Zoete aardappel bruschetta’s

Die man van mij kan soms uit onverwachte hoeken komen. Zo maakte ik laatst een keertje soep voor het avondeten en altijd vind ik het lastig om daar iets bij te maken. Vaak draait het dan uit op broodjes of iets in die richting, maar ik heb daar niet altijd zin in. En toen ineens was daar Tim die vanuit het niets de opmerking ‘Waarom maak je er geen zoete aardappel bruschetta’s ofzo bij?’ in de lucht gooide. He? Ik had er zelf nog nooit bij nagedacht om bruschetta’s te maken van zoete aardappel maar aangezien ik ze nog had liggen besloot ik een gokje te wagen. En het was verrassend lekker! Tijd voor een receptje, deze snack past namelijk ook perfect bij het mooie weer van deze dagen.

Wat heb je nodig? (12 stuks)

  • 1 zoete aardappel van ± 200 gram
  • tomatensalsa
  • 3 cherrytomaatjes
  • 2 plakjes schouderham
  • 12 blaadjes verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

2. Schil de zoete aardappel en snijd deze vervolgens in twaalf plakjes. Verdeel de plakjes zoete aardappel over de bakplaat en smeer de bovenkant in met olie. Bestrooi met peper en zout.

3. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de zoete aardappel in 25 – 30 minuten zacht.

4. Leg op ieder plakje zoete aardappel een schepje tomatensalsa.

5. Snijd de cherrytomaatjes in plakjes en verdeel deze over de zoete aardappelbruschetta’s.

6. Snijd de ham in reepjes en leg deze tot slot samen met een blaadje basilicum op de zoete aardappel bruschetta’s.

Zoete Aardappel bruschetta's

Join the Conversation

  1. Wat een leuk idee en super dat hij zo meedenkt!

  2. Leuk bedacht! Ben niet al te dol op zoete aardappel maar zeker waard het eens te proberen.

  3. Wat een lekkere combinatie!

  4. Die zien er erg schattig uit! Wat een leuke manier om zoete aardappel te gebruiken! Leuk!

  5. Wauw! Geniaal bedacht

  6. Wat creatief bedacht! Ziet er super leuk uit ook!

  7. Wat een leuk idee! Ik heb 2x zoete aardappel gebakken geprobeerd, maar toen vond ik het niet heel erg lekker, maar misschien wel de moeite waard om het zo een keer te proberen :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close