Viv’s Eetoverzicht week 11/2017

Mijn eetoverzicht bereid ik altijd voor op vrijdagochtend. Dan verzamel ik de foto’s tot dan toe, schrijf ik alvast het eerste gedeelte van het artikel en op zondagochtend rond ik het dan af. Het ritme begint er lekker in te komen voor dit wekelijkse extra artikel van mij. Maar op het moment dat ik dit eetoverzicht aan het voorbereiden ben (het is nu dus vrijdagochtend), staat er nog geen eetoverzicht van Sabine ingepland. En dat is niks voor Sabine.. Gaat er een belletje rinkelen? Het betekent zoiets als dat zondag, als dit eetoverzicht online komt te staan, er een kleine baby boy is geboren! Ik ben zo benieuwd!

Binnenkort horen jullie er ongetwijfeld meer over, maar voor nu verder naar de orde van de dag want ik ga jullie weer vertellen wat er de afgelopen week allemaal op mijn bordje lag. Zondag kookte ik weer uitgebreid want we hadden gezellig bezoek en de rest van de week plande ik redelijk gezond in. Vrijdag kreeg ik een vriendin met lieve dochterlief te eten dus daar maakte ik een niet al te ingewikkeld maaltje voor. En gisteren was de man van huis, dus at ik lekker makkelijk.

eetoverzicht wk11

Zondag

De foto is wat donker omdat ik alles bij elkaar op de foto wilde zetten en dat ging het beste op onze eettafel. Daar was het alleen een tikje donkerder dan onder de lampen van de afzuigkap. Maar, lekker gegeten! Ik maakte een rundvleessalade met parmezaan, buffelmozzerella met pistou en een spaghetti met paddestoelen en truffelolie. De eerste twee had ik als eens vaker gemaakt, de spaghetti ga ik zeker vaker maken!

eetoverzicht wk11 2

Maandag

Tobias had al gegeten dus ik deed even makkelijk en sneed courgette, zoete aardappel en Siciliaanse worstjes in stukken. Met wat kruiden erover in de oven en klaar was mijn avondeten.

eetoverzicht wk11 3

Dinsdag

Dit is zo’n gerecht waar we soms weer even zin in hebben; broccoli met in kip gewikkelde spek en knoflook en citroen uit de oven. We vinden het allebei heel lekker, het is gezond en het is zo gemaakt. Tobias maakte het deze keer klaar dus ik hoefde niets te doen. Fijn!

eetoverzicht wk11 4

Woensdag

Soms heb je alle ingrediënten al in huis voor wat je wil maken en dat was deze keer bij mij het geval. De avocado was rijp dus ik maakte deze linzensalade met avocado, witte kaas, courgette en limoendressing. Erbij een burgertje.

eetoverzicht wk11 5

Donderdag

Ik kocht laatst bij de toko een groene curry, om eens uit te proberen. Want meestal is dat wat de toko verkoopt ook echt heel lekker. Toch vond ik deze curry wat minder omdat hij zo pittig was dat ik er wat meer kokosmelk bij moest doen. En daardoor werd de smaak wat vlak. Dus wel oké gegeten (we blijven kritisch hè ;-)). Ik had de curry gevuld met ui, rode peper, courgette en tilapiafilet.

eetoverzicht wk11 2

Vrijdag

Vrijdagavond kwam vriendin Naomi met dochtertje Nola langs, even bijkletsen en gezellig mee-eten. We aten een lekkere pasta met ham, kaas en cherrytomaatjes en hoewel deze pasta kidsproof is, (en stiekem nog altijd een favorietje van mij) is Nola toch meer gecharmeerd van mama’s macaroni denk ik ;-)

Erbij maakte ik een beetje salade van rucola, komkommer en honing mosterd dressing.

eetoverzicht wk11 2 2

Zaterdag

Tobias was er gisteravond niet dus ik at alleen. Meestal heb ik dan geen zin om ingewikkeld te doen en pak ik iets uit de vriezer, of kijk ik wat ik nog in mijn koelkast heb liggen. Of ik haal iets lekkers bij de supermarkt of toko. Ik flanste gisteren zelf wat in elkaar; een tortilla pizza met cherrytomaatjes, avocado, pecorino en rucola. Binnen 10 minuten klaar en hartstikke lekker.

En inmiddels is het dus geen vrijdagochtend meer, maar zondagochtend. Als jullie Instagram gevolgd hebben, dan weten jullie dat lieve Vic geboren is (hoera!) en natúúrlijk gaan Tobias en ik hem straks even bewonderen. Daarna rijden we door naar het Brabantse land want we gaan een hapje eten met mijn ouders, broer en schoonzus ter ere van mijn vaders 56e verjaardag.

Was ‘m weer, tot volgende week!

Join the Conversation

  1. Britt says:

    Een lekkere curry is altijd goed, deze ziet er ook verrukkelijk uit vind ik! Die broccoli met kip trouwens ook, broccoli is echt één van mijn favoriete groenten :)

  2. Rachel says:

    Wat een heerlijke recepten weer allemaal

  3. Julie says:

    De gerechten van zondagavond zien er overheerlijk uit. Ik houd er van: enkele goede gerechten, lekker grote schalen op tafel, iedereen schept op waar hij zin in heeft. Echt zo gezellig altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close