Karamelpancakes met banaan

Ik geloof dat ontbijten met pancakes voor niemand een straf is en zelf geef ik altijd de voorkeur aan American Pancakes; van die mooie ronde, ultiem luchtige pannenkoekjes. Het geheim van deze pannenkoeken zit hem in het apart opkloppen van het eiwit. Hierdoor poffen de pannenkoekjes tijdens het bakken helemaal op en is het beslag van zichzelf al extreem luchtig. Is misschien wel even wat werk vooraf, maar geloof mij: dit betaalt zich echt uit! En voor deze karamelpancakes met banaan wil je dat extra stapje wel zetten.

Voor het maken van de karamelpancakes gebruikt ik karamelsiroop van Monin. Deze is te koop bij de betere supermarkten en koffiezaken en vind je vaak in de buurt van het koffieschap. Normaliter worden dit soort siropen namelijk toegevoegd aan koffie voor extra smaak. Hartstikke lekker en helemaal leuk om in huis te hebben tijdens de wintermaanden natuurlijk, maar je kunt het dus ook gebruiken om beslag voor cakes of pannenkoeken mee op smaak te brengen. Mocht je niet zo van de karamel zijn, dan kun je ook vanille- of hazelnootsiroop gebruiken om een andere smaak aan de pancakes mee te geven.

De karamelpancakes kun je overigens heel goed bewaren en later nog een keertje opwarmen. Bak ze af, bewaar ze afgekoeld en luchtdicht in de koelkast en warm ze even in de magnetron, koekenpan of in het broodrooster op wanneer je ze wilt gaan eten. Als je ze warm wilt eten natuurlijk, want stiekem zijn ze een beetje afgekoeld ook hartstikke lekker.

karamelpancakes met banaan

5 van 2 stemmen

Karamelpancakes met banaan

De beste start van je dag moet toch wel met deze karamelpancakes met banaan zijn. Een bommetje en tot het avondeten hoef je niet meer te eten, maar gruwelijk lekker.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Waar te bewaren luchtdicht in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 300 ml volle melk
  • 250 g bloem
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el karamelsiroop
  • snufje zout
  • 2 bananen - in plakjes
  • amandelschaafsel

Instructies

  • Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten met behulp van een keukenmachine stijf.
  • Klop ondertussen de eidooiers samen met de basterdsuiker door de volle melk. Voeg hier de karamelsiroop en alle andere ingrediënten m.u.v. de bananen aan toe. Roer het geheel tot een klontvrij beslag.
  • Spatel de stijfgeklopte eiwitten door de andere ingrediënten tot een luchtig pannenkoekbeslag.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep steeds een soeplepel van het pannenkoekbeslag in de warme koekenpan. Bak de pannenkoeken3-4 minuten aan weerszijden tot ze bruin gekleurd en gaar zijn.
  • Stapel de pannenkoekjes op en leg tussen iedere pannenkoek een paar plakjes banaan.
  • Garneer de stapel karamelpancakes met extra karamelsiroop, stroop of honing en amandelschaafsel.
Gang: ontbijt
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: american pancakes, banaan, foodporn, karamelpancakes, ontbijt, pancakes, pannenkoeken, uitgebreid ontbijt

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

karamelpancakes met banaan

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close