Sab’s eetoverzicht #51-2023

Maak je klaar voor een laaaaang eetoverzicht, want ik pak vorige week vrijdag er ook nog even bij. Ik was dat weekend met een vriendin in Noordwijk en wauw – wat hebben we gewéldig gegeten. Ik neem je uitgebreid mee naar onze twee diners.

De rest van de week was het allemaal niet heel spannend. Stilte voor de (kerst)storm vooral en qua werk, kerstactiviteiten op school en andere dingen was de week voller dan vol, dus er stonden vooral makkelijke maaltijden op tafel.

Vrijdag

Aan het eind van de middag pikte ik mijn vriendin op en reden we samen naar Noordwijk. We waren op uitnodiging van Noordwijk Marketing een weekendje daar. We verbleven in Hotel Hogerhuys, wat echt een dikke aanrader is. Op loopafstand van het strand, leuke restaurants in de buurt en de gerenoveerde kamers zijn práchtig. Ook hun eigen restaurant EMMA is heel gezellig en het ontbijt is er top.

De eerste avond mochten we genieten bij Villa De Duinen en wauw, dat was genieten met een hoofdletter G. We werden compleet in de watten gelegd en ieder gerecht was een feestje op zich. Bijzondere smaakcombinaties ook. De entrecôte had een jus met ras el hanout, erg lekker, en vegan voie gras brûlée was misschien wel mijn favoriete gerecht van de avond.

Zaterdag

Op de tweede avond aten we iets minder chique, maar alsnog erg lekker! We aten bij Quartier Nord, een restaurant dat pas sinds de zomer open is. Heel leuk en vlot restaurant met drie etages. Het menu was een fijne mix tussen vis- en vleesgerechten. Als je uitgebreid wilt dineren voor een schappelijke prijs, is Quartier Nord een goede optie!

IMG 1568

Zondag

Na een weekend voor culinaire verwennerij vond ik het zondagavond wel best. Ik was in mijn eentje thuis en trok een pizza van Crosta E Mollica uit mijn vriezer, die had ik namelijk nog liggen. Lekker eten tijdens het diamond painten, haha.

IMG 1580

Maandag

Door het slechte licht lijkt het eten van maandagavond wel verbrandt, maar dat was echt niet zo! Ik maakte Ayam pangang en daarbij aten we rijst.

IMG 1644

Dinsdag

Dinsdag was: verzamel-alle-restjes-groenten-dag. Ik kookte tomatenpenne (van Knorr) en daardoor gingen sperzieboontjes, wortel julienne, doperwtjes, peterselie en dille. Bekertje crème fraîche en een flinke lading kaas erdoor en klaar is kees. Kasten, vriezer en de koelkast waren met één gerecht ineens een stuk leger.

IMG 1665

Woensdag

Op woensdag begon met drukke tweedaagse. Ik spendeerde de woensdagochtend op de basisschool van de jongens voor een film-/kerstprojectje en ’s middags dook ik de keuken in om hapjes te maken voor hun kerstbuffet de volgende dag. Aangezien we met z’n vijven aan tafel zaten ’s avonds, deed ik lekker makkelijk en schotelde ik wraps voor. Kon iedereen mooi zijn/haar eigen eten verzorgen.

IMG 1701

Donderdag

Donderdag was een knèttervolle dag, ik was voor mijn gevoel alleen maar aan het rennen. Om 18.30u ging ik sporten en door uitloop van de kerstviering op school, lukte het me niet meer om voor die tijd te eten. Ik at dus laat, maar gelukkig had ik iets makkelijks in gedachte. Kimchi noedelsoep met een eitje en dumplings. De soep was LOEIpittig, daar had ik me een beetje op verkeken, haha.

IMG 1710

Vrijdag

De laatste schooldag van de jongens sloten we af met pannenkoeken. Tot grote vreugde van hen vooral, ik blijf het geen leuk klusje vinden om ze te maken. Het is echter wel een dankbare taak: de hele stapel ging op.

En nu is het kerstvakantie, hoeraaa! Voor het eerst in járen hoef ik deze Kerst niet zelf te koken. Dat is wel een beetje gek moet ik zeggen hoor.

Eerste Kerstdag ga ik in ieder geval uitgebreid uit eten in Amsterdam met een vriendin. Heel veel zin in! Tweede Kerstdag schuif ik met de jongens aan bij mijn ouders, ook dat wordt vast heel gezellig. Voor de rest zien we wel wat we gaan doen. Het is vakantie, dus geen reden om me ergens druk om te maken.

Hele fijne Kerstdagen gewenst! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close