Wat stond er op tafel week 45

Oh jongens, ik heb gewoon de hele week gekookt afgelopen week! Oh wacht, nee.. dat lieg ik. Maar ik heb in ieder geval wel een stúk vaker gekookt dan de afgelopen weken en het voelde heerlijk. Ik werkte de hele week thuis afgelopen week en had ’s avonds geen afspraken meer en daarom konden we voor het eerst in tijden weer eens fatsoenlijk eten. Samen en homemade. Ik was bijna vergeten hoe leuk koken ook alweer niet was maar ik heb het plezier weer teruggevonden. Gelukkig maar, zo richting de feestdagen. Deze Wat stond er op tafel biedt jullie dan hopelijk ook weer wat meer inspiratie dan de afgelopen edities.

Zondag

Hele kip uit de oven

Ik kon me de laatste keer dat we een heel kippetje uit de oven hadden gegeten niet zo goed meer herinneren en aangezien we zaterdag toch nog naar de markt moesten, vond ik dat we dit zondags wel konden eten. Van huis uit vind ik het ook een typisch zondagsmaaltje dus na anderhalf uur de heerlijke geur van gebraden kip te hebben geroken mochten we aanvallen. Ik serveerde er gebakken aardappels bij en gebakken champignons met ui. Hoe jij zelf ook een hele kip in de oven kunt bereiden lees je trouwens hier.

Maandag

Kip Tandoori

Ik besloot dat het tijd werd om mijn voorraadkast en vriezer een beetje leeg te eten. Ik deed een ‘foodiebag’ naar mijn ouders en gebruikte een aantal producten de afgelopen week zelf ook nog. Eén van de dingen die ik nog had staan was een boemboe voor Kip Tandoori van Kumar’s. Nu was mijn eerste ervaring met Kumar’s prima, dus ik besloot het gewoon eens klaar te maken. Erg lekker! Ik voegde er zelf nog wat yoghurt, ui en extra tomaat aan toe en serveerde er komkommersalade bij. Simpel wel, maar toch erg lekker. En een fijne bodem voor de CrossFit workout van die avond!

Dinsdag

Knoflook/truffelspaghetti

Op reis gaan met andere foodies zorgt altijd voor een overload aan inspiratie en toen iemand mij vertelde dat hij altijd Parmezaan in zijn gehaktballen verwerkte dacht ik Wow, dat moet ik proberen! En so I did, ik maakte afgelopen dinsdag hele eenvoudige knoflook/truffelspaghetti en serveerde daar gehaktballetjes bij die ik had opgepept met een beetje kaas. Heerlijk! Ik blijf fan van die supersimpele pasta’s met een minimum aan ingrediënten. Ik zal het recept nog delen binnenkort.

Woensdag

boerenkoolschotel

Lange tijd zat ik woensdag nog in dubio. Eigenlijk was het boodschappendag maar aangezien we de auto nog steeds kwijt waren (stond bij de garage) en het teveel is om mee te nemen op de fiets, kon ik nog niet echt een eetplanning maakte. Ik besloot aan het eind van de ochtend pas dat ik zin had in een herfstgerecht maar niet wilde gaan voor een standaard stamppot. Uiteindelijk maakte ik boerenkool uit de oven met oude kaas. Ik had nog nooit boerenkool op die manier klaargemaakt – sterker nog, ik maakte altijd alleen stamppot -, maar vond het erg lekker! Zeker voor herhaling vatbaar.

Donderdag

Broodje warm vlees

Voor donderdag moest ik nog boodschappen doen en dan is het nooit handig als de mister plots binnen komt lopen overdag. Uiteraard had hij zin in broodjes en eerlijk, ik was zo inspiratieloos dat ik het best een goed idee vond. Dus ’s middags haalde ik verse broodjes, een beenhammetje bij de supermarkt en daar maakten we ‘broodje warm vlees’ mee. Flinke hap, lekker makkelijk maar wel erg lekker!

Vrijdag

Risotto al funghi Pepolino

Vrijdagavond gingen we heerlijk met Ken en Annemie uit eten. We kozen deze keer voor restaurant Pepolino, een nieuwe Trattoria in Apeldoorn. We kozen alle vier voor de Antipasti vooraf en ik nam als hoofdgerecht Risotto al Funghi. Ik was niet blown away door de menukaart van het restaurant, maar het eten zelf was erg lekker en betaalbaar. Erg leuk om even een avondje te happen.

Zaterdag

PIzzaburger

Ik wilde per se de Pizzaburger van Dr. Oetker een keer proberen (want een product dat zo gehyped wordt moet aan een test onderworpen worden) en dus aten we de zaterdag. We aten er een BBQ Chicken pizza bij omdat de burgers zelf niet zo groot zijn. Ik laat je binnenkort weten wat wij van de burgers vonden!

Ik werk aankomende week sowieso twee avonddiensten in het hotel, maar ik ben er nog niet helemaal uit of ik zelf eten mee ga nemen of niet. In de zomer vind ik het altijd een stuk eenvoudiger om eten mee te nemen want een salade is bijvoorbeeld zo gemaakt, maar nu het buiten zo koud is geworden vind ik een warme avondmaaltijd toch een stuk fijner. Dat wacht ik dus nog even af. Voor de rest maak ik denk ik al wat kerstgerechten klaar aankomende week, dit wordt dan gewoon ons avondeten, en test ik een leuke nieuwe foodbox. Hoeveel tijd er voor mezelf overblijft om te koken weet ik niet, dus dat is nog even afwachten!

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Bite food blog says:

  Heerlijk gegeten weer en je ziet ook langzaam de herfst er in komen!

  1. Sabine Author says:

   Haha ja hè? Grappig is dat.

 2. Add me on snapchat: mybeautysnaps says:

  Dit artikel vind ik altijd zo leuk om te zien! Vanavond gevulde portobello’s vooraf, dan kaasfondue, en tot slot een applecrumble. Heb er nu al zin in!

  1. Sabine Author says:

   Oeh, lekker uitgebreid zeg! Enjoy!

 3. Ik vind dit altijd de leukste rubriek van de site :) keep it up!

  1. Sabine Author says:

   Thanks! :D

 4. Margot says:

  Nu heb ik wel trek in risotto!

 5. Simone says:

  Ziet er goed uit allemaal! Ook in ben benieuwd naar de pizza burgers, hoor er zoveel over.

 6. Eline says:

  Oh ik moet echt weer eens een kip uit de oven maken <3

 7. Roxanne says:

  Lekker allemaal! Ik heb trouwens ook nog een fijn recept voor boerenkool ovenschotel! Het is een soort laagjesgerecht. Mijn moeder maakte dat thuis wel eens om de boerenkoolstamppot af te wisselen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close