Foodie op Lepeltje Lepeltje

Vorig weekend werd in Apeldoorn het foodfestival Lepeltje Lepeltje georganiseerd. Misschien doet de naam al een belletje (of lepeltje) rinkelen? Vorig jaar werd dit nieuwe foodtruckfestival voor het eerst georganiseerd in Amersfoort en dit jaar hebben ze flink uitgebreid en meerdere edities in diverse steden gehouden. Dat er een foodtruckfestival naar Apeldoorn kwam mocht sowieso al in de krant, er gebeurt in ‘mijn stad’ niet zo bijster veel op het gebied van food. Toen Lepeltje Lepeltje werd aangekondigd stonden vriendinnetje Nanda en ik dan ook al in de startblokken om een date te prikken. Hier moesten we toch echt wel heen met z’n tweeën. Vorige week zaterdag was het dan zover, onder het genot van diverse Radlers genoten we van veel lekkers onder de brandende zon. Omdat Lepeltje Lepeltje nog vaker georganiseerd gaat worden en je de foodtrucks die aanwezig waren op veel meer festival tegen zult komen, leek het me leuk om een Foodie op Lepeltje Lepeltje te maken. Ik fotografeerde alles wat we aten en ik laat je dat vandaag aan de hand van een foodverslag zien!

Het eerste dat me opviel was dat Lepeltje Lepeltje veel toegankelijker is dan andere foodfestivals die ik eerder bezocht. Het was hier in Apeldoorn heel relaxt, de rijen waren niet lang, eten werd bijzonder snel uitgeserveerd en de kwaliteit was ook heel erg hoog. Van alle dingen die we hebben geproefd vond ik niets tegenvallen en bovendien vond ik het allemaal ook best betaalbaar. Foodfestivals staan erom bekend dat het eten heel erg duur is, maar ik moet bekennen dat ik dat hier heel erg mee vond vallen. Van te voren kochten we consumptiemuntjes en één muntje kostte €2,60. De prijzen van het eten en drinken varieerden vervolgens van 1 muntje voor een flesje Radler tot 3 muntjes voor heerlijk lamsvlees met chimichurri en een gepofte aardappel. En zoals je zometeen zult zien waren de porties ook niet te min.

Bara met kip – Faya Lobi

Bara met kip - Faya Lobi

We trapten het festival af met Bara met kip van Faya Lobi, een authentieke Surinaamse foodtruck. Ze boden diverse bara’s aan waaronder ook een vegetarische en je kon er terecht voor Roti. Wij kozen zelf voor de bara met kip en kregen daar zoetzuur en Surinaamse sambal bij. Ik wist trouwens niet dat (huisgemaakte!) Surinaamse sambal zo pittig is dus daar verkeek ik me even op bij de eerste hap, haha! We deelden een hele ‘hartige donut’ met z’n tweeën en dat bleek een goede keus. Veel vulling en heel hoog op smaak. Ook het deeg vonden we allebei erg lekker. Totaal niet droog.

Croquetta’s en Tortilla – Of je Spaanse worst lust

Croquetta's - Of je Spaanse worst lust

Alleen de naam van deze foodtruck is al geniaal, ‘of je Spaanse worst lust’. Bij deze Spaanse tapas truck kon je diverse kleinere snacks bestellen maar ook een borrelplank. Omdat we net waren begonnen lieten we de borrelplank even voor wat ‘ie was en bestelden we de croquetta’s en de tortilla. Beide geserveerd met brood. De tortilla kwam nog met olijfjes en een hele frisse tomatensalsa. De tortilla was prima, weinig bijzonders maar wel lekker luchtig en goed van smaak. De croquetta’s vond ik heerlijk, ik ben dol op kroketjes en zeker als ze geserveerd worden met aioli. Het waren huisgemaakte hamkroketjes trouwens. Jum!

Lam met Chimichurri – Loco’s Kitchen

Chimichurri Lam - Loco's Kitchen

Loco’s Kitchen is op heel veel foodfestivals te vinden, waaronder op Rollende Keukens. En terecht ook, je aandacht wordt direct naar deze gezellige muzikale foodtruck getrokken. Chefkok Loco Kello en de vier muzikanten van de Applejacks grilden op Lepeltje Lepeltje kip en lam. Wij kozen voor het lamsvlees met chimichurri en een gepofte aardappel. Héérlijk! Het vlees was zó sappig en totaal niet droog, een wonder en echt een kunst als je bedenkt dat de lam voorgegaard wordt en daarna wordt opgewarmd. Grote stukken lamsvlees hingen trouwens aan haken boven de barbecue. Niet alleen een mooi gezicht, de geur was ook waanzinnig.

Pulled Pork sandwich – SLOOP

Pulled Pork Sandwich - SLOOP

Al vanuit de verte zag ik dat de mannen (en vrouwen) van SLOOP een Pulled Pork sandwich hadden en dat kan ik echt niet zomaar aan me voorbij laten gaan. Van te voren stond op de website van Lepeltje Lepeltje vermeld dat SLOOP gerechten aanbiedt van het formaat tussengerecht, maar de pulled pork sandwich was echt een volwaardig broodje. Met een flinke vulling van heerlijk sappige pulled pork (en goed van smaak ook, NOM!), gefrituurde uitjes en coleslaw. Ik heb er nu alweer zin in. Bij SLOOP scoorden we ook nog twee slices watermeloen die verkrijgbaar waren voor een half muntje.

Frozen Yoghurt – ?

Frozen Yoghurt - Lepeltje Lepeltje

Ik weet niet zeker of de Frozen Yoghurt die we als toetje haalden afkomstig was van De Fruitbar. Ik geloof het niet namelijk, maar dit betekent dan dat er een foodtruck ontbreekt op het schema van Lepeltje Lepeltje. In ieder geval, de wagen waar we ons dessert haalden was een pareltje om te zien. Overal bloemen en schelpenkettingen. En ze verkochten dus frozen yoghurt en daar hadden we zin in. Ik koos voor kokos, muesli en meloen als topping en de mangosaus als saus. Beste keus ooit. Zo lekker en zo fris!

En toen zaten we toch echt wel vol. Het liefst had ik nog veel meer dingen geproefd. Zo was ik ook onwijs benieuwd naar de patat van de Fritterie, de signature hotdogs van de Red Dog Society en curry’s van de Indy truck maar dat ging er allemaal echt niet meer in. Helaas! Volgende keer beter.

Lepeltje Lepeltje was echt tóf. Heerlijke sfeer, lekker no-nonsense, waanzinnig lekker eten en tegen betaalbare prijzen. Genieten. Volgend jaar weer graag!

Join the Conversation

 1. Lotte says:

  Jaa Lepeltje Lepeltje! Als Amersfoorter ben ik er natuurlijk trots op dat de tweede editie al door heel Nederland was. En dat Sloop ook gewoon een restaurant heeft in Amersfoort.
  De Frozen Yoghurt is inderdaad van de Fruitbar, die stonden ook op de editie hier. Leuk tentje is dat he! Zo lekker zomers en vrolijk. Leuk dat je het naar je zin hebt gehad. Lepeltje is zo’n tof festival.

 2. Samantha - Daily Pleasures says:

  Ziet er allemaal heerlijk uit zeg!

 3. Margot says:

  Wat ziet alles er goed uit! Mijn vriend is Surinaams en als we bij zijn moeder eten let ik goed op met wat ik eet, sommige dingen kunnen inderdaad heel ‘peper’ zijn zoals ze daar zeggen. ;-)

 4. marushka says:

  Ja leuk he die foodtruckfestivals. Ik ben 2 weken geleden naar Sneek gereden. Je moet echt moeilijke keuzes maken om zoveel mogelijk te proeven haha. Ik kan daar dan echt van balen als ik niet alles heb geproefd, maar om dan misselijk naar huis te gaan hoeft ook niet haha. Wij kwam hier ook de soep truck tegen erg leuk!!!

 5. Leuk! Lepeltje Lepeltje Amersfoort heb ik overgeslagen, begreep van collega dat het ook erg druk was. A.s. weekend is er in Leusden Eten op Rolletjes waar ik vrijdag met collega’s heen ga. Wordt mijn eerste foodtruck festival en heb er zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close