Sab’s Eetoverzicht #1-2022

En toen zat de eerste week van januari er alweer op! Hoe zit het met jullie goede voornemens? Still going strong? Wij zijn het jaar zonder goede voornemens gestart en ik heb ook totaal niet de behoefte om er nog mee te beginnen. Geen overdreven gezonde/lichte maaltijden bij ons op tafel dus afgelopen week. Wel had ik de behoefte aan groenten en wat meer vegetarisch eten, dus daar heb ik in mijn eetplanning rekening mee gehouden. Sowieso wil ik weer meer vegetarisch gaan koken want in de decembermaand is dat er een beetje bij in geschoten. Toch een goed voornemen bespeurd!

zondag

Zondag

Onze eetweek begon met restjes. We hadden nog leftovers van onze bestelling bij Ribs Company en er stond nog een restje macaroni in de oven. Ik combineerde het en at de macaroni met de salade die nog over was van Ribs Company. De jongens aten spareribs, kip en patatjes.

maandag 1

Maandag

Maandag was eigenlijk ook kliekjesdag. De boodschappen komen dan pas na het avondeten dus ik doe het op die dag altijd met wat er in huis is. Uit de vriezer haalde ik een zak linzensoep en we hadden van de feestdagen nog picolini’s, mini cheeseburgertjes en toastjes liggen.

dinsdag 1

Dinsdag

Maar dinsdag stond ik gewoon weer in de keuken hoor! Ik maakte vegetarische tomatenrisotto met gegrilde groenten en daarbij aten we buffelmozzarella.

woensdag 1

Woensdag

Hollandse pot op tafel, want daar had ik in zin in deze week. Stamppot rauwe andijvie (stampandijvie noemen wij dat) met rookworst. Járen geleden, zeg maar een jaar of 20, at ik bij een vriendje van school eens stampandijvie en daar deden ze rauwe ui en blokjes kaas door de stamppot. Sindsdien serveer ik die er zelf ook altijd bij, zo lekker is dat! Echt eens proberen als je dat nog nooit hebt gedaan.

donderdag 1

Donderdag

Tijd voor wraps, die hadden we al zo’n poos niet meer gegeten! Ik bakte twee blokken halloumi op, de jongens vinden dat ook heel erg lekker, en die aten we met de wortelwraps van No Fairytales en een bord met gesneden groenten. Vind het ook altijd zo’n gezellige manier van eten, zelf wraps bouwen.

Vrijdag

Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik vrijdag zou koken. Ik ben de héle dag bezig geweest met het naar boven sjouwen én in elkaar zetten van een PAX-kast van 3.25 meter en was behoorlijk gesloopt aan het einde van de dag. Maar ik dook toch nog even de keuken in voor een hele makkelijke maaltijd. Kruidenpasta van Sorgh & Hoop met tonijn, sperzieboontjes, paprika, tomaat en kokosmelk. Ik had er een foto van gemaakt maar die is op een of andere magische wijze weg.

zaterdag 1

Zaterdag

Gisteren was ook een drukke klusdag. Of nouja, we rondden de zolder af (morgen de foto’s in mijn weekoverzicht) en Tim reed drie keer op en neer naar de vuilstort. De Kwalitaria is net geopend hier en we besloten daar friet te bestellen. Ik had een burger met kip en een rendang kroketje.

Aankomende week wordt een week van makkelijke maaltijden denk ik. Vic gaat natuurlijk weer naar school en ik ben dinsdag en donderdag op pad voor werk. Zeker op zulke dagen wil ik graag snel aan tafel kunnen. Gelukkig sta ik morgen in de keuken op kantoor en kook ik daar vrijwel al ons avondeten al voor de rest van de week – handig. Ik hoef er dus niet meer over na te denken.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Mariëlle says:

    Hier ook niet echt goede voornemens, maar wel ook een klein beetje op het eten te letten. Dus ook meer groente en iets minder snacken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close