Foodie in Boston

Zo lieve mensen, vorige week hebben jullie mijn avonturen in Boston kunnen volgen via mijn Instagram maar zoals altijd wil ik je graag in een artikel hier op Ohmyfoodness laten zien wat ik allemaal heb gegeten tijdens mijn reisje. Uiteindelijk komt er ook nog een CITY GUIDE aan voor Boston waarin ik al mijn tips met je ga delen, maar hierbij alvast een aantal foodgerelateerde hotspots. Als je goed kijkt zie je dat er aantal maaltijden ‘missen’. Ik heb namelijk niet iedere dag geluncht en/of gedineerd. Het ding is dat ik qua vermoeidheid/slaapgedrag nooit zoveel last heb van een jetlag, echter heeft mijn lichaam dat wel. Ik heb vrijwel altijd (veel) last van mijn problematische darmen wanneer ik naar een bestemming ga met een x-aantal tijdsverschil en in Boston at ik daardoor simpelweg niet héél veel. Gelukkig nam ik wel deel aan een foodtour waardoor deze Foodie in Boston alsnog veel kwijl-plaatjes bevat! Voor de verandering heb ik bij alle tentjes ook direct genoteerd wat het me allemaal heeft gekost, dan krijg je ook direct een beter beeld van de prijzen in de stad.

Gourmet Dumpling House

Gourmet Dumpling House

Gourmet Dumpling House

Op de dag dat ik aankwam in Boston zag ik dat mijn hotel om de hoek van Chinatown lag. Op Google Maps zag ik Gourmet Dumpling House staan en ik besloot daar na een hele flinke wandeling door de stad te gaan eten. Ik bestelde er dumplings met varkensvlees en garnalen en gebakken noedels met kip en groenten.

De porties bleken enorm te zijn, hier hadden we makkelijk met z’n tweeën van kunnen eten. Gelukkig kon ik de leftovers mee naar mijn hotel nemen.

Leuk: bij aankomst wordt er een pot thee op tafel gezet in plaats van water. In Amerika krijg je bij vrijwel ieder restaurant gratis water, hier was het dus thee.

Kosten: $21

The Paramount

The Paramount

Ik boek nooit ontbijt bij het hotel waar ik verblijf omdat ik het veel leuker vind om buiten de deur te gaan eten. Vrijdag deed ik dit bij The Paramount. Bestellen doe je bij de koks; vervolgens reken je af bij de kassa. Je kunt het ontbijt bij The Paramount meenemen of je kunt eten in het restaurant zelf. Ik bestelde breakfast toast met tomaat, guacamole, ei en burrata. Erbij kreeg ik gebakken aardappeltjes, als drinken bestelde ik een glas appelsap.

Kosten: $16

Milk Bar

Milk Bar

Milk Bar kennen jullie misschien wel uit mijn New York verslagen, ik volgde er afgelopen november namelijk een workshop. Ik had echter nog nooit iets bij Milk Bar gehaald en na een bezoekje aan Harvard, ligt aan de overkant, besloot ik hier te ‘lunchen’. Ik koos voor hun befaamde Cereal Milk Soft Serve, dit is softijs gemaakt van melk waar cornflakes in is getrokken, en nam een Compost Cookie. Beide érg lekker; het ijs was waanzinnig.

Bij deze vestiging van Milk Bar kun je overigens ook fatsoenlijk lunchen, haha.

Kosten: $9.75

P.F. Changs

P.F. Changs 

In de straat van mijn hotel zat een vestiging van P.F. Changs en iedere keer als ik erlangs liep rook het zó lekker dat ik er maar eens besloot te eten. De menukaart is vrij uitgebreid; ik ging uiteindelijk voor de Wonton soep met huisgemaakte varkensvlees-wontons, garnalen en kip. Super lekker, ik houd echt van dit soort soepjes.

Bij de soep bestelde ik Tempura calamaris met babyspinazie, wortel en paprika. Erbij zat een dipsaus van sriracha en honing. Ook weer erg lekker, de calamaris was totaal niet taai, maar wel teveel voor 1 persoon.

