzéttend tof natuurlijk maar dit betekent wel dat ik deze week even nog harder aan de slag moest voor OMF. De twee dagen die ik tussen de reisjes heb werk ik namelijk ook in het hotel en hierdoor blijft er weinig tijd over. Vandaar dat ik thuis ben gebleven en hard heb gewerkt. Dit liet echter wel ruimte voor een heerlijke barbecue waar onverwachts nog iemand bij aanschoof en dit resulteerde weer in een gezellig avondje buiten zitten. Fijn, zulke spontane avonden.

volkoren spaghettiDonderdag
Op tv zag ik Bill Granger onlangs knoflookspaghetti met spinazie maken en Tim en ik dachten direct OMG, dat willen wij ook! En dus maakte ik afgelopen donderdag dit gerecht, maar wel op mijn eigen manier. Volkorenspaghetti met knoflook, een chilipepertje, verse spinazie, champignons, mozzarella, verse basilicum en zalm. Zo lekker, licht en zomers! Ik deel het recept binnenkort met jullie. Pas later bedacht ik me dat ik er ook geroosterde pijnboompitjes doorheen had kunnen doen, een tip voor de volgende keer.

foe yong haiVrijdag
Het was alweer een tijdje geleden dat we Foe Yong Hai hadden gegeten en daar had ik wel weer eens zin in. Het is zo makkelijk om te maken, relatief gezond – je kunt het zo gezond maken als je zelf wilt natuurlijk – en dankzij de eieren ook lekker vullend. Ik serveerde het met een mengelmoesje van zilvervlies- en basmatirijst omdat ik er tijdens het koken pas achter kwam dat ik niet genoeg zilvervliesrijst meer had. Maar boeiend, het smaakte prima!

lahmacunZaterdag
Tijd om aan de slag te gaan voor Fastfood Friday want dit blijft natuurlijk gewoon doorlopen. Ik ben er flink mee aan het vooruit plannen en probeer iedere week nu twee recepten in een keer te proberen. Gisteren aten we homemade Lahmacun, op een snelle en makkelijke manier. Niet zoals het hoort maar nog steeds heel erg lekker en goed gelukt. Het dessert maakte ik alleen voor Tim deze keer: de Oreo Cookie Shake van Applebee’s, de lekkerste milkshake die ik ooit heb gehad. Beide recepten volgen over een paar weken.

Ik heb nu al zin om het volgende Wat stond er op tafel artikel te publiceren. Ik eet nog vier avonden thuis deze week en ik kook deze avonden dan ook echt nog zelf, maar vanaf donderdag hoop ik te kunnen genieten van Zweedse heerlijkheden. Ik ben benieuwd!

Gaan jullie nog iets leuks doen deze week?

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Ziet er allemaal weer onwijs lekker uit! En wat heb je het druk joh de laatste tijd, met je werk erbij! Vind je dat wel echt leuk of zou je liever alleen voor OMF werken? Ik heb deze week mijn een na laatste schoolweek, partiehh!

  1. Sabine Author says:

   Ja, het is flink aanpoten maar gelukkig vind ik het allebei erg leuk om te doen. Als het echt niet meer vol te houden is dan heb ik gelukkig de luxe om te kunnen stoppen bij het hotel.

   Succes nog even de komende weekjes, voor je het weet kun je genieten van de zomervakantie!

 2. Roxanne says:

  Mmmmmm, de Caprese salade en de Lahmacun zien er erg smakelijk uit!

 3. Joyce says:

  Wat een heerlijke dingen zitten er weer bij!

 4. MySimplySpecial says:

  Dat ziet er allemaal erg lekker uit. En gaaf die tripjes de komende tijd!

 5. Simone says:

  Geniet van je reisjes maar dat zal vast wel lukken! Have fun!

 6. Samantha says:

  Het ziet er allemaal zó lekker uit! Ik krijg er meteen trek van. :)

 7. Debbie says:

  Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar het recept van de homemade Lahmacun…

  1. Sabine Author says:

   Dat komt er aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close