Wat stond er op tafel week 11 – 2013

Week 11 was een rare eetweek voor mij. Normaliter sta ik gezellig iedere avond in de keuken, nu hoefde ik op vijf van de zeven avonden niet zelf te koken en dat allemaal dankzij het perstripje dat ik begin deze week had. Zondagmiddag vertrok ik richting Brussel om vervolgens de volgende dag naar Zweden te vliegen. Woensdagavond kwam ik pas laat weer terug en dus hoefde ik al die dagen niet zelf te koken. Gegeten heb ik natuurlijk wel en daar heb ik uiteraard foto’s van gemaakt. Mijn vaste Wat stond er op tafel rubriek op zondagmiddag gaat gewoon door!

burgerkingZondag
Zondagmiddag vertrok ik met de trein naar Amsterdam, Thalys vertrok namelijk om 18.19 uur om mij naar Brussel te brengen. Voor die tijd moest ik nog wel snel even iets eten en dat moest op Amsterdam Centraal gebeuren. Ik ging maar even bij de BurgerKing zitten omdat het hier rustig was. Ik bestelde een Long Chicken menu of iets in die trend. Laten we zeggen dat het in ieder geval brandstof is, ik stond er niet echt om te springen.

skelleftea Maandag
Maandag was de eerste dag in Skelleftea. we gingen eten in een houten hutje waar de ‘chef’ op open vuur het eten voor ons bereidde. We kregen krieltjes met gebakken ui en wortjes voorgeschoteld, tezamen met rendier- en elandvlees en vers gevangen roodbaars. Vooral de vis was ontzéttend lekker. Ietwat aan de zoute kant, maar verrukkelijk.

skelleftea

skelleftea Dinsdag
Dag nummer twee in Zweden, deze keer aten we in een hotel in het centrum van Skelleftea. Vooraf kregen we een bordje met vier amuses (v.l.n.r): Atlantic shark met dille en venkel, Zwitserse kaas met compote van gele besjes, carpaccio van rendier (uiteraard!) aangemaakt met zout en peper, en een donkerbruin toastje met een crème en viseitjes. Het hoofdgerecht bestond uit een lopend buffet waar we de keuze hadden uit diverse soorten vlees en wat salades. Ik nam een stukje varkensvlees, caprese salade, witte linzen salade met feta, een stokbroodje met kruidenboter en wat groene sla. Na het voorgerecht was het hoofdgerecht zeker geen culinair hoogstandje, maar wel erg lekker. Vooral de caprese salade was niet te versmaden.

yukinakiWoensdag
Op woensdag sloeg ik het avondeten over. Ik heb er van 08.00 uur ’s ochtends tot 23.30 uur over gedaan om thuis te komen in verband met de uitval van de Thalys, vertragingen door het Frans spoornetwerk etc. Hierdoor had ik ook geen tijd voor het avondeten. Gelukkig had ik ’s middags op het vliegveld van Stockholm goed geluncht waardoor ik het avondeten prima kon missen. Ik at er bij Sushibar, en nam de yukinaki: sticky rijst met salade en worteltjes aangemaakt met sesamolie en heerlijke teriyaki beef.

burritosDonderdag
Donderdag was ik weer thuis en kon ik zelf weer achter het fornuis staan. De boodschappen konden pas in de avond gedaan worden dus ik moest maar iets in elkaar flansen. Tot Tim ineens met het idee kwam om dan maar laat te eten en eerst boodschappen te gaan doen, de mister had namelijk zin in Burrito’s (uit een pakje ja). Prima, ik was daar zelf ook wel voor in en dus aten we na het boodschappen doen de Mexicaanse Burrito’s van Knorr, die ik écht heel lekker vind.

bolognese quicheVrijdag
Het enige OMF waardige dat we aten en ik zelf maakte was op vrijdag. Naar aanleiding van een recept in Allerhande maakte ik deze Bolognese Quiche. Erg lekker en zoals altijd weer meer dan genoeg. Ik deel het recept binnenkort met jullie inclusief een aantal suggesties voor toevoegingen die ik de volgende keer zelf ook zou doen.

SakuraZaterdag
Remember dat ik vorige week zei dat we eigenlijk uit eten wilden gaan maar dit niet kon in verband met de restaurantweek in Apeldoorn? We hebben besloten het etentje maar te verzetten naar een week later en dus hebben we gisteren een zes-gangen sushi-diner bij Japans restaurant Sakura in Apeldoorn gehad. Sakura vind ik normaal veel te duur, maar nu maakten we gebruik van een Groupon waardoor het prima te doen was. Erg onder de indruk waren we niet om eerlijk te zijn. Er werden enorm veel fouten gemaakt, de sushi was niet heel bijzonder (surimi met avocado, crispy roll die niet crispy was) en was vrij slecht gerold (gigantische happen, uit elkaar vallende Maki). Leuk om zo met een Groupon te gaan eten, maar voor de sushi zou ik hier niet heen gaan.

Weinig gevarieerd eten deze week en het meeste ook niet zo gezond, brr. Hou ik niet van. Volgende week eten we gelukkig weer normaal en kook ik vooralsnog alle dagen zelf. Heerlijk.

Join the Conversation

  1. Sandra says:

    Klinkt als een heerlijke week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close