Witte chocoladefudge met cranberries

Nog heel even en de OMF Adventkalender komt tot zijn einde. Bizar dat we alweer aanbeland zijn bij de 21e video van deze maand! Ik kan de kerstperiode natuurlijk niet zomaar afsluiten, er moet minstens één fudgerecept voorbij komen want daar sta ik inmiddels een beetje om bekend geloof ik. Ik heb al regelmatig de vraag gekregen of het mogelijk is om ook met witte chocolade fudge te maken en natuurlijk kan dat! In de video van vandaag maak ik een kerstige witte chocoladefudge met cranberries. Ik voeg er een beetje pistache aan toe voor de kleur.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Witte chocoladefudge met cranberries

No ratings yet

Witte chocoladefudge met cranberries

Porties36 stukjes

Ingrediënten

 • 500 gram witte chocolade
 • 1 blik gecondenseerde melk 400 gram
 • 30 gram ongezouten roomboter
 • 100 gram verse cranberries
 • 1 pistachenootje om te raspen

Instructies

 • Vet een vierkante bakvorm in met een beetje olie en leg hier een bakpapier in.
 • Doe de witte chocolade samen met de gecondenseerde melk en de boter in een steelpannetje. Laat dit op middelhoog vuur smelten. Zorg ervoor dat je goed blijft roeren zodat de chocolade niet verbrandt.
 • Haal de steelpan van het vuur en roer de cranberries door het fudgemengsel. Stort het geheel in de bakvorm. Zorg ervoor dat je het goed verspreidt.
 • Rasp het pistachenootje met een fijne rasp over de top van de fudge. Zet de bakvorm vervolgens een uur of 2 - 3 in de koelkast om de fudge volledig op te laten stijven.

Join the Conversation

 1. Birgit says:

  Ik maak al jaren witte chocolade-pistache fudge, een groot succes elke keer! Ik gebruik gedroogde cranberries en doe ook pistachenoten door de fudge. Bovenop strooi ik wat kokos. Ik denk dat ik het deze kerst ook weer ga maken.

 2. Monique | personal foodblog says:

  Hmm! Lekker! En ook zo makkelijk te maken eigenlijk.
  Dit ga ik deze kerst wel maken voor bij de koffie :)

 3. Jaah, dit wordt mijn nagerechtje voor Kerstavond!

 4. Gerdien says:

  Hij is echt té lekker!!! Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close