Wat stond er op tafel week 29

Ik kan het niet ontkennen dat ik het een beetje jammer vind dat ik dit artikel typ terwijl het buiten regent. Normaliter hoor je mij nooit zeuren over het weer (althans, niet als het warm is want het is mij nooit warm genoeg) maar ik kan niet ontkennen dat ik een beetje moedeloos word van het feit dat mooie zomerse dagen zo gauw worden opgevolgd door regenachtige dagen. En al die vakantiekiekjes op Twitter en Facebook helpen natuurlijk ook niet echt mee, wetende dat ik nog zes (!) weken moet wachten tot ik zelf op vakantie kan. Maar goed, gelukkig hebben we ook al heel wat mooie dagen gehad en afgelopen week resulteerde dit weer in lekker lichte gerechtjes. We aten een hapje buiten de deur afgelopen vrijdag vanwege het mooie weer en het is me eindelijk gelukt om een écht lekkere bloemkoolpuree te maken. Kijk je mee naar een nieuwe Wat stond er op tafel?

Zondag

chinees

Zondag vierden we de verjaardag van mijn schoonmoeder en we aten ook daar. Tot het laatste moment moesten we nog beslissen wat we gingen eten en uiteindelijk werd dit Chinees. Fijn want dan kon ik in ieder geval zelf nog min of meer bepalen wat ik wilde eten! Ik besloot de bami, babi pangang, diverse gefrituurde snacks en saté te laten voor wat het was en ging voor een beetje nasi met veel Tjap Tjoy en een beetje Foe Yong Hai. Alsnog heel erg lekker maar toch de gezondere keuzes van alles wat op tafel stond.

Maandag

kippensoep1

Soepie! Maandagochtend maakte ik een verse en goedgevulde kippensoep en hiervan at ik een kom voor de lunch. Als je thuis werkt en niet weet wat je moet eten: ga voor een goedgevuld soepje. Het is zo makkelijk en lekker.

caesar_salad

Vorige week had ik al een keertje zin in een Caesar Salad maar toen paste het er simpelweg gewoon niet meer bij op de eetplanning. Dan maar doorschuiven naar deze week en afgelopen maandag aten we de salade voor het diner. De perfecte basis voor een fijne CrossFit WOD. Het recept voor deze Caesar Salad met yoghurtdressing is vanochtend verschenen op OMF. Het recept vind je hier.

Dinsdag

bonensalade

Weer een salade, hoeraaa! Salades zijn zo lekker makkelijk om klaar te maken en bovendien ook vullend genoeg wanneer je voldoende ingrediënten gebruikt. Ik maakte dinsdagmiddag een ‘CLT’ bonensalade voor mezelf met onder andere gerookte kip, tomaat en avocado. Recept komt nog op OMF!

kippensoep2

Ik maakte maandag natuurlijk al een goed gevulde kippensoep en omdat ik wist dat ik deze nooit in mijn eentje ging opkrijgen besloten we deze dinsdagavond gewoon als avondeten te eten. Met zoveel groenten in de soep is één flinke kom vullend genoeg en hoef ik daar geen broodje of iets meer bij te eten. Lekker makkelijk, kwestie van opwarmen en klaar!

Woensdag

kipburgertjes

De lunch van woensdagmiddag had ik de avond van te voren ook al geprept en iedere keer vind ik dat weer fijn, ik kan gewoon mijn bakje uit de koelkast trekken en lunchen terwijl ik door werk, ideaal! Ik maakte voor ons allebei kipburgertjes die ik verpakte ik een blaadje sla met komkommer, tomaat en augurk.

mexicaans_gevulde_courgette

Hoewel het bijna onherkenbaar is aten we woensdagavond Mexicaans gevulde courgette. Gevuld met onder andere bonen, mais en pittige kipfilet en uiteraard mocht daar nog een dotje zure room en verse guacamole op. Ik begin courgette steeds meer te waarderen, het is zo’n veelzijdige groente! Het recept van deze gevulde courgettes krijgen jullie nog van me. Op de foto lijkt het trouwens dat de courgettes op de pannenlappen liggen, is natuurlijk niet zo! Er zit nog een glazen ovenschaal tussen ;)

Donderdag

broodje_kipfilet

Donderdag was een drukke dag en ik had geen tijd/zin om uitgebreid te koken. Gelukkig vond Tim het geen probleem en maakte hij een lekker maar toch healthy broodje. We eten nauwelijks brood en om eerlijk te zijn past dit ook niet echt in het Zone dieet dat ik volg, maar een Italiaanse bol met kipfilet, sla en mosterd-paprikasaus is altijd nog beter dan een bakje patat!

