OMF’s Eetoverzicht week 47

Dit OMF’s Eetoverzicht is gemaakt op basis van een eetweek zonder eetplanning. Er stonden een aantal dingen al vast wat betreft het eten, maar veel was het niet. Daarnaast werden er ook een aantal prachtige verpakketten afgeleverd en dat vraagt erom om opgegeten te worden. Het is dus (wederom) een rommelige eetweek geweest maar ik kan me daar momenteel niet zo druk om maken. Dit hoort gewoon een beetje bij de laatste maanden van het jaar. Vanaf januari wordt het allemaal wel weer koek en ei, dan doen we weer strict. Voor nu zien we wel wat de weken ons brengen.

mcdonalds

Zondag

YOLO! ;) Overigens: hoe fijn is het dat de bakjes fritessaus tegenwoordig groter zijn? Ik hield altijd friet over aan het einde van mijn fritessaus…

quiche

Maandag

Maandag werd er wel weer fatsoenlijk gegeten hoor. Ik maakte overdag de quiche die afgelopen donderdag online is gekomen en ’s avonds aten we die met een salade van ingrediënten die ik nog in huis had liggen. Quiche combineert toch altijd het beste met een salade als je het mij vraagt.

pasta

Dinsdag

Oh shit wat ziet het eten er op deze foto ranzig uit. En dat terwijl het zo lekker was! Dinsdag was een vrij volle dag dus ik koos ervoor om te koken met restjes die ik nog in huis had. Het werd uiteindelijk spaghetti met kip, droge worst, mascarpone en Parmezaanse kaas. Niet om aan te zijn, maar bijzonder smaakvol. Zeker na toevoeging van een paar drupjes truffelolie, altijd een goed idee.

kookjijofik

Woensdag

Dinsdagavond kreeg ik de Kook jij of ik tas geleverd, een soort streektas met ingrediënten en gerechten ‘van ’t erf’, zo vers mogelijk van het land dus. Morgen in de Week van OMF vertel ik er wel wat meer over, maar woensdag testten we in ieder geval twee gerechten die we deelden: aardappels met bloemkool, bechamel en stoofvlees en boerenkool met mosterdjus en rookworst. In no-time klaar want dit waren beide gerechten die al voor ons gekookt waren en die we dus niet hoefden op te warmen. Handig!

amersfoort

Donderdag

Donderdag was ik samen met Viv op pad, we waren namelijk uitgenodigd om deel te nemen aan een foodtour in Amersfoort. Ik was vrij laat thuis maar Tim (en ik ook nog een beetje) moest nog wel eten. Hij had mosterdsoep en Liefde & Passiebrood gehaald bij de Albert Heijn en ik had diverse lekkernijen mee uit Amersfoort. Waaronder salami met Parmezaans en truffel en truffelkaas. Smullen!

gratins

Vrijdag

Vrijdag deed ik een freestyle met de gerechten die ik nog had liggen uit de Kook jij of ik tas. Ik wilde heel braaf alle gerechten zoals ze bedoeld waren proeven, maar dit ging ik niet meer redden in de dagen die de week nog had. Freestylen dus, een combinatie van drie verschillende gerechten uit de tas en een gerecht dat ik filmde voor Kerst. Het werden uiteindelijk twee soorten gratin (eentje die binnenkort online komt) en eentje van aardappelschijfjes, groenten en geitenkaas. Erbij at ik een waanzinnig lekkere visfilet (zó vlezig, leek bijna kip) waarvan ik niet meer weet wat het was.

kalkoen

Zaterdag

Gisteren kwamen mijn schoonmoeder en -zusje eten. Toevallig leverde Boers en Boers eerder deze week een prachtig gevulde Copas kalkoen (later meer hierover) dus deze besloot ik te bewaren voor gisteravond. Erbij aardappeltjes, vers stokbrood met smeerseltjes en salade. Heerlijk, bijna een kerstdiner op een doodnormale zaterdagavond! Prima maaltijd om de eetweek mee af te sluiten.

Aankomende week ben ik van plan weer iets meer voor OMF te gaan koken. De afgelopen weken stonden in het teken van kerstvideo’s, boekrecepten en het leegeten van de vriezer maar nu is het over met de pret. December mag dan wel helemaal gedekt zijn met gerechten, januari staat voor ik het weet alweer voor de deur. En nu de voorbereidingen voor Kerst zo goed als af zijn en de puntjes op de i worden gezet voor mijn Reishonger kookboek, moet ik vooruit gaan werken voor mijn zwangerschapsverlof. Want ook dan moet OMF gewoon door blijven draaien natuurlijk! Eens bedenken wat voor een januari-proof gerechten er op de planning komen aankomende week.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Rachel Kromdijk says:

    oh die truffel salami verkochtte wij ook altijd in de slagerij.. heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close