Wat stond er op tafel week 30 – 2014

Mijn eetweek werd de afgelopen week op een leuke manier door midden gesplitst. Drie dagen vertoefde ik in het prachtige Noorwegen waar jullie de Snapshot Diary’s al van hebben kunnen zien en dit betekende ook dat ik me twee avonden mocht laten onderdompelen in luxe diners. Geen straf kan ik je vertellen! Voor de rest was het eten deze week vrij simpel, ideaal voor de warme en lange dagen. Wat we allemaal aten zie je in de 30e editie van dit jaars Wat stond er op tafel.

BBQ leftoversZondag
Van vorige week zaterdag hadden we nog wat vlees en brood over van de barbecue en om heel eerlijk te zijn hadden we allebei niet zo heel erg veel trek. We aten dus voornamelijk restjes. Een olijvenciabatta, een worstje en kippendij die we nog over hadden van de barbecue en daar aten we nog een beetje zelfgemaakte kruidenboter bij. Prima, lekker eenvoudig en dus ideaal voor de zondagavond.

Gnocchi met tomatensausMaandag
Voor mij was het afgelopen week weer aan de slag te gaan voor Koken met Aanbiedingen en dat betekent dat ik afgelopen maandag afhankelijk was van de bonusaanbiedingen. Het is nog best een uitdaging voor mij om te koken voor deze app want ik ben allereerst afhankelijk van de aanbiedingen, maar daarnaast moet het recept niet te duur zijn, internationaal georiënteerd zijn én binnen mijn Weight Watchers schema passen. Uiteindelijk kwam ik uit op Gnocchi met tomatensaus en tonijn. Het was alweer even geleden dat we gnocchi hadden gegeten, maar het viel goed in de smaak!

Gevulde paprikaDinsdag
Ik geef toe dat het er op de foto verschrikkelijk uit ziet, maar wat was het enorm lekker. Omdat dinsdag nog een echt warme dag was besloot ik ’s ochtends al vroeg de slowcooker aan te zetten zodat ik ’s avonds nauwelijks meer omkijken had naar het avondeten. We aten deze gevulde paprika’s uit de slowcooker en die serveerde ik op een bedje van botersla. Enorm simpel, gezond en erg smaakvol.

TangoWoensdag
Woensdag at ik voor het eerst in Stavanger (Noorwegen) en ik kan je vertellen dat het eten tijdens een perstrip nooit een straf is. Voor het eerste diner streken we neer bij restaurant Tango waar we allereerst verwend werden met een aperitief. Onze gids mocht kiezen of we een drie- of vijf-gangen diner kregen en gelukkig koos ze heel wijs voor het vijf-gangendiner. Iedere gang was even waanzinnig en verrukkelijk maar dat ga ik jullie allemaal nog uitgebreid laten zien. Op de foto hierboven in ieder geval ons voorgerecht van de avond: Gebakken leng met cantharellen, gestoomde mosselen en mosselmayonaise. Too good <3

NB SorensenDonderdag
Op de tweede dag van de perstrip naar Stavanger streken we neer bij NB Sørensen voor een vijf-gangen diner, waar uiteindelijk nog twee tussengerechten én vijf appetizers bijkwamen. De kwaliteit verschilde enorm tussen de verschillende gerechten maar hierboven zie je één van mijn favorieten van die avond: Tartaar van Os met oestermayonaise, toast en eetbare bloemen. De rest zie je binnenkort in Foodie in Stavanger.

McDonaldsVrijdag
Na een lange dag en een vlucht naar huis waren we uiteindelijk pas om 21.30 uur thuis. Het was voor mij al even geleden dat ik had gegeten (om 11.15 uur die dag een kom tomatensoep en tijdens de vlucht naar huis een boterham met kaas) dus ik had best trek! Omdat het ’t makkelijkst was om gewoon iets te halen reden we op de terugweg even de McDrive in. Het was de bedoeling om op Schiphol even een hapje mee te pakken, maar op één van de drukste dagen van het jaar was dit niet echt een optie. Ah well, gemak dient de mens. Het scheelde wel weer energie en afwas!

SnackdinerZaterdag
Vanuit Noorwegen nam ik een aantal snacks mee en dus besloten we gisteren een snack-diner te doen met onder andere sardientjes en chilimarmelade uit Stavanger. Verder hadden we er onder andere een Ciabatta bij met verschillende dips, kaas en salami (ook uit Noorwegen), mini pizzaatjes en quesadilla’s. Ik ben gek op eten waarbij je vanalles kunt pakken, vandaar dat ik ook zo dol ben op sushi en tapas, er zit altijd iets lekkers tussen! Bovendien ben je op deze manier ook vaak wat langer aan het eten en dat maakt het weer mega gezellig.

Na een perstrip ben ik altijd een beetje de kluts kwijt, ik heb weer even de tijd nodig om te kijken waar ik was gebleven met het werk en er moet een geheel nieuwe eetplanning worden gedaan en uiteraard moeten de bijbehorende boodschappen ook worden gedaan. Voor nu heb ik dan ook geen flauw idee wat we vanavond en laat staan de rest van de week gaan eten. Na de perstrip ben ik echter wel weer aan de slag gegaan met Weight Watchers en dus zal het allemaal overwegend gezond en uitgebalanceerd zijn. Ik laat me maar verrassen door mijn ingevingen deze week ;)

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Er zitten een hoop lekkere dingen tussen!

 2. Hmm, heerlijke week! Lekker gevarieerd kook jij!

 3. Bite food blog says:

  De tafel met hapjes ziet er heerlijk uit. Ik doe dit ook wel eens maar maak altijd teveel. Moet leren om portie’s aan te passen voor twee personen :)

  1. Sabine Author says:

   Ja, dat is bij mij ook wel een dingetje… ;)

 4. Joyce says:

  Dat snack diner ziet er echt masterlijk lekker uit!

  1. Sabine Author says:

   Snackdiners zijn altijd goed ;)

 5. Joyce - Beamingbeautynl says:

  Wat een heerlijke foto’s!

 6. Hester says:

  Ik word altijd zo blij van diners met hapjes zoals op zaterdag bij je, lekkerrr! Dat culinaire eten ziet er ook niet verkeerd uit, staat nog steeds op mijn wishlist.

 7. Elsbet | La Vie Pure says:

  Het is allemaal zo heerlijk, omnom!

 8. Nathalie says:

  Je snack-diner ziet er erg goed uit! Leuk idee!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close