Tip: Lactosevrije producten van Arla

Zoals jullie wellicht weten ben ik dik een jaar geleden ineens allergisch geworden voor lactose en sindsdien ben ik continu op zoek naar goede alternatieven. Op het gebied van melk vond ik al snel tientallen variaties, maar met yoghurt bleek dit een stuk lastiger te zijn, helemaal niet handig als foodie zijnde. Er zijn tal van smaken en variaties te vinden mét lactose maar zonder lactose schijnt nog steeds erg lastig te zijn. Erg schrijnend wanneer je in de supermarkt voor het versschap staat kan ik je vertellen. Inmiddels heb ik gelukkig een goed alternatief gevonden en eet ik al maanden lang dezelfde yoghurt: Arla Lactofree halfvolle yoghurt. En die tip wil ik mede lactose-intolleranten niet onthouden.

Arla_lactofreeLinks op de afbeelding zie je de verpakking van de lactosevrije yoghurt. Qua geur, smaak en textuur exact hetzelfde als normale halfvolle yoghurt maar voor mij dus te eten zonder er ziek van te worden. Heel fijn overigens dat de smaak niet verschilt van normale yoghurt, zo kun je het product dus ook gewoon gebruiken om mee te koken zonder daarmee de smaak van het gerecht te beïnvloeden. En mocht je voor meerdere mensen koken die geen last hebben van lactose-intollerantie, kunnen zij dit dus ook gewoon eten.

lactosevrij_ontbijtHierboven zie je mijn favoriete ontbijt van de laatste tijd. Een kommetje Arla Lactofree met fruit, gemengde noten, kokos en een schepje muesli. Hoewel ik de lactosevrije yoghurtvariaties van andere merken ook altijd wel lekker vind, zit hier toch vaak een smaakje aan en dat vind ik zonde van de lekkere producten die ik verder gebruik.

Zoals je net al hebt kunnen zijn heeft Arla overigens nog een tweetal lactosevrije producten die qua smaak niet onder doen voor de producten zonder lactose. Zo is er een lactosevrije variant van halfvolle melk in houdbaar en vers (die exact hetzelfde smaakt als normale halfvolle melk en dus perfect te gebruiken is bij het bakken van koekjes, cake en taart) en lactosevrije roomkaas. Vooral met die laatste ben ik erg gelukkig, hier had ik tot op heden nog geen geschikt alternatief voor gevonden.

Ik ben blij dat Arla het makkelijker maakt voor mensen met een lactose-intollerantie. Een jaar geleden waren al deze producten er nog niet en vond ik het toch last om geschikte, nagenoeg smaak-identieke producten te vinden. En nu hoef ik dus niet meer te zoeken. De producten van Arla zijn ook gewoon in de supermarkt te koop, je hoeft er dus ook niet naar een aparte winkel voor.

Meer informatie kun je vinden op www.lactofree.nl. Hier kun je je tevens inschrijven voor de nieuwsbrief en kans maken op een kookworkshop t.w.v. € 500,-!

Dit is een gesponsord artikel

Join the Conversation

 1. Monique says:

  Ik ben ook super tevreden over die roomkaas! Die is echt lekker!

 2. Daniëlle says:

  Ik koop ook al een tijdje de lactosevrije melk van Arla. De smaak is echt heerlijk fris!

 3. Judith says:

  Ik ben nu zelf een beetje aan het uitzoeken of ik misschien een lactose allergie heb (hoe ben jij hier achter gekomen?) en kwam er achter dat ze ook lactose vrije melk bij de Lidl verkopen! 1L voor maar 1 euro, wat dus bijna net zo duur is als gewone melk! Echt ontzettend fijn voor mij als arm studentje!

  1. Sabine Author says:

   Ik ben er per ongeluk achter gekomen. Ik dronk een glas melk en kreeg vrijwel direct enorme kramp. Toen ben ik vanzelf de link gaan leggen. Bij ijs kreeg ik hetzelfde, alsmede van yoghurt en slagroom, etc.

   Je kun het ook laten testen bij de huisarts.

 4. Jaimy en Laura says:

  Fijn dat dit makkelijk te verkrijgen is!

 5. MySimplySpecial says:

  Fijn dat je een goed alternatief gevonden hebt!

 6. Roxanne says:

  De yoghurt heb ik er eens van geprobeerd. Smaakt inderdaad niet anders! Handig dus inderdaad.

 7. Eveline says:

  Handig, ik herken die problemen ook met zuivel.Nu eet ik niet zoveel zuivel meer, drink geen melk en het gaat met mijn buik/darmpen beter.. Ga toch eens deze producten proberen.

 8. Het leek net of ik dit stukje zelf had geschreven haha, ook net sinds vorig jaar oktober kwamen ze er bij mij achter dat ik een lactose intolerantie heb. Ik was ook erg aan t zoeken maar ik heb echt heeel veel vervangers ontdekt.
  Wat ook helpt zijn Kerutabs. Dit zijn tabletten die je bijv. Neemt voor lasagne. Ideaal voor uit eten !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close