Aanrader om hier te drinken is overigens de pommegranate lemonade. Lekker fris!

Kosten: $15

Caffé Nero

Caffé Nero

Voordat ik deel ging nemen aan een foodtour besloot ik toch even iets te ontbijten. Ik had de avond ervoor namelijk niet gegeten dus wilde iets simpels eten. Ik streek uiteindelijk neer bij Caffé Nero omdat dit op mijn route naar het beginpunt van de foodtour lag. Ik bestelde er een cappuccino en at een breakfast sandwich met ei, tomaat, bacon, kaas en rucola.

Kosten: $11.50

Boston Foodies Tour

Tijd voor de foodtour! Er zijn verschillende foodtour-organisaties in Boston maar ik koos uiteindelijk voor Boston Foodies en boekte daar een Public Market & North End tour. Met een groepje van maximaal 12 personen ga je op pad langs verschillende hotspots. Het was onwijs leuk, we kregen veel te eten en door deze tour ook méga veel informatie over de historie van de wijken waar we doorheen gingen. De kosten voor de tour bedroegen $75, dit is inclusief de wandeling van 3,5 uur en al het eten.

Boston Foodies Tour

Public Market
We begonnen bij de Public Market, een soort overdekte foodhal vol lokale foodproducenten. Allereerst proefden we een mini apple cider donut van Red Apple Farm. Heel bijzonder. Het smaakte als een appel-kaneeldonut maar dan met een klein zuurtje. Ik vond ze ook minder vet dan andere donuts overigens.

Boston Foodies Tour

Door naar Red’s Best waar ik de allerlekkerste lobster roll die ik ooit heb gegeten proefde. Niet teveel bleekselderij, niet teveel dressing en fantastisch malse kreeft. Ook de boter op het licht geroosterde broodje proefde je super goed. Echt onwijs lekker. Normale prijs voor een hele lobster roll is overigens $16, dat is minder dan voor een lobster roll bij de bekende keten Luke’s Lobster. En persoonlijk vond ik de roll van Red’s Best echt lekkerder.

Boston Foodies Tour

We proefden ook de allerbekendste en meest populaire donut van Union Square Donuts: de maple-bacon donut. Ik vond hem zo zo. De donut an sich was heel lekker, maar de bacon vond ik er toch niet helemaal lekker bij passen.

Boston Foodies Tour

Tot slot gingen we in de Public Market nog langs Q’s nuts waar we verschillende geroosterde noten te proeven kregen. Echt heel tof, hier verwerken ze smaken als banaan, knoflook en rozemarijn in hun mengsels. Met zulke fancy combinaties ben ik altijd bang dat het wat chemisch wordt, maar dat was bij Q’s totaal niet het geval. De noten waren perfect geroosterd en de aardse smaak van de noten ging totaal niet verloren door de andere smaken.

Boston Foodies Tour

Na de Public Market liepen we naar Union Oyster House, een van de allerbekendste plekken in Boston om de befaamde clam chowder te proeven. Ik had het nog nooit gegeten maar vond het zelf méga lekker. Je moet denken aan een hele dikke soep, bijna zo dik als erwtensoep, vol met vis, schaal- en schelpdieren en dan súper romig. Erbij kregen we corn bread om te dippen. Het is dat ik er geen plek meer voor had de rest van de week, anders was ik sowieso teruggegaan om nog een kom te eten.

Boston Foodies Tour

Na de lunch op naar North End, ook wel de Italiaanse wijk van Boston. We liepen naar Bricco, een achter een heel klein steegje verborgen pareltje waar ze, naar verluid, de allerlekkerste Chicken & Parmesan sandwich verkopen. Deze sanwich kost je $9,99 maar hier krijg je een HEEL STOKBROOD voor terug. Helaas, of misschien gelukkig want ik zat al aardig vol, proefden we die niet maar wel proefden we de huisgemaakte mozzarella. Zo smaakvol.

Boston Foodies Tour

In de naastgelegen panetteria proefden we een sneetje brood waar prosciutto en parmezaan in verwerkt was. Kwijlen!

