Wat stond er op tafel week 17 – 2014

Nee, ik ben niet heel gelukkig met de afgelopen eetweek, het liep allemaal een beetje anders dan verwacht. In verband met de drukte red ik het gewoon (nog steeds) niet om weekboodschappen te doen en werken zonder planning is voor mij zo goed als onmogelijk. Pak daar twee Paasdagen en een Koningsdag bij en je komt al gauw in een week terecht waarin ongezonder werd gegeten dan ik graag had gezien. Hier gaat echter verandering in komen, Tim en ik zijn op zeer korte termijn van plan om een challenge te doen: Paleo. Het is de bedoeling om twee weken of een maand volgens het Paleo principe te eten. Hoe en wat vertel ik jullie binnenkort, voor nu: Wat stond er op tafel in week 17.

patat met kroketZondag
Na een super uitgebreide Paasbrunch hadden we ’s avonds om half negen nog steeds geen zin om nog uitgebreid te koken en/of eten. Er stonden Turkse pizza’s op de planning (homemade en dus lekker vers), maar we besloten die maar wat op te schuiven. Met snel wat Steakhouse fries – serieus, zo kocht ik ze bij de Hanos – en een kroketje aten we even snel iets.

turkse pizzaMaandag
Gelukkig ontbeten we maandag wat vroeger en hadden we ’s avonds wél zin om te eten. Nu stonden de Turkse pizza’s (a la Jamie) wel op tafel. Ooh jum wat vielen ze goed in de smaak! Ik maakte als eens eerder Lahmacun voor Fastfood Friday, maar deze zijn toch wat minder vettig. Erg smaakvol, ik zal het recept binnenkort met jullie delen.

kip kerrieDinsdag
Huisgemaakte kipkerrie, dat wilden we al een poosje eten en afgelopen dinsdag kwamen we daar eindelijk aan toe. Na het werk hopte ik even de Albert Heijn binnen voor een struik Paksoi, aangezien dat toch altijd wel erg smaakvol is bij Aziatisch eten, en daarna ging ik aan de slag met het maken van de saus. Hoewel veel kerriesaus recepten op basis van melk of water worden gemaakt, gebruikte ik zelf kokosmelk waardoor er een hele volle, romige saus ontstond. So good! Recept volgt uiteraard.

witte bonenWoensdag
Afgelopen woensdag aten we voor ons doen echt extreem Hollands: een gehaktbal met witte bonen. De witte bonen in tomatensaus maakte ik overigens zelf. Heel anders dan uit een potje, maar daarmee ook direct een stuk gezonder. Ik maakte er snel Hasselback potatoes bij, die vergen namelijk weinig aandacht maar zijn wel erg smakelijk. Uiteraard zijn de gehaktballen ook van eigen hand. Ik maak ze altijd hetzelfde: extra mager rundergehakt, een uitje, een ei, gehaktkruiden en paneermeel. Super eenvoudig maar zo eten wij ze het liefst.

kipsateDonderdag
Het was de bedoeling dat ik na mijn werk door zou gaan naar een borrel van mijn mediabureau, maar ik had de hele dag al last van mijn buik, was al drie dagen voor zessen mijn bed uit voor (drukke) ochtenddiensten in het hotel en had de nodige dingen op de planning staan en dus besloot ik uiteindelijk niet te gaan. De aankomende weken zijn chaos wat betreft drukte, dus het beetje rust dat ik had besloot ik te pakken. Halsoverkop moesten we dus iets verzinnen voor het avondeten en de BF maakte kipsaté. Simpel met wat augurkjes, Atjar en een stokbroodje. Niet echt verantwoord maar ik hoefde in ieder geval een keer niet te koken. En dat is toch ook wel eens fijn (zolang het niet te vaak gebeurt!).

pasta met truffelroomsausVrijdag
Na een vreselijke CrossFit workout (morgen lees je in De week van OMF waarom) had ik de behoefte aan comfortfood. Of alhoewel, aan de ene kant had ik totaal geen zin om te eten, aan de andere kant wilde ik iets makkelijks, smaakvols en no nonsense. Ik maakte sinds tijden weer gebruik van een pakje pastasaus, ik kreeg laatst twee nieuwe smaken en daar was ik stiekem best benieuwd naar, en uiteindelijk maakte ik pasta met garnalen, truffelroomsaus en kaas. Heerlijk eten om met een rotbui op de bank op te eten.

spareribsZaterdag
Gisteren was het natuurlijk Koningsdag en ieder jaar, of het nu Koninginnedag heet of Koningsdag, eten wij op deze dag spareribs bij het Farmer’s Steakhouse in Apeldoorn. Ongeëvenaard zijn ze hier en vooral Tim is dol op het malse vlees met de heerlijke marinade. Ook gisteren aten we hier dus even een hapje. Geen uitgebreid etentje, gewoon een snelle hap. Binnen een uur stonden we weer buiten met onze buikjes gevuld.

Voor de aankomende week is het gelukt om een eetplanning te maken en we hebben besloten om hiervoor vanmiddag samen alle boodschappen te doen zodat ik dat aankomende week niet alleen hoef te doen. Ik werk twee avonddiensten in het hotel waardoor ik mijn eten moet voorbereiden en mee moet nemen, maar dit vind ik niet erg. Vaak betekent dit toch dat het lichte maaltijden zijn en ik ben eerlijk gezegd wel een beetje klaar met het gesnack en gesnaai. Langzaamaan voeren we wat Paleo-proof maaltijden door zodat we er straks bij aanvang van de challenge niet zo aan hoeven te wennen.

Wat betreft afspraken is het de komende week niet mega druk, al zal veel in het teken gaan staan van de voorbereidingen voor onze housewarming en mijn verjaardag welke over precies een week zijn. Veel keukentijd dus deze week!

Fijne (brakke?) zondag!

Join the Conversation

 1. Judith says:

  Jummie jummie!
  Zou je misschien ook eens wat vegetarische gerechten kunnen plaatsen? Misschien meatless monday?
  Ik ben sinds kort vegetariër, maar de inspiratie raakt een beetje op!

  1. Sabine Author says:

   Heb je de vegetarische rubriek al bekeken? https://www.ohmyfoodness.nl/category/recepten/vegetarisch

 2. Oeh lekker! :) Ik ken het idd wel, van die dagen dat je geen zin/tijd hebt om te koken maar toch iets gezonds wilt eten. Mja zoals je al zei, als dit niet te vaak gebeurt.

 3. Marije says:

  Ach, dat valt toch best mee qua ongezond eten? Het ziet er in ieder geval allemaal heel lekker uit! Balen dat je je zo rot voelde na je workout. Het eten daarentegen ziet er heerlijk uit!

 4. MySimplySpecial says:

  Die Hasselback potatoes zien er wel erg lekker uit!

 5. Susanne says:

  Ik ben benieuwd naar de challenge! De Turkse pizza’s zien er heerlijk uit!

 6. Roxanne says:

  Ik ben benieuwd wat die Challenge in houdt! Voor nu ziet de Turkse pizza er erg lekker uit en ben ik dan ook benieuwd naar dat recept! En ook naar de kip kerrie en de bonen in saus

 7. Marjolijn says:

  Wat fijn om te lezen dat t niet alleen bij mij misloopt als t zo druk is. Ook il moet weer beter plannen. Maar dat ga ik doen, dit inspireert iig goed!!

 8. Christel says:

  Ben heel erg benieuwd hoe jullie Paleo ervaren! Ik ga binnenkort ook weereens een challenge doen en zit te twijfelen tussen volledig suikervrij of Paleo.
  Welke aardappels gebruik je trouwens voor Hasselback potatoes? Die zien er namelijk wel erg lekker uit! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close