Wat stond er op tafel week 46

Het was weer een lekker gevarieerde week afgelopen week! Ik kookte zelf, we aten sinds lange tijd weer een keertje sushi en ik werd er weer even aan herinnerd waarom ik beter niet op het werk mee kan eten (lees: buikpijn!). Het is grappig dat een aantal van jullie vorige week zeiden dat je aan Wat stond er op tafel kunt zien dat de herfst eraan komt. Klopt! Salades verdwijnen uit de eetplanning en (hart)verwarmende gerechten komen ervoor in de plaats. En dat moet ook wel in verband met de site, ik kan natuurlijk niet met zomerse gerechten bij jullie aankomen wanneer het tijd is voor de winterjas. Toch?

Zondag

sushi

Het was al zo lang geleden dat we samen sushi waren wezen eten en daarom besloten we vorige week spontaan gewoon even te gaan. Tegenwoordig hebben we drie sushirestaurants in Apeldoorn en daarnaast ook nog vijf of zes afhaalmogelijkheden, maar ik vind ergens sushi gaan eten toch het leukst. We gingen overigens naar Midori, blijft onze favoriet. De sushi is er altijd vers en je zit er gezellig wat langer omdat de sushi op bestelling wordt gemaakt. Smaakte heerlijk!

Maandag

Matt's lekkere kipgerecht

Op maandag dook ik toch echt zelf weer de keuken in en ik besloot een gerecht uit Matt Prestons nieuwste kookboek te maken. Ik koos voor ‘dat lekkere kipgerecht’: een ovenschotel met aardappelen, grove groenten en kippendijen. We vonden het heerlijk! Het was lekker licht, makkelijk om te maken en de smaken waren top. Zeker een aanrader dus, maar ik zal het recept nog met jullie delen binnenkort.

Dinsdag

Pompoensoep

Kip Korma

Wat een verwennerij op dinsdag! Ik moest voor een advertorial nog even aan de slag (iets koken) en ik had een nieuwe foodbox om te testen en dus aten we twee gerechten op dinsdag. Als eerste een geroosterde pompoensoep met Garam Masala, zó onwijs lekker!, en als tweede een verse Kip Korma. Van de pompoensoep krijgen jullie snel het recept nog, over de Kip Korma lezen jullie ook nog meer. Beide gerechten sloten per toeval wel goed op elkaar aan. Ook grappig!

Woensdag

Werk eten

Het was weer eens tijd om een dienst te draaien in het hotel en omdat het overdag voor mij ook druk was, besloot ik gewoon mee te eten. We kregen biefstuk, bloemkool en broccoli met kaas en rösti voorgeschoteld. Die rösti was wel weer een goede zeg, ik kan me de laatste keer dat ik dat heb gegeten niet herinneren. Ik maakte zelf al wel eens rösti, maar ik vind het zo in rondjes toch ook wel erg leuk eten. Ik vind het alleen jammer dat ze gefrituurd zijn, in de oven moet het toch ook wel lukken?

Donderdag

Spaghetti van vroeger

Zoals mijn moeder haar spaghetti vroeger maakte, maak ik hem vrijwel nooit meer maar ineens had ik er zin in. En dus dook ik donderdag de keuken in om spaghetti van vroeger te maken, met kruidige saus, champignons en gehaktballetjes. Het recept zal ik jullie niet onthouden dus die volgt binnenkort.

Vrijdag

Werk eten

Vrijdag at ik weer mee in het hotel, want: avonddienst! Deze keer kregen we frietjes, biefstuk met pepersaus en een salade. Maar maaaaan wat had ik een buikpijn achteraf. Of het door de pepersaus kwam of door iets anders weet ik niet, maar het was behoorlijk vervelend. Note to self: niet meer mee eten in het hotel want als je na het eten nog zes uur moet doorbrengen achter de receptie is het niet ideaal. Ik hoef trouwens nog maar vier keer te werken en dan zit het erop. Gek hoor!

Zaterdag

1955 Classic

Fastfood Friday time, maar dan op zaterdag! Ik maakte weer eens een burger en deze keer koos ik voor de 1955 Classic, een burger die ieder jaar maar tijdelijk verkrijgbaar is bij McDonald’s. Ik moest hem hier en daar heel iets aanpassen aangezien ik geen hamburgerbroodjes kon vinden deze keer en ik de sla was gegeten, maar de smaak was goed. En eerlijk, bij de burgers van McDonald’s draait het vrijwel alleen om de saus. Ik deel het recept aankomende vrijdag met jullie in Fastfood Friday.

Ik moest even in mijn agenda kijken om te zien hoe de aankomende eetplanning gaat lopen, maar het ziet er best ok uit! Ik draai twee avonddiensten in het hotel maar begin dan pas om 17.00 uur. Wellicht dat ik voor die tijd dus iets eet en voor mezelf nog iets mee neem voor later op de avond. Verder start dinsdag om 18.45 uur de filmmarathon van de Hunger Games (7+ uur in de bioscoop, woaaah!) dus voor die tijd eten we iets eenvoudigs denk ik. En vrijdag ga ik met mijn collega’s van de Front Office uit eten bij restaurant Vrijdag in Deventer. Ergens daar tussen moet ik toch ook echt eens beginnen met het koken van kerstgerechten, zolang duurt dat namelijk niet meer! Er komt een gevarieerde eetweek aan denk ik.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Marijke says:

  Ja, rosti’s in de oven gaat prima! Zo is het inderdaad een pak gezonder en stinkt je huis niet echt naar frituurvet :-)

 2. Eline says:

  Ik ben ook al bezig met het kerstmenu, lekker op tijd~!

 3. Margot says:

  Ik maak rostirondjes ook altijd in de oven. Zo lekker af en toe!

 4. Diana says:

  Ik zit helemaal te watertanden van de spaghetti met gehaktballetjes; wat ziet dat er lekker uit! Rösti heb ik ook al heel lang niet meer gegeten, ik zet ’t meteen op m’n boodschappenlijstje voor deze week.

 5. Marjoleine says:

  Het ziet er weer heerlijk uit!

 6. Thefoodiary says:

  Hier gaan aardappeldingen altijd in de oven, net zo lekker! Je hebt wel lekker gekookt deze week, alles ziet er lekker uit haha.

  1. Sabine Author says:

   Haha thanks!

 7. Linda Delichef says:

  Hmmm, nu heb ik zin in sushi en rostirondjes. Ziet er goed uit!

 8. Jildou says:

  Wat een lekkere gerechten. Vooral die spaghetti en de kip korma ziet er onwijs lekker uit. Ik wacht met smart op de recepten :)

 9. Hester says:

  Rosti is zo lekker! Lekkere eetweek weer, vooral die spaghetti ziet er heel lekker oldskool uit. Ik at gisteren cannelloni met bechamelsaus, ook zooo lekker! En vast veel plezier met de Hunger Games marathon :o

 10. Roxanne says:

  Mmmm, ziet er weer lekker uit! Vooral ‘dat kipgerecht’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close