Baileysfudge met gezouten karamel

In mijn blogkalender zag ik dat het al best weer even geleden was dat ik een fudgerecept met jullie had gedeeld. Vorig jaar rond de Kerst deelde ik een heel fijn recept voor witte chocoladefudge met cranberries, vandaag is het de beurt aan een recept dat minstens zo lekker is. In de onderstaande video maak ik Baileysfudge met gezouten karamel.

Lichtelijk verbaasd was ik tijdens het proeven dat de Baileys in deze fudge zo ongelooflijk goed tot zijn recht komt. Wie vaker bakt met drank weet dat je soms best wel een flinke hoeveelheid moet toevoegen om überhaupt iets van de drank te proeven, maar little goes a long way geldt absoluut voor deze fudge. Door toevoeging van de Baileys is de fudge wel wat zachter dan je normaal gesproken gewend bent. Ik raad je dan ook aan om hem deze keer lekker in de vriezer te bewaren, dan is ‘ie namelijk wat makkelijker te snijden.

 
Klik hier als je de video niet kunt zien

Baileysfudge met karamel crisp

Baileysfudge met karamel crisp

Baileysfudge met karamel crisp

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

baileysfudge met gezouten karamel

No ratings yet

Baileys Fudge met gezouten karamel

Porties28 stukjes

Ingrediënten

 • 350 gr melkchocolade
 • 50 ml Baileys
 • 1 blik gecondenseerde melk
 • gezouten karamel crisps

Instructies

 • Doe de melkchocolade in een pannetje en smelt deze op laag vuur.
 • Bekleed ondertussen een vierkante bakvorm van 20 x 20 met een vel bakpapier.
 • Voeg zodra de melkchocolade is gesmolten de Baileys en gecondenseerde melk toe. Roer dit goed door, net zolang tot een dik fudgemengsel ontstaat.
 • Stort de Baileysfudge in het bakblik en strooi de gezouten karamelcrisps over de fudge.
 • Zet het bakblik minimaal 2,5 uur in de vriezer om de fudge volledig op te laten stijven en snijd hem vervolgens in blokjes.

Join the Conversation

 1. jonna@burgertrutjes says:

  Dit klinkt hemels, dit ga ik toevoegen aan de hapjes komende Kerst. En als we wat over hebben dan geven we het aan iedereen mee naar huis. Er gaat niets boven homemade fudge, doet mij altijd denken aan de lekkerste fudge die ik dit jaar in Texas at. <3

 2. Nadia Winkeler says:

  Lijkt me een heerlijk recept! Alleen waar kan ik de gezouten caramel stukjes halen? Groetjes nadia

  1. Sabine Author says:

   Gewoon in de supermarkt, ze zijn van Dr. Oetker.

 3. Fleur says:

  Oefh, ook dit ziet er weer verrukkelijk lekker uit. Ohmygod, haha dit is zo niet goed! Aangezien ik al een tijdje in mijn hoofd heb dat ik weer eens iets wil bakken (lees: 2 linker handen wat betreft de keuken en ook totaal geen geduld, dus uniek als ik al iets in de keuken wil doen), dus dit komt als geroepen:).

 4. Nynke says:

  Ziet er zo lekker uit dat ik het zelf maar eens ga maken!

 5. Anouk says:

  Zou dit ook lekker zijn met licor 43 denk je?

  1. Sabine Author says:

   Lijkt me heerlijk!

 6. Bernadette says:

  Kan dit ook met pure chocolade?

  1. Sabine Author says:

   Ja, dat kan prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close