Boston Foodies Tour

Na alle hartige maaltijden sloten we af met, hoe kan het ook anders, cannoli! Deze kregen we gelukkig mee in een doosje van Modern Bakery want eerlijk, die cannoli ging er echt niet meer helemaal in. Ik proefde een hapje en vond het waanzinnig lekker. Krokant deeg, zachte en lichtzoete ricotta… Zalig!

Heel leuk dus, deze Boston Foodies Tour. Echt een aanrader als je naast veel lekker eten ook wat meer wil weten over de omgeving.

blaze pizza

Blaze Pizza

Ik besloot ’s avonds op mijn hotelkamer te blijven, even relaxen na de vele kilometers lopen, en haalde pizza als avondeten. Dit deed ik bij Blaze Pizza waar je zelf een pizza kunt samenstellen. Dit deed ik en ik ging voor een pizza met mozzarella, pepperoni, rode ui, champignons en rucola. De pizza was ok, ik vond hem persoonlijk érg zout en mijn maag is er de hele nacht van streek van geweest. Minder fijn dus.

Kosten: $10

Panera

Panera

Na het vele eten van de dag ervoor deed ik het op zondag iets rustiger aan. Ik ontbeet bij Panera met een Summer fruit cup en mango-smoothie.

Kosten: $9

Whale watching tour

Boston Harbor Cruises – Whale Watching Tour 

Tijdens de lunch zat ik op de boot, ik had namelijk een Whale Watching Tour geboekt. Aan boord was een uitgebreide bar waar je tal van dingen kon bestellen. Ik kocht er een pretzel.

Kosten: $4.50

Flour Bakery

Flour Bakery

Ook zondag sloeg ik het avondeten over, iets met nog altijd rommelende darmen, maar ik ontbeet op mijn laatste dag wel erg lekker. Ik liep vanuit mijn hotel naar Flour Bakery, deze bakkerij werd meerdere malen getipt door jullie en ook door mensen die ik ontmoette tijdens de foodtour. Ik koos voor een broodje met geroosterde kip, avocado en sla. Erbij een iced latte.

Kosten: $14.50

Flour Bakery

Rond lunchtijd liep ik nog een keer terug naar Flour Bakery omdat ik nog Boston Cream Pie wilde proberen en naar verluid moest deze bij Four toch echt het allerlekkerst zijn. Ik bestelde een stuk taart en kocht er een cappuccino bij. Hoewel iedereen die ik erover sprak lyrisch is over Boston Cream Pie, vond ik het stiekem een veredelde slagroomtaart. Oeps.

Kosten: $10

Friendly's

Friendly’s

Vlak voordat ik ging vliegen besloot ik op het vliegveld nog even wat te eten. Dom idee Sab, heel dom idee. Maar goed, voordat alles er weer uitkwam (sorry, dat is mijn leven) smaakte het wel! Bij Friendly’s kocht ik een Tuna Melt en daarbij kreeg ik frietjes. Het was dit of (weer) pizza en daar had ik nou weer net geen zin in.

Kosten: rond de $12

En dat was ‘m dan jongens! Ik heb niet buitensporig veel gegeten al zeg ik het zelf. Grotendeels aan mijn darmen te denken maar ik vond het eigenlijk wel ok. Vooral de Boston Foodies Tour vond ik een mega aanrader, het is echt onwijs leuk om een stad tijdens zo’n culinaire tour te ontdekken en voor mij was het ideaal want in no-time streepte ik het grootste deel van mijn foodbucketlist weg!

Wat ik leuk vond aan Boston is dat het echt wat typische gerechten heeft, iets dat je in New York, Las Vegas of Los Angeles veel minder ziet. Een echt goede lobster roll, clam chowder, Boston cream pie… Zeker de moeite waard om allemaal eens te proberen!

Join the Conversation

  1. Lydia says:

    Oeh, Caffe Nero is altijd mijn favoriet voor chocolademelk als ik in Engeland ben! Zo fijn ook dat de slagroom ongezoet is, waardoor je niet die overdadige zoetheid hebt :)

    1. Sabine Author says:

      En ongezoet is zo zeldzaam in Amerika – haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close