Vrijdag

stadscafe1

stadscafe2

Hoewel we eigenlijk zouden CrossFitten had ik enorm veel zin om een terrasje te pakken en lekker een hapje te eten in de stad. Tim wist ik snel te overtuigen en dus streken we neer op het terras van Het Stadscafé in Apeldoorn. Zaterdag is normaliter onze cheatdag en dus koos ik voor de meest healthy opties van de kaart. Vooraf nam ik een vis-trio met makreelrilette, gerookte zalm en heilbot met bietenmayonaise en mijn hoofdgerecht bestond uit zalm met roerbakgroenten. Ik vond het héérlijk! Het dessert (was onderdeel van het menu) viel helaas enorm tegen dus daar zullen we het niet over hebben ;)

Zaterdag

salade_kippendij

Onze zaterdaglunch is altijd een combinatie van het ontbijt en de lunch vanwege de CrossFit WOD die we altijd ’s ochtends om 09.00 uur doen. Normaal nemen we iets lekkers mee van de markt in de vorm van een lekker broodje, kibbeling of kippeling of iets in die richting, maar we hebben besloten om vanaf deze week op zaterdag pas vanaf een bepaald tijdstip te cheaten om te voorkomen dat we de hele dag door (vr)eten. Wel namen we gisteren van de markt kippendijen in knoflookmarinade mee en daar bouwden we een salade omheen. Wat ben ik toch dol op salades!

bloemkoolpuree_gambas

Omdat we vrijdag al buiten de deur hebben gegeten en hebben ‘gecheat’ kookte ik gisteren gewoon gezond. Het was de bedoeling om bloemkoolpuree te maken met een gambagerechtje. Nu heb ik al vaker geprobeerd bloemkoolpuree te maken maar iedere keer vond ik het resultaat zo zo. Dat ‘wauw, het is net aardappelpuree!’-gevoel heb ik zelf nog niet meegemaakt maar toch besloot ik het nog een keer te proberen. En met succes, ik was zoooohooo blij met deze bloemkoolpuree! Het recept houden jullie nog tegoed, deze plaats ik begin september. Ik maakte er gamba’s bij in een marinade/saus van knoflook een citroen, een verrukkelijke combi met de zachte bloemkoolpuree. Van de gamba’s krijgen jullie het recept snel.

En dan is de week alweer voorbij en staan we aan de start van een nieuwe week! Vanavond eten we met de opa en oma van Tim buiten de deur maar gelukkig schuiven we aan bij een buffet en kan ik dus zelf bepalen wat ik neem. Maandag en dinsdag kook ik zelf en woensdag ga ik voor het eerst sinds lange tijd – in verband met het boek had ik er gewoon geen tijd voor – op een perstripje. Woensdag en donderdag ben ik Gent ter ere van de Gentse feesten en natuurlijk gaat daar ook gegeten worden. Het is mijn eerste keer in Gent dus ik ben ontzettend benieuwd. Voor de rest staat er vrij weinig op te planning buiten mijn ellenlange to-do lijst. De zomermaanden zijn normaal heel rustig, echt komkommertijd, maar dat is dit jaar niet het geval. Bizar!

Fijne (helaas niet zo zonnige) zondag iedereen! x

Join the Conversation

 1. Nuria says:

  Looking good!

 2. Margot says:

  Die kipburgertjes zien er goed uit en ik ben benieuwd naar het recept voor die courgettes!

 3. Kelly says:

  Ik ben benieuwd naar die bloemkoolpuree! Misschien krijg ik het dan wel bij mijn vriend naar binnen haha! De courgettes zien er ook erg lekker uit!

 4. Sieglinde says:

  Ik krijg er alweer honger van! Veel plezier in Gent, superfijne stad is dat! Balls & Glory is zeker een aanrader voor een leuke simpele lunch.

 5. Samantha - Daily Pleasures says:

  Die bonen salade vind ik er echt heel erg lekker uit zien. Ook een goed idee de courgettes te vullen met geplukte kip. Gehakt is zo standaard!

 6. Wendy says:

  Als je in Gent bent kan ik je deze horecagelegenheden aanraden:
  Gwenola’s, Heeeeeeeeerlijke pannenkoeken hebben ze daar.
  Pi, zit op de groentenmarkt. Daar hebben ze echt de beste wafels met de lekkerste aardbeien!

  1. Sabine Author says:

   Wauw, thanks voor de tips! Ik ga ze zeker even onthouden. Hopelijk heb ik tijd om er even langs te gaan. Dol op pannenkoeken en wafels <3

   1. Wendy says:

    Al komt 3,14 er op de FB/tripadvisor recensie niet al te best uit….

 7. Felicia says:

  Wat ziet die bloemkoolpuree er goed uit! Ben ik heel erg benieuwd naar, lijkt me heerlijk! En zojuist heb ik besloten dat de Caesar Salad met yoghurtdressing vanavond op het menu staat, heb er nu al zin in :)

 8. Wel heel vaak kip… Maar wel lekkere dingen hoor.

  1. Sabine Author says:

   Haha klopt, mager stukje vlees he :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close