5 salades zonder sla

Zomertijd is saladetijd als je het mij vraagt. Niets is lekkerder dan een bord koel eten op een warme dag en het liefst een bord eten waar je niet zoveel aan hoeft te doen. Of in ieder geval, waarvoor je diezelfde avond niet per se in de keuken hoeft te staan. Maar ik kan me voorstellen dat sla je wel eens de neus uit komt als je het regelmatig eet. En daarom deel ik vandaag graag mijn vijf favoriete salades zonder sla met je.

pastasalade41. Pasta maaltijdsalade
Een gouwe ouwe op OhMyFoodness is de pasta maaltijdsalade. Ik maak hem zelf al jaren en eigenlijk ook altijd op dezelfde manier. Je kunt deze salade prima ’s ochtends al maken zodat je jezelf ’s avonds de tijd in de keuken bespaard. Deze salade is namelijk ook het allerlekkerst wanneer ie goed koud is. Geen visliefhebber? Vervang de vis dan voor kip- of kalkoenfilet of gebruik een vleesvervanger.

thaise kipsalade 2. Thaise kipsalade
Hoewel ik dit gerecht zelf warm at, is de Thaise kipsalade ook heerlijk wanneer je hem na het bakken even laat afkoelen in de koelkast. Voeg de taugé op het allerlaatste moment toe, zo zorg je ervoor dat deze lekker knapperig blijft. En dat slablad dat je op de foto ziet? Dat hoef je natuurlijk niet toe te voegen. In de salade zelf zit verder geen sla.

caprese3. Salade Caprese
Daar is ie weer, natuurlijk kan hij niet in mijn favorieten ontbreken: de Salade Caprese. Heeft dit verder nog woorden nodig? Nee toch?

sushisalade4. Sushisalade
Heb je al eens een salade gemaakt met rijst? Niet? Dan wordt dat de hoogste tijd en ik kan je aanraden om te beginnen met deze sushisalade. Geen blaadje sla te bekennen in deze salade, maar wel een heel hoop ander lekkers. Sushirijst, veel verse groenten en verse vis. Deze salade smaakt zoals sushi, alleen kost het je veel minder tijd en moeite om het klaar te maken. Score!

DSCF78985.  Aardappelsalade
Een aardappelsalade kennen we natuurlijk allemaal en mijn persoonlijke favoriet is deze. Gebakken krieltjes die je vervolgens laat afkoelen en op smaak brengt met een dressing en kruiden naar keuze. Super makkelijk om te maken en een ware hit wanneer je hem bij de barbecue serveert denk ik.

Wat is jouw favoriete salade zonder sla?

Join the Conversation

 1. Judith says:

  Mijn favoriete salade zonder sla is zonder twijfel de salade caprese!

 2. Silke says:

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik behoorlijk veel salades eet zonder sla. :-) S middags op het werk is dit voor mij echt de uitkomt. Hier staat op een eigenlijk taboule met fetakaas, rozijntjes, komkommer en munt.

 3. Sabrina says:

  Heel lekker allemaal! De caprese is mijn favoriet (;

 4. Joyce says:

  Hm misschien dat ik de sushi salade morgen uit ga proberen!

 5. MySimplySpecial says:

  Lekker allemaal! Pastasalade vind ik altijd erg lekker, maar eet ik te weinig.

 6. Mandy says:

  Lekker! Een van mijn favo’s is mijn couscoussalade.

 7. Mariek says:

  Mijn favoriet is couscous salade met gegrilde groenten en feta, hemels!

 8. gereon de leeuw says:

  Beste Sabine,

  Als je inderdaad elke dag groene bladeren eet is de zomer saai te noemen. Voorop gesteld dat ik je niet sla recepten erg leuk en gevarieerd vind, snap ik je intro niet. Ik zie het verband niet tussen kort in de keuken staan en elke dag sla eten. Ik stond vanavond ook kort in de keuken. solo 10 minuti. Maar at wel een lekkere salade met croutons en augurk, kalfsvlees burgers met geroosterde paprika en Parmezaan.
  je salade suggesties zijn prima, maar svp denk eens na over je inleiding.
  Succes en een fijne salade zonder sla avond Gereon

  1. Sabine Author says:

   Niet iedereen staat dag in dag uit in de keuken en is even snel met het klaarmaken van gerechten. Dat wat jij doet kan niet iedereen in tien minuten. Misschien zou je daar ook eens aan moeten denken.

   Dit artikel is dan ook bedoeld voor mensen die a). Zin hebben in een salade maar hier niet per se sla bij willen eten, b). De mogelijkheid willen hebben om een dag van te voren hun avondeten voor de volgende dag al klaar te maken, c). Niet zo thuis zijn in de keuken als wij en inspiratie nodig hebben/ideeen voor een makkelijkem zomerse maaltijd willen hebben.

 9. Nanda says:

  Het voordeel van deze snelle salades is dat je ze ook van te voren klaar kan maken.
  Vanavond staat weer de sushisalade op het menu, alles staat al gesneden klaar, alleen nog maar bijelkaar “gooien”. HEEEERlLIJK !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close