Hotspot Jersey: El Tico Beach Cantina

Ik geef toe dat ik niet blown away was door de restaurants die wij bezochten toen we afgelopen oktober een paar dagen op Jersey bleven. Op de een of andere manier had ik het idee dat de foodindustrie daar een beetje achterliep. We dineerden bijvoorbeeld bij een michelinrestaurant en hoewel het eten prima was, kreeg ik niet dat euforische gevoel dat ik heb bij sterrenrestaurants in Nederland. Toch kwamen we één pareltje tegen waar ik jullie graag iets meer van wil laten zien. Restaurant El Tico ligt aan het strand is een ware hotspot bij de inwoners van Jersey, maar als toerist moet je weten dat het er zit, anders rijd je er zo langs.

El Tico Beach Cantina

El Tico

El Tico

Wellicht denk jij hetzelfde bij El Tico als ik wanneer je de naam hoort: daar heb je weer zo’n Mexicaans restaurant. Deels waar, maar grotendeels ook niet. El Tico heeft inderdaad verschillende Mexicaanse gerechten op de kaart staan, maar de boventoon wordt gevoerd door talloze andere gerechten die de menukaart kleuren.

El Tico ligt direct aan het strand langs de westkust van Jersey, maar doordat er in de buurt verder niet zoveel te doen is en er een lange weg langsloopt, rijd je er voor je het weet langsheen. En dat is nu juist zo zonde want naar mijn idee was El Tico het leukste restaurant dat ik bezocht heb tijdens ons bezoek aan Jersey.

Ik heb me laten vertellen dat het in dit restaurant niet mogelijk is om te reserveren, maar aangezien het zeven dagen per week geopend is voor ontbijt, lunch én diner lijkt het me geen probleem om een plekje te veroveren.

De inrichting is zoals je dat van een strandrestaurant verwacht: licht, industrieel en met een prachtig uitzicht op de zee. Bij mooi weer heb je de mogelijkheid om plaats nemen op het grote terras. De open keuken, lichte houten tafels en krijtborden waarop specials vermeld staan zorgen voor een gezellige en open sfeer. Het is comfortabel zitten op de houten bankjes en voor je het weet ben je uren verder, genietend van het lekkere eten en de fijne drankjes.

Mocht je nou je ontbijt of lunch even goed willen laten zakken dan heb je ook nog de mogelijkheid om bij het Surf Center een surfboard te huren. Wanneer de wind goed staat kun je fantastisch surfen op de golven van St. Queens Bay.

Het menu

Het menu bij El Tico is belachelijk uitgebreid, je vindt er werkelijk van alles op terug. Denk aan Aziatische gerechten en Amerikaanse burgers, tot Mexicaanse nacho’s en eenvoudige Italiaanse pasta’s. Persoonlijk word ik altijd een beetje huiverig bij het zien van dergelijke menukaarten want ik geloof niet dat iemand in alle type keukens kan excelleren. Vaak zie je dat een kok bijzonder smakelijke burgers kan produceren, maar vervolgens compleet onderuitgaat wanneer hij of zij een pastagerecht klaarmaakt.

Bij El Tico was dit gelukkig niet het geval. Hoewel de échte typerende hintjes in de gerechten uitbleven, zo mistte de Nasi Goreng Risotto toch echt een pitje en was mijn burger net iets te eenvoudig om door te kunnen als ‘beste burger ooit’, was het eten wel bijzonder smakelijk. Het vlees was goed gegaard, de frituursnacks waren niet te vet en ook de nacho’s die wij vooraf bestelden waren voorzien van een riante hoeveelheid kaas en niet te vergeten: verse guacamole.

Groot pluspunt bij El Tico vond ik de specials die ze aanboden, ik houd ervan als restaurants ook naast hun reguliere menukaart af en toe iets extra’s serveren. Zo genoot Tim van een waanzinnige surf & turf die, hoewel een beetje standaard vanwege de steak en de knoflookgarnalen, heerlijk van smaak was en kon ik het niet laten om het diner af te sluiten met een van de lekkerste cheesecakes die ik ooit heb gegeten.

El Tico

El Tico

Naast dineren heb je ook de mogelijkheid om te ontbijten en te lunchen in dit restaurant. El Tico houdt er wellicht wel wat vreemde openingstijden op na. Het ontbijt wordt zeven dagen in de week geserveerd, maar wel pas vanaf 09.00 uur. Daarnaast kun je op maandag tot en met zaterdag voor het diner van 17.00 – 20.30 uur terecht, maar moet je vooral op zondag bereid zijn om vroeg te eten, dan sluit de keuken namelijk al om 19.00 uur.

De prijzen van het eten zijn heel redelijk. Zo kostte mijn Jersey Beef Burger met Franse frietjes, verse ketchup en een eenvoudige salade £ 11.95 (omgerekend zo’n € 15,25), maar hier kreeg ik dan wel een riante portie voor terug.

Wanneer je op zoek bent naar een fijne plek om te zitten, niet al te laat wilt dineren maar wel de keuze wilt hebben uit een grote variëteit aan gerechten, ben je bij El Tico zeker op je plek. Hoewel het wellicht iets langer duurt voor je er bent en er in de omgeving van het restaurant, in ieder geval ’s avonds niets meer te doen is zorgt de gezellige sfeer in het restaurant al voor een leuke avond. Alleen voor dit restaurant zou ik al een keer teruggaan naar Jersey. Maar dan voor het ontbijt en de lunch!

El Tico
Grande Route des Mielles
JE3 7FN
Jersey

Join the Conversation

  1. Joyce - Beamingbeautynl says:

    Het ziet er erg lekker uit op de foto’s!

  2. Margot says:

    Dat ziet er zeker lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close