Springrolls met surimisalade

Ik denk dat ik bijna op het punt ben aangekomen dat je me wakker mag maken voor springrolls. De verse variant dan. Ik vind ze zo lekker en je kunt er zo eindeloos mee variëren! Vooral in de zomer ben ik er dol op. Als lunch, maar ook als diner en dan vooral vanwege het feit dat je het er niet warm van krijgt (ik krijg het in de zomer altijd nóg warmer van warm eten – wie ook?) maar ook omdat het lekker gezond is. Ok, ik geef toe dat het rollen van die loempia’s wel wat tijd kost maar wat mij betreft is het de moeite waard. Ik ging laatst weer eens aan de slag met een lekker variatie-recept en ik maakte springrolls met surimisalade. Omdat je een soort salade maakt als vulling smaken de loempia’s veel minder rauw dan ze normaal doen. Iets waar vooral Tim heel erg blij mee was.

Wat heb je nodig? (14 stuks)

 • 14 verse rijstvellen
 • 250 gram surimi
 • ½ komkommer
 • 2 wortels
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 2 bosuitjes
 • 1 theelepel cayennepeper
 • ½ eetlepel fijngehakte peterselie
 • 2 tomaten
 • zout

1. Scheur de surimi in reepjes en snijd deze vervolgens fijner. Doe de surimi in een kommetje.

2. Voeg de mayonaise, de fijngesneden bosuitjes, de cayennepeper, de verse peterselie en wat zout naar smaak aan de surimi toe en schep het geheel goed om.

3. Snijd de wortel en komkommer in lange reepjes en de tomaat in stukjes.

4. Week de rijstvellen een voor een onder de warme kraan tot ze flexibel worden.

5. Schep een eetlepel van de surimisalade in het midden van het rijstvel en verdeel de komkommer, wortel en tomaat hieromheen.

6. Vouw de zijkanten van de rijstvellen over de vulling en rol vervolgens de loempia’s vanaf de onderkant op.

Deze verse springrolls met surimisalade kun je prima een avond van te voren maken en de volgende dag meenemen als lunch.

Serveer de springrolls met zoetzure chilisaus.

Springrolls met surimisalade

Join the Conversation

 1. Ellen says:

  Dat ziet er heerlijk zomers uit!

 2. Margot says:

  Yumm! Daar lust ik er wel een paar van!

 3. Marita says:

  Deze ga ik zeker een keer maken! Ook een leuke variatie voor de standaard high-tea gerechtjes.

 4. rozan says:

  Ik hou echt van springrolls! Maar heb ze tot nu toe nooit zelf gemaakt. Kan je die rijstvellen gewoon bij de Amazing oriental of andere toko kopen? Heb ze tot nu toe namelijk niet kunnen vinden.

  1. Sabine Author says:

   Ja, bij iedere toko liggen ze wel. Ze zijn niet gekoeld ofzo hoor! Het zijn vrij harde, doorzichtige vellen die pas flexibel worden wanneer je ze natmaakt. In sommige supermarkten liggen ze tegenwoordig ook al.

   1. rozan says:

    Oke, super bedankt! Ik ga binnenkort op speurtocht :)

   2. Marita says:

    Ik heb ze bij de AH gekocht!

 5. Marijke says:

  Ja, springrolls zijn zo lekker! Ik heb me er onlangs ook aan gewaagd en eigenlijk is het fijn snijden van groenten het grootste werk! Deze variatie lijkt me zeker het proberen waard en ze is ook wel budgetvriendelijk. Ze zien er ook ongelooflijk leuk uit op foto!

 6. Tamara says:

  Lekker! Nog steeds op mijn to do list!

 7. @Rozan: Ik zag online dat de AH ook rijstvellen in het assortiment heeft!

 8. Lekker recept! Ik ben echt dol op springrolls, maak het ook vaak als lunch want is wel handig mee te nemen en ook handig om restjes in te verwerken. Echter nog nooit met surimi gemaakt, dat ga ik zeker eens doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close