Wat stond er op tafel week 34 -2013

Het echte leven is weer gevonden, afgelopen maandag startte weer zoals vanouds de werkweek. Na de vakantie heb ik mezelf een regel opgelegd die ik tracht na te streven. Zoals jullie weten combineer ik mijn eigen werk (OMF) met werken in ’t hotel en de weken voor de vakantie was dat insane. Alsin van 08.00 – 22.00 uur continu werken, zes tot zeven dagen in week. Belachelijk en ik moet bekennen dat dit me behoorlijk aan het opbreken was. Note to self: een nieuwe regel, ik ga werkdagen en werktijden aanhouden. Alsof ik op kantoor zit. Maandag tot en met vrijdag werk ik, zaterdag en zondag houd ik -zoveel mogelijk- weekend. En daarnaast las ik ook gewoon werktijden voor mezelf in. Op dagen dat ik thuis werk, werk ik van 08.00 – 17.00 uur en houd ik de avond vrij. De dagen in het hotel zijn wisselend wat betreft werktijden, maar op die dagen probeer ik niet téveel voor OMF bezig te zijn aangezien dit voorheen resulteerde in werkdagen van ± vijftien uur. In ieder geval, nu is het zondagmiddag en dus weekend maar uiteraard staat er een nieuwe Wat stond er op tafel voor jullie klaar. Week 34 om precies te zijn, een week waarin we zijn begonnen met een eetschema (vooral Tim) waarin gezond eten heel centraal staat en ik twee keer op het werk moest dineren.

pasta ovenschotelZondag
De laatste cheatdag want vorige week zondag was onze laatste vakantiedag. Toen we net op ons zelf woonden hadden Tim en ik een favoriete ovenschotel. Een cheatschotel want hij wordt gemaakt met pakjes en zakjes en voor één keer -omdat het nog vakantie was- wilde ik hem wel weer maken. Blijft lekker deze ovenschotel met chorizo, spekjes, Italiaanse groenten en véél kaas.

filodeegtaartjesMaandag
Afgelopen maandag startte Tim met zijn eetschema (in oktober vecht hij weer een wedstrijd) en hoewel hij met mij mee mag eten voor het diner, is het natuurlijk wel belangrijk dat dit gezond is en wat betreft porties niet teveel. Hup de keuken in om zelf te fröbelen met gezonde ingrediënten, maar er wel voor zorgen dat het voor ons allebei genoeg is, niet te vet en het mag (in verband met OMF) niet alleen maar bekend eten zijn. Leuke uitdaging. Afgelopen maandag maakte ik filodeegtaartjes met kip en omg wat was dit lekker. Zo simpel, maar het resultaat echt waanzinnig. Uiteraard deel ik het recept nog met jullie.

werk1Dinsdag
Tijd om weer aan het werk te gaan in ’t hotel en direct werd ik ondergedompeld in een avonddienst en at ik dus op het werk. De perfecte gelegenheid om roet in het eten te gooien wat betreft een gezondere lifestyle. Gelukkig viel het dinsdagavond nog mee. Frietjes (en handjevol dus niet téveel), biefstuk en een salade. De sausjes, normaliter moet ik mayonaise bij de patat, en de kruidenboter liet ik achterwege waardoor ik de schade alsnog aardig heb weten te beperken.

sushiWoensdag
Omdat mijn lieve schoonzusje tijdens onze vakantie zo goed op ons huis en de katjes heeft gepast wilden we haar als bedankje graag mee uit eten nemen. Nu is zij net als wij verslaafd aan sushi en dus was er maar één plek (of eigenlijk drie…) waar we heen konden gaan. We kozen voor Shabu Shabu en zoals altijd hebben we weer gesmuld van het lekkere eten. Morgen maar een balansdagje inlassen.

cevapciciDonderdag
Tijd om weer zelf te koken want dat heb ik de twee dagen hiervoor niet kunnen doen. Ik heb voor het eerst Cevapcici (ja, ik weet dat het met allemaal kringeltjes op iedere letter wordt geschreven) gemaakt, pittige gehaktworstjes uit de Balkan. Lekker was het! Omdat na de sushi van gisteravond gewoon het eetschema weer werd opgepakt, serveerde ik ze op een tortillawrap met veel sla, komkommer, ui en augurk. Ik maakte er zelf een knoflooksaus bij op basis van Griekse Yoghurt. Tim was niet zo’n fan van het gerecht, ik vond het lekker!

werk2Vrijdag
Eten op het werk en om heel eerlijk te zijn was ik deze keer niet zo’n fan. Stampandijvie, maar de andijvie was helaas niet rauw maar gekookt. Brr, je krijgt daar zo’n snotterig geheel van wanneer je het combineert met aardappelpuree als je het mij vraagt. Op de foto kun je de portie ook wel zien trouwens, veuuuuul te veel. Heb de helft (en één slavink) laten liggen.

broodjes kipZaterdag
Er stond iets heel anders op de eetplanning vanavond, maar de Mr. en ik waren allebei een beetje gaar vandaag en dus hadden we geen zin om te koken. Gisterochtend hebben we broodjes van de markt meegenomen en die besloten we maar als avondeten te nemen. Belegd met kaas en gegrilde kip. Dit ging samen met chilisaus op het ene broodje en honing/mosterddressing op de ander eventjes de oven in en that’s it. Super easy maar prima voor de zaterdag.

Aankomende week eet ik lekker iedere avond thuis en kan ik voor het grootste deel zelf voor het eten zorgen. Fijn!

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Farah says:

  Lekker allemaal!

  Die cevapcici wil ik ook nog een keer zelf maken :).

 2. Aranka says:

  Ik hou van deze artikelen! Inspiratie voor de week!

 3. MySimplySpecial says:

  Lekker! Ik heb wel zin in sushi nu!

 4. Sabrina says:

  Dit vind ik zo leuk om te lezen altijd!

 5. Hester says:

  Heerlijke dingen weer! En je verhongert niet op je werk zeg, poeh! Is dat dan ook wat de gasten eten ofzo? En let goed op jezelf, OMF én je werk met die wisselende diensten lijkt me heftig en volgens mij is het dat ook.

  1. Sabine Author says:

   Haha nee, gelukkig niet. Dit is gewoon een personeelsmaaltijd. De gasten kunnen eten in het restaurant en dineren a la carte.

 6. Silke says:

  Ik kijk uit naar het recept van die taartjes. Die zien er echt heerlijk uit!

 7. Roxanne says:

  Mmmm, die filo deeg taartjes en de cevapcici zien er heerlijk uit :)

 8. Debbie says:

  Die broodjes zien er super lekker uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close