Super Healthy Sunday: Muesli-koekjes

Ik weet niet of ik mezelf kan bestempelen als grote snoeperd, want van echt ‘snoepjes’ heb ik nooit gehouden, maar zet me een schaal koekjes voor dan zijn die eigenlijk zo op.  Ik ben dol op koekjes, chocoladerepen en gebakjes dus tsja.. snoeperd is misschien toch wel op zijn plek. Vandaar dat ik ook dol ben op het maken van gezonde snacks, snacks die je guilt free kunt eten maar die wel heel erg lekker zijn. Laatst ging ik aan de slag met het maken van muesli-koekjes, die ik verder opfleurde met een heel hoop superfoods. Ideaal want de koekjes zijn hartstikke lekker maar bevatten geen slechte ingrediënten. En natuurlijk wil ik jullie het recept voor deze healthy koekjes niet onthouden.

Wat heb je nodig? (± 20 – 25 stuks)

 • 150 gram havervlokken / muesli
 • 3 – 4 eetlepels raw cacao nibs
 • 3 eetlepels geraspte kokos
 • 2 eetlepels chiazaad
 • 2 eetlepels gojibessen
 • 2 eetlepels suikervrije pindakaas
 • 5 eetlepels honing

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Doe de muesli of havervlokken in een grote kom en doe hier de pindakaas en honing bij. Schep het geheel even om.

3. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten aan de inhoud van de kom toe. Schep het geheel goed om tot er een klevering mengsel ontstaat. Mocht het mengsel niet plakkerig genoeg zijn, voeg dan nog wat extra honing toe.

4. Bekleed een vierkante bakvorm met een vel bakpapier en stort het mueslimengsel hierin. Druk het geheel goed plat met de achterkant van een lepel. Dit hoeft niet voorzichtig, alles mag best een beetje aangedrukt worden zodat de koekjes straks niet in tientallen kleine stukjes breken.

5. Bak de muesliplak in het midden van de oven in ongeveer 15 – 20 minuten tot de muesli goudbruin kleurt.

6. Haal de schaal uit de oven en laat de muesliplak eerst vijf minuten in de vorm afkoelen. Til de plak dan met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat het helemaal afkoelen.

7. Snijd de plak muesli wanneer deze helemaal is afgekoeld met een scherp mes in kleinere stukken. Bewaar de muesli-koekjes luchtdicht verpakt in de kast. Ze blijven zeker een paar dagen goed.

Muesli-koekjes

Join the Conversation

 1. Sanne says:

  Mmm… Ik ben zelf ook dol op het maken van sportrepen, mueslirepen, om deze vervolgens tijdens het sporten op te kunnen snoepen

 2. Susanne says:

  Echt een recept waar ik al tijden naar op zoek was. Dankjewel! Ik ga het snel eens uitproberen :D

 3. Lekker!

 4. Farah - Food and other Friends says:

  Fijn recept. Ik wil al een tijd deze repen maken, maar had nog steeds geen echt makkelijk recept gezien. Deze ga ik zeker proberen!

  xx Farah

 5. Elsbet | La Vie Pure says:

  Ik ga deze zeker maken!

 6. MySimplySpecial says:

  Wat een fijn recept!

 7. Rineke says:

  Heb ze net uit de oven gehaald. Ruiken in ieder geval heerlijk. Had alles in huis behalve gojibessen, heb die vervangen door gedroogde cranberries. Nu wachten tot het afgekoeld is.

  1. Sabine Author says:

   Met cranberry’s moet het haast ook lekker zijn. Vielen ze in de smaak?

 8. Elina says:

  Bedankt voor het recept, heb alles al in huis en kan het direct maken. Helemaal top dus! :)

 9. Willemijn says:

  Ziet er erg lekker uit!

  Wil je ze nog wat minder vet, dan kan je de pindakaas ook door banaan vervangen. Ook errug lekker!

 10. Eveline says:

  Ik heb geen goijbessen en aw cacao nibs. Ik doe dan cranbarries en chocoladestukjes in :).. Ga ze snel maken.

 11. Fiebs says:

  Hallo! Leuk recept! Hoe lang kan ik deze bewaren? En hoe bewaar ik ze best? En heb je ook de voedingswaarden van dit recept? Ik wil een beetje aan food preps gaan doen op zondag dus ik ga deze vraag op een aantal artikelen stellen :p Loving the site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close