Wat stond er op tafel week 21

Op het moment dat ik dit typ en jullie dit lezen zit ik met mijn billen nog in de buurt van Parijs. Samen met Tim ben ik dit weekend een lang weekend naar Disneyland Parijs om even te ontsnappen aan alle hectiek van de afgelopen en aankomende tijd. Quality time met zijn tweetjes dus. Een weekendje weg vind ik echter geen reden om de wekelijkse Wat stond er op tafel te skippen dus bij deze. Of ik deze zou moeten willen plaatsen is een tweede, er stond namelijk maar liefst VIER keer patat op tafel deze week. WAT?! Ik heb nog nooit zoveel friet gegeten in een week en moet zeggen dat ik er ook niet heel blij van word. Sorry pap en mam, zo hebben jullie mij niet opgevoed. Laten we maar even van dag tot dag kijken..

Zondag

Huisgemaakte friet met ragout

Zondag was het boekdag en maakte ik zelf patat, dat is namelijk een recept wat sowieso het boek in moet wat mij betreft. Gelukkiger is deze eerste keer friet van de week een stuk gezonder dan de komende paar keer, maar ik moet het van mezelf toch rekenen tot patat. Het was de bedoeling om zelf rundvleeskroketten te maken maar helaas was de ragout te dun uitgevallen en kon ik er geen kroketten van rollen. Balen! Dan maar een bakje ragout ernaast, de smaak ervan was namelijk wel top.

Maandag

citroenkip met rijst

Ik geef mezelf tien schouderklopjes dat ik nog heb weten te koken maandagavond. Ik heb de hele dag namelijk op de Libelle Zomerweek workshops staan geven wat inhield dat ik om 07.15 uur van huis vertrok en pas om 20.00 uur weer thuis was. En tóch heb ik een gezond maaltje op tafel getoverd voor mezelf want Tim had al gegeten. Ik kookte zilvervliesrijst, maakte Citroenkip uit de koekenpan waar jullie vanochtend het recept van hebben kunnen zien en kookte daar doperwtjes met worteltjes bij omdat ik daar zin in had. Mega bord eten na zo’n lange dag, het ging er goed in.

Dinsdag

daging smoor

Sinds we bij wereldrestaurant VOOR zijn wezen eten hier in de buurt wilde ik zelf aan de slag met een recept voor Daging Smoor. Dit deed ik op dinsdag. Zó lekker en goed gelukt, het recept volgt snel! We aten er kokosrijst en Sajoer boontjes bij. Ik houd zo enorm van Indonesisch eten, ik denk dat ik me helemaal te buiten ga in Bali in september.

Woensdag

mexicaanse kiptaco

Woensdag was ook zo’n ellenlange dag en ook toen heb ik nog voor mezelf gekookt. Misschien maakt dit die vier keer friet deze week nog goed? Woensdagmiddag was de covershoot van mijn boek en om 11.00 uur zat ik in de auto naar Amsterdam. Voor die tijd had ik gewoon van 08.00 – 11.00 uur thuis gewerkt. Uiteindelijk was ik om 19.30 uur weer thuis. Lamlendig en moe, maar nog wel met zin om te eten. Gelukkig had ik ’s ochtends de slowcooker aangezet en maakte ik ’s avonds voor mezelf Romige Mexicaanse Kip Taco’s. Recept volgt! Ziet er vrolijk uit of niet? En het is natuurlijk peterselie dat je ziet op de foto, geen koriander ;)

Donderdag

Patat

En vanaf donderdag gingen we de mist in. Ik werkte een paar uur extra donderdag in verband met ons weekendje weg en wilde ook nog graag naar CrossFit. Uiteindelijk was het 20.00 uur en moesten we alle spullen nog pakken, ik nog een beetje werken en het huis opruimen. Ik (Tim kocht magnetronburgers, gadverdamme) haalde dus maar even gauw een patatje bij de frietkraam. Geen afwas en niet zelf koken.

Vrijdag

Anette's Diner

Het eten in Disneyland is duur kan ik je alvast vertellen. Toch wilden we graag bij Anette’s Diner eten aangezien we hier veel goede verhalen over hadden gehoord en het echt Amerikaans zou moeten zijn. En daar zijn we natuurlijk gek op. Helaas konden we niets anders bestellen dan burgers waar we patat bij kregen al vonden we dat vrijdag niet zo erg. Wel heb ik de helft van mijn patat naar Tim geschoven, de burger alleen was al zoveel! Ik had trouwens een burger met bacon, cheddar, gebakken ui en champignons. Erg lekker!

Zaterdag

McDonald's

Omdat we vandaag (zondag) nog wat uitgebreider willen eten om ons weekendje af te sluiten, wilden we gisteren iets goedkoper eten. Helaas is dit in en rondom Disneyland héél lastig en Tim had zin in McDonald’s. Iets gezonds is hier maar moeilijk te krijgen en uiteindelijk stemde ik dus maar in. Ik koos overigens nog wel voor een salade bij mijn menu maar die was niet te pruimen. Een bakje met groene blaadjes en een extreem zure dressing, jasses. Morgen wil ik wel ergens eten waar ik niet per se aan de patat hoef.

Goed, laten we deze eetweek maar gauw vergeten. Als jullie er niet meer over praten doe ik dat ook niet. Ik heb dit weekend even het knopje ‘foodblogger’ uitgezet dus aankomende week maar een balansweek inlassen met veel homemade healthy food. En voorlopig geen patat meer alstublieft dankuwel.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Corinne says:

  Veel plezier nog in Parijs. Ik ben overigens wel heel benieuwd na de Mexicaanse kip taco’s. Dat ziet wel wel heel erg lekker uit!

 2. margot says:

  Haha, ach het kan een keer gebeuren. Hopelijk genieten jullie van het weekendje weg!

 3. Marijke says:

  Hahahaha, ik zal er niet meer over praten :-) Ik vind trouwens wel dat je op de friet-loze dagen nog erg goed je best hebt gedaan. Ik zal dus vooral dat onthouden en jij mag hetzelfde doen :-)

 4. Friedrich says:

  Ja ja Disney is duur eten en ben Je bijna verplicht om bij Mc Donalds te eten,en zelfs dan ben Je nog duur uit.

  1. Sabine Author says:

   Klopt ja, zelfs de McDonalds is twee keer zo duur.

 5. Roxanne says:

  Ook zo’n week kan er wel eens tussen zitten! Ik kook ook de ene week braaf en de andere week gebeurd er vanalles waardoor je niet kunt eten/het eten niet te pruimen is/je bij anderen mee eet of wat dan ook….
  Maar het recept van dinsdag ziet er echt heerlijk uit! Toen ik het plaatje boven in het artikel zag dacht ik eerst dat je kip ketjap gemaakt had (ik maak toevallig voor maandag en dinsdag je studenten kip ketjap met rijst en pittige boontjes, jummie